I annonssamarbete med UC

Att veta hur läget ligger.

 

Ni har säkert alla koll på det man vanligtvis förknippar UC med; nämligen den där upplysningskopian man får hem när någon har gjort en kreditkoll på en.

Men UC har så otroligt mycket mer som jag själv inte hade en aning om innan; bland annat en superbra tjänst som heter Kreditkollen och där man kan få en överblick på sin egen kreditvärdighet och förstå hur ens privatekonomi ger det där underlaget som sen lämnas till banker och kreditgivare som tar upplysning innan man får ett lån. Om man inte förstår sin egen kreditvärdighet och vilka risker med ens egen ekonomi som bankerna tittar på så kan det vara svårt att förändra den.

 

 

Och det är just det som Kreditkollen gör; hjälper dig förstå.

Med denna tjänst kan du följa ditt UC-Score; det vill säga den ”riskbedömningspoäng” du har för en långivare. Du får en överblick på hur din kreditvärdighet ser ut, och du kan följa den och se hur den förändras. Perfekt om du vet med dig att du till exempel ska köpa en bostad framöver och vill veta hur du ligger till, så att du aktivt kan följa med och se förändringar och vara förberedd. Att arbeta aktivt med att förbättra sin kreditvärdighet är inte att shoppa och ta lån, utan snarare tvärtom. Att betala räkningarna i tid är såklart något som hjälper din kreditvärdighet, samma sak påverkas den åt andra hållet av om du har väldigt många krediter eller kanske ett kreditkort med mycket förbrukat. Det har ingenting med hur mycket pengar du har på banken att göra – har an en betalningsanmärkning kan man ha en miljon på banken och likväl ett lågt UC-Score. Och så vidare.

Och som ni vet är jag en sån som vill ha kontroll; och det inkluderar även min egen kreditvärdighet, betalningsförmåga, privatekonomi och förutsättning för lån. Jag vill gärna VETA hur det ser ut så jag har en grunduppfattning om mina chanser den dagen det behövs. Och med ett bra UC-Score kan man även förhandla om räntorna lite enklare den dagen din bostadsaffär och ditt lån är i hamn!

Så om du vill ha full koll och veta hur läget ligger; kolla in Kreditkollen på UC. Det är en prenumerationstjänst som du kan läsa mer om HÄR.

För mig är det en enorm trygghet att själv veta hur det ser ut, och själv aktivt kunna arbeta på mina förutsättningar. Det är bara jag som kan påverka den, och med kunskap kommer makt, inte sant? Det är iallafall så jag ser det.

I reklamsamarbete med UC

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.