Att ha blivit med kanin. Också.

 

Okej, så först: ledsen att jag inte hann titta in mer i veckan – jag var i Köpenhamn onsdag till fredag och igår var det fullt ös med pojkarna – MEN nu är jag här.

Och för det andra; fråga mig inte hur det gick till men ja – vi har blivit med kanin. Så kan det tydligen gå. Och jag måste säga att jag är sjukt förvånad över hur fel jag hade om kaniner? Jag var liksom i tron att en kanin var lite som ett marsvin – ni vet; sitter i en bur och tillför inte så mycket liksom. Har haft noll sug efter det. Men pojkarna har ju velat ha kanin i en evighet (och katt – men där går gränsen) och hux flux hade vi en fransk vädur vid namn Babba.

Visade sig att franska vädurar inte bara var stora nog för hundarna att tappa jaktinstinkten (och framförallt rör sig Babba sjukt långsamt, tror det är det som gör att de skiter i henne) utan även helt fantastiska?! Det var ju som att få en hund till? Babba lajvade lös hemma, sov i sängen, satt på mina ben när jag spelade Playstation, blev pussad av Spöket och tog hela familjen med storm.

Så att ….

 

 

Det blev en till!

Hahahahaha vi är inte kloka, men ja det blev en till. Främst för att kaniner helst ska ha sällskap men också för att jag personligen blev så hooked i Babba och hur jävla cool hon är att jag kunde tänka mig en sisådär fyra fem till om det var så. Så nu har vi även Batman (och jag kan fortfarande tänka mig minst två till).

Men ja; två kaniner. Lösa. Bland hundar. Nemas problemas visade det sig och framförallt så sjukt häftigt att se hur en k a n i n kan vara som en hund? Fransk vädur blir ju stora, dessa är födda i april så bara små ännu, men om ett år lär det vara två klunsar a 7 kilo som lufsar runt och äter oss ur huset.

Babba är fortfarande mest tam men Batman är på god väg (han blir väldigt gärna klappad men helst inte lyft) och pojkarna är ÖVERLYCKLIGA. Mannen? Alltså, han är ju så van nu och jag frågade väl inte direkt om lov men även han får tillstå att jo de är ju ganska kul de där två kringlufsande typerna.Så det blir fint det här.

Kaniner!

Två än så länge. Vem vet hur många vi har om en vecka, haha.

 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att ha blivit med kanin. Också.

 1. Ja vi var tvungna att avliva vår dvärgvädur i februari. Är fortfarande en stor saknad. Han gick lös i trädgården, tittade på tv med ungarna, gick på låda, låg inne hos grannarna i deras hundars bäddar o bodde i källaren när vi var iväg, annars var han uppe med oss. Han åkte gärna bil, satt i cykelkorgen när vi var på tur. Ni kommer ha mycket glädje av dem❤️.

 2. Det är så fin att dina pojkar har en fransk väduren. Vilket härligt husdjur och så sötnos 🥰

  Välkommen Babba ❤️❤️❤️😍😍😍

  Vi hade också kaniner med marsvinet . Båda sprang i sitt utomhushölje i trädgården på sommaren.

 3. Vi har också haft kanin tidigare, de är ju så duktiga på att gå på lådan om man bara tränar dem. Ljuvliga varelser

 4. Häftigt, grattis.
  Ja det kan bli fler fort 😉 de blir tidigt könsmogna.
  Jag fick två som liten, pang så hade vi 15 … 🤣

  Kul för pojkarna och fransk vädur är social

 5. Nu känner jag att jag lite måste försvara marsvinens rykte här alltså. 😀 Är nu inne på marsvin 6 och 7 och flera av dem har blivit grymt tama. Lär sig en massa trick för att få godis, kommer springande ut i köket och tigger mat, gillar att mysa och är bara allmänt söta och sociala små djur. Men det är klart, man får lägga en del tid på att vinna deras förtroende. Men alltså, marsvin kan också bli fantastiska familjemedlemmar. Kände mig bara tvungen att påpeka det. Haha!

  Men himla söta kaniner! Säkert mer lämpligt än marsvin när man har hundar. 🙂

 6. Så himla fina 🙂 Hade en dvärgvädur när jag var liten .. Minns mest att den knaprade på elsladdar och bajsade överallt i lägenheten när den var lös haha 🙂

 7. 😀 Heja kanin! Jag hade en hermelin som liten (mkt mindre än vad dina kommer bli). Tobbe. I know, men han o jag hade superkul i 9 år så kan bara gratulera!

 8. Wow! Vi har också pratat om kanin fram och tillbaka, barnen och jag. De superexalterade, jag mer tveksam… Men när jag nu såg Babba kände jag kärlek, från första ögonkastet! Vart kom Babba ifrån?

   1. Har du några kontaktuppgifter till henne som inte går via Instagram, typ mail eller telefonnummer?

    Hälsningar någon som är emot utveckling 😉

 9. Men altså, fortell mer! 🤩 Nå vil jeg også ha kanin, det avgjørende var det du skrev om at de var som hunder! 😁 Mer kanin!

 10. Grattis! Härliga och sociala djur. Jag hade så fel jag också innan vi skaffade kaniner. De vill inte bara sitta o glo i en bur. Lycka till 😍

 11. Åhh vad mysigt, nu blev jag sugen på egna igen.

  Tips bara om ni har skaffat två hanar som ska leva tillsammans är att kastrera dem ganska kvickt om ni inte redan gjort det. Helst innan de börjar slåss, annars kan det vara svårt att få dom att bli sams igen. Jag gjorde det misstaget och fick dela på dem permanent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *