I annonssamarbete med ZCOOLY

Att fortsätta lära genom lek.

 

Jag har ju berättat om Zcooly innan; typ det bästa vi någonsin laddat ner i Leos padda faktiskt.

Zcooly är ett spel som utvecklats med erfarna pedagoger, och som är till för barn i åldern 5-12 år. Det är 10 lärande spel och är uppbyggd som en ö där varje plats på ön är ett eget spel där barnen lär sig olika saker inom matematik – så de spelar alltså ett spel samtidigt som de lär sig något. Win-win med andra ord, och för mig som inte gillar att ha Leo med näsan i paddan hela tiden känns det hundra gånger bättre att han spelar Zcooly och håller matematiken igång än att han ”bara” spelar. Spelen är utformade efter läroplanen och varje årskurs, så när man fyller i barnets ålder/årskurs kommer spelet berätta vilken bana som ska påbörjas.

 

 

Och det är kul! Tycker Leo iallafall, och det är ju det viktigaste. Såhär kan en uppgift i spelet se ut på hans nivå; man ska placera små valpar i ordningsföljd efter nummer. En annan uppgift kan vara att stå i kassan och ta betalt för knasiga saker som ett öra, två äpplen och en näsa som folk vill köpa.

Så det är mycket variation men framförallt; det känns som ett s p e l. Alltså lustfyllt för barnet och inte som en trist mattebok.

 

 

Så vill du införa lite meningsfull skärmtid där du med gott samvete kan se ditt barn spela så är Zcooly det hetaste tips jag har. OBS på att spelet berättar både i ljud och i text vad som ska göras, så om ditt barn inte läser så bra ännu går det utmärkt att lyssna istället och du som förälder behöver alltså inte sitta med och ljuda utan barnet kan spela på egen hand och så kan du rycka in om och när det behövs.Och eftersom den är anpassad efter läroplanen kommer det vara på precis rätt nivå efter vilken klass ditt barn går i. Än så länge klarar jag ju av att hjälpa Leo med hans matteläxor men eftersom jag är en matematisk idiot så tror jag att det är ungefär två år till och sen överlämnar jag det med varm hand åt mannen och håller mig till svenskan och det där andra som jag faktiskt kan (det är sjukt att Leo ibland får föklara termer för mig som jag inte ens vet vad det är ”det är talföljd mamma” och jag bara ”mhm säger du det? jahaja”).

Nu får ni testa Zcooly tre veckor utan kostnad och GÖR det, jag lovar att ni kommer älska spelet när ni ser hur barnen tar sig an det med glädje. Testa iallafall, sen vi laddade ner det har Leo självmant satt igång det flera gånger i veckan utan att jag själv behöver be om det.

Registrerar er gör ni HÄR. Koden ni ska använda är attvaranagonsfru och den ger alltså tre kostnadsfria veckor.

Ge det ett försök! Vi älskar det här hemma.

I reklamsamarbete med ZCOOLY

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att fortsätta lära genom lek.

  1. Leo min vän. 🙋‍♀️Jag ser att du presenterar ett nytt spel. Hej hur superbra, jag tror att mamma kan ge dig ditt eget hörn. Så från vänner och öga till öga > Jag ville berätta dig 🙂

    😘Ha en fantastisk dag och tack för fina spelidén. Jag delar det med min flickvän. Hon har en liten pojke i din ålder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *