Att ha lite behind the scenes.

 

Det är ju inte alltid jag kan ha mannen till att hålla i kameran eller som jag orkar hålla på med självutlösaren när det finns bilder som ska tas, så då brukar jag kalla in Micke. Vi har ju jobbat ihop så pass länge nu att det går väldigt fort; han vet exakt vilken typ av bilder jag vill ha och det hela är så smidigt att det inte är klokt – det tar ju några gånger innan man är helt inkörda på varandras preferenser men när det väl sitter är det effektivt utav bara tusan.

Micke är ju dessutom fotograf på heltid vilket inte så många är, vilket innebär att han kan när jag kan (dagtid mitt i veckan) så man slipper lägga helgtid på att jobba.

 

 

Oftast ser det ut såhär; vi bokar en dag då jag har 2-4 olika uppdrag som ska fotas och sen kör vi runt till olika locations och fotar, medan jag byter om antingen på plats eller i hans seriemördarbil. Den här dagen var vi hemma hos mig och sen gick vi ner till den vackraste plats jag vet; en å som flyter bara några hundra meter hemifrån och där träden hänger tunga över vattnet.

 

 

Man får kämpa lite för att komma ner dock; en ranglig stålstege som är förbaskat hal. Men vad gör man inte för konsten etc.

 

 

Och han har fräsig ryggsäck med allehanda objektiv, redo att byta till det som behövs för stunden.

Ungefär en timme till två brukar det ta beroende på hur många olika settings det ska vara, och sen kramas vi hejdå tills vi ses nästa gång. Enkelt, smidigt och effektivt. Att hitta de där personerna som kan hjälpa en i sitt företag/jobb är ovärderligt eftersom tiden man sparar mot att försöka få ihop det själv är värd allt, och att försöka göra prick allt på egen hand bränner ofta ut mer än det ger.

Så det får bli dagens tips; lej bort eller skaffa hjälp med det som skulle effektivisera det du gör så att du själv får mer tid till att göra det du faktiskt KAN göra enklare själv och då ha tid att göra det bättre.

Det ger så himla mycket, om så bara för välbefinnandet.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att ha lite behind the scenes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *