Att ha tre saker som varit semester.

 

Sommaren är inte över ännu.

Tack och lov eftersom det på vissa sätt känns som om det inte ens börjat? Men det är semester och vissa saker är helt enkelt mer semester än andra. Som lavendeln i full blom i flaggstångsrabatten där ute – den drar åt sig så mycket fjärilar att man kan sitta på trappan och se dom landa och ha take off i en strid ström hela dagen.

Nog det näst bästa med lavendel? Bästa är doften. Näst bästa är vilken fjärilsmagnet den är.

 

 

Tid att laga mat!

Som Carnita, herregud vad gott det är. Pojkarna ä l s k a r det och vi håller med. Tar ju några timmar för den att koka ihop men om du har tiden måste du prova! Jag adderar lite mörk öl i min, thats it, och så gör jag en mango-habanero-salsa (inte för barnen) och guacamole till och det blir H I M M E L S K T. Och räcker i två dagar så man har lunch dagen efter också.

Receptet jag går efter (ink habanero-mango-salsan) hittar man HÄR.

 

 

Strandvarma, vattentrassliga barn <3

Inte varit nog med strandtid i år, men de dagar solen varit framme har vi pilat ner till sjön eller havet för att njuta. Som jag skrivit innan förstår jag ju inte hur barn inte fryser, de kan vara i och plaska en evighet och inte fatta att det är kallt förrän de kommer upp, men strunt samma. De lever lajf. Särskilt Noah är ett sommarlovsbarn av rang och skulle helst vara det 24/7 – han vill inte alls gå på förskola, fortfarande, och tycker det är ypperligt att få lulla runt själv och sen bara vända tillbaka för att umgås med oss. Han behöver inte mer. Leo saknar sina vänner litegrann efter en vecka såklart, men de pratar FaceTime och spelar Minecraft ihop på kvällarna så han får det där sociala ändå. Så olika de där två; den osociala Noah som bara vill vara själv med en viss krydda i form av mamma, pappa och Leo, och så hans storebror som INTE FÅR NOG av socialt umgänge, trivs i stora grupper och vill ha mängder av vänner att rotera bland. Så olika men på många sätt ändå så lika.

Men iallafall!

Nu är det onsdag och sjön väntar på mitt morgonfiskande.

Hörs alldeles snart igen.

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha tre saker som varit semester.

  1. Doften av lavendel, jag älskar den så mycket. Ja sommaren & sommarlovet. Tortilla eller tacos är bästa mexikanska maten 🌮🌯🥙😍

    Pojkarna upplever sin semester på sitt eget sätt. Underbart att höra, Leo spelar Minecraft, vilken sött spel. Noah, snart kommer dagen för förskolan. Fram till dess kan du njuta av stranden, mamma och pappas smaklig krydda, njut av livets lätthet ❤️ Fin inlägg 🙌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *