Att ha hemmakontor.

 

Jag behövde lite blommor till en fotografering så jag åkte till Blomsterhuset för att se vad de hade som jag kunde använda mig av!

 

 

Hur bra mår man inte i butiker som de här?! Plantskolor, Plantagen och andra växtbutiker är en sån lisa för själen- Älskar doften, allt det gröna och hur man blir alldeles lugn och trädgårdspirrig när man kliver in.

 

 

Och jag fick tag på en bukett!

Plockade på mig det jag brukar; eukalyptus och nejlikor eftersom det är den finaste kombinationen jag vet plus att de håller i en mindre evighet. Har så himla svårt för buketter som är fina i två dagar och sen var det inte mer med det – lägger jag pengar på blommor, om det så bara är för foto, ska det vara saker som håller en lång tid så det inte är helt bortkastat för ekonomin eller miljön. Eukalyptus torkar jag alltid dessutom och hänger i badrummet eller köket, så de har evigt liv nästan. Prick lika fina torkade som färska.

 

 

Och här är mitt hemmakontor just nu!

Sitter vid köksbordet och jobbar – oftast med två datorer – håller möten via video och försöker få en produktion att fungera även om alla sitter i sitt hem och inte tillsammans på ett kontor. Eftersom jag jobbar för ett danskt företag fick vi samma restriktioner som de på den danska sidan, så för mig känns nog Corona ännu närmre? Eftersom jag är tvungen att stanna hemma och arbeta, ska undvika kommunala transportmedel och ingen ska befinna sig på kontor. En utmaning för de som dessutom har barn hemma på grund av stängda skolor, men man får göra det bästa av situationen och ha flexibilitet. Det mesta går ju att lösa, iallafall för oss som inte står i butik, arbetar i vården eller är på ett lager – kan vi hålla oss hemma hindrar vi ju iallafall viss smittspridning.

Och när fotograferingen var klar kunde jag bära in min bukett i mitt hemmakontor och har nu alltså fägring 30 cm från skärmen.

Höjer arbetsmiljön, helt klart.

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha hemmakontor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *