Jo jo inte klokt vad jag varit ute och flängt som sagt; men är det ölfestival i Malmö så är det. Så på lördagsförmiddagen var det dags att köpa sig några tokens, haffa ett glas och marinera sig i alla microbryggeriers absolut bästa öl. Det är ju SÅ KUL att få en chans att testa IPA, lager, vete etc som man aldrig någonsin hittar på en restaurang (om det inte är en väldigt hipster restaurang då såklart) och som har så många fantasifulla smakkombinationer att man knappt kan välja. Som hallon till exempel, eller sangria? Fast öl.
Underbart.
Såhär såg alltså programmet ut och inne på mässområdet var det smockfullt av små fristående bryggerier från hela Sverige. Lite partisk var jag såklart och startade med ett bryggeri från Helsingborg, för att sen testa Västkusten och Småland, men det slank ner nåt från Piteå också så jag är inte den som är den.
Den här lilla pjäsen som hängde i taket hade jag gärna haft hängde nånstans. Om jag nu hade 16 meter till tak vill säga. Vilket jag tyvärr inte har.
Yes, såhär såg det alltså ut!
Rad efter rad med microbryggerier som hade 2 olika sorter var att testa. Varje öltest kostade 25 kr och var mellan 5-10 cl (beroende på alkoholhalt tror jag) vilket var en alldeles lagom storlek när man ville prova flera. En del sorter tar ju längre tid att dricka (tänk en tjock, kompakt, mörk öl till exempel) medan de hallondoftande, sursöta var snabbare. Sangriaölen var nog min favorit faktiskt? Men jag smakade ju inte alla som fanns såklart, det får man nog vara bra härdad för att klara av.
Mathilda var där, såklart!
Och mina andra donnor!
Det var typ vi och sen en himla massa skägg – har nog inte sett så mycket skägg på så liten yta innan förr, faktiskt.
Och ja, så fördrevs 2,5 timme en lördagsförmiddag i Malmö innan mannen och jag åkte till Emporia, åt lunch, handlade hudvård och köpte lördagsgodis för att sen köra hem igen.
Alldeles utmärkt förströelse, faktiskt.
Ölfestival, så roligt! Tror jag, jag kommer aldrig iväg själv på sådana tillställningar. Sangriaöl, hmmm … så långt har jag inte kommit ännu, men lakritsölen från Helsingborg är god, om den nu finns kvar i tillverkning. 🙂