Att hemestra och testa allt.

 

Det här året är missionen att testa nästan alla restauranger i Ystad nu under sommaren. Varför inte, liksom? Inte de som ligger utanför kanske, men alla som känns vettiga inne i stan och som jag inte ätit på under minst två år ska testas av. Kanske hittar man fler favoriter? Som pannkaksstället – det var ju en höjdare!

Så nu var det dags för Bakfickan! Världens mysigaste lilla uteplats på baksidan av Hotell Continental. Jag har varit där en gång tidigare, för kanske två tre år sedan? Så nu var det verkligen dags igen.

 

 

 

Noah var hungrig och fokuserad på menyn.

Bakfickan har ett väldigt trevligt koncept med typ 4-5 huvudrätter att välja på, lika många ”mellanrätter” (perfekt att ta in några och dela), runt 3 efterrätter och så livets förrätter som vi kommer till snart. Jag tycker alltid det är bättre med färre saker på menyn; känns som det då finns tid att göra dessa ordentligt liksom? Plus att kocken, vem det nu än är, har en förkärlek till hetta – det finns chili i typ hälften av grejerna och eftersom jag älskar lite skjuts i maten är det perfekt för mig.

 

 

Hå hååååå!

Förrätterna är som sagt LIVET! Alldeles färska ostron kan man köpa – och så finns det två andra versioner på ostron att ta om man vill, men de är tillagade vilket jag inte alls förstår grejen med? Men slurp på franska ostron i början av maten till ett glas bubbel, jag skulle kunna dra i mig tio stycken. Särskilt med rödlöksvinegrette och tabasco.

 

 

 

Och alltså guldstjärna till Noah som testade?!

Hade kanske inte förväntat mig att en sexåring skulle ställa upp på att ta sig ett ostron. Först sörplade han lite på själva vattnet och sa att det smakade salt, sen skjöt han försiktigt in halva ostronet, försökte tugga på det, spottade det tillbaka, tittade på oss och sa Örk. Finns det nån annan mat?

Och klart det finns annan mat! Men heja att man vågar testa! Ostron tar ju oftast några gånger innan man uppskattar det tycker jag.

 

 

Och här är några mellanrätter!

Buffelmozarella med skånska tomater, samt en toast skagen (som Noah älskade). Tokgott. Huvudrätterna då? Kan verkligen rekommendera fish n chipsen – så jäkla god panering! Mmmm.

Men ja; nu vet ni alltså. Restauranger ska betas av och Bakfickan får högt betyg om ni har vägarna förbi. Goda drinkar också, perfekt ställe för tjejgänget, men så himla litet så med dagens restriktioner får ni nog vara redo att boka bord för att veta att ni har plats om ni inte kan tänka er att äta kl 4 som alla andra barnföräldrar haha.

Så får vi se vad vi testar nästa gång!

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att hemestra och testa allt.

  1. mmmhhh så läcker och härlig bilder. Tack för underbara virtuell restaurangturen. Jag är alltid glad , när jag får insidertipset. Tack igen fina du för en ny inspirationen 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.