I annonssamarbete med FRISTADS

Att ta mellandagar till projekt.

 

Jag får så ofta frågan hur orkar du?! varje gång jag startar att måla om ett rum, planera ett projekt, börja dra i olika trådar för att vara i en göra-om-process och jag blir alltid lite förvånad, för att för mig ger renovering energi, den tar inget. Jo, såklart kan jag som alla andra sitta på trappan och gråta tre veckor in med byggdamm i håret och undra varför i hela friden jag bestämde mig för att göra det där, men sen sover jag en natt och morgonen efter drar jag likväl på mig arbetskläderna igen och sätter igång med att som en snudd på manisk person såga, måla, slipa, dra ner eller vad jag nu för stunden håller på med. För jag älskar det.

För många är tanken på ett renoveringsobjekt en mardröm, för mig är det en förutsättning. Jag kan inte se mig själv köpa ett fritidshus eller ett boende och sen bara flytta in utan att göra ett dugg? Då försvinner ju 95% av grejen, tycker jag. Hela lyckan i att få flytta eller att köpa något nytt eller få skapa ett hem ligger i just själva s k a p a n d e t – att gå in där på en visning och inte se vad alla andra ser, utan att se det som finns i mitt huvud. Inget badrum? Strunt samma, i mitt huvud är det där rummet ett badrum och det kommer se ut sådär. Mörkt och murrigt? Spelar ingen roll, jag ser det målat i mjuka nyanser och hur rummet då ljusas upp och blir mitt. Och så vidare. Jag ser aldrig på ett utrymme för hur det är. Förstår ni hur jag menar? Jag ser alltid hur det k a n se ut, och det är den bilden jag agerar efter.

Så för mig är det liksom självklart att lediga dagar kommer gå åt till allehanda projekt; jag ska inte riva ner ett helt rum här hemma så ni behöver inte vara oroliga, men jag har börjat fundera på hur hallen kan bli mer praktisk och om inte studions ena vägg behöver byta färg för att fungera i vår. Och utemöblerna ska ner innan snön kommer och garaget skulle behöva ett lager färg. Och så vidare. Med hus är man ju aldrig klar.

Men oavsett vad jag gör; målar, spikar, river, duttar – så vill jag vara funktionell och inte det minsta ömtålig. Man måste kunna röra sig utan att bli frustrerad, och allt det där levererar Fristads (och mycket mer). Oavsett projekt använder jag deras arbetskläder; byxorna är perfekta för smutsigt grovgöra, jackan håller mig varm när jag står på en stege mot garageväggen och funderar på om den där plankan inte borde bytas ut. Och det är inga arbetskläder som hänger i dvala när vi inte har något projekt på gång som ni vet – de följer med in i vardagslivet också, med hundar, skog och fritid eftersom de är så förbaskat bekväma och varma och blir vardagshjältar även när jag inte är i arbete. Inte många plagg som klarar det annars, men Fristads levererar.

Och de har ju som sagt en webshop, öppen för alla! HÄR hittar ni den.

Nu ska jag gå och sälja in min hallidé till hemmets andra hälft. Wish me luck, som man säger.

I reklamsamarbete med FRISTADS

4 kommentarer till “Att ta mellandagar till projekt.

  1. Det är superfin att du arbetar med ett nytt projekt, att önskar er lycka till 🍀 Jag ser fram emot resultaten. Även ja jag älskar kreativitet. Jag arbetar också med mitt senaste projekt (målning):)

  2. Jag tillhör din motsats men nämnde dig när vi pratade renoveringar häromdagen; att vissa bara köper sig till en stil, eller gör som ”alla andra”; många Sthlmslägenheter känns kopierade och bara pengar verkar vara en förutsättning. Du däremot, du skapar. Du gör om, ändrar, målar, pusslar, ritar, är kreativ. Det blir personligt och helt unikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg