Att ha höstlov.

 

Vi har höstlov här nere i Skåne, och när det är lov ska det bannemig lovas.

Egentligen hade vi tänkt resa utomlands denna veckan men vissa händelser satte käppar i hjulet (det blev lite oväntad oordning kring försäljningen av huset och tillträdet sköts någon dag, kan inte säga mer men ja ni kan ju tänka er stressen) så det som skulle varit klart i torsdags blev klart i måndags, och då var det för sent att flyga. Så istället fick vi improvisera och bokade Köpenhamn; inte riktigt Teneriffa kanske men näst bästa alternativet ändå.

Huvudsaken var att pojkarna fick lov, och fick vara lediga och känna att det var något speciellt ändå med veckan.

 

 

Så i tisdags hamnade vi i Köpenhamn!

Japp, hann alltså mer eller mindre bara hem, packa upp från Prag och packa för Köpenhamn och så var det iväg igen. Men varför inte? Semestern var ju redan uttagen så då kan man ju lika gärna maxa de dagar man har.

 

 

Tivoliiiiiiii!

Vi kan ju inte äntra Köpenhamn utan en tur på Tivoli? Det var fortfarande Halloweenpyntat och vackert (även om jag väldigt mycket längtar efter deras julmarknad nu) och vi var där ganska tidigt på eftermiddagen så mer eller mindre noll köer och vi åkte karuseller vi aldrig åkt förut och vann en satans massa choklad och samlade biljetter i deras arkadhall som sen löstes ut mot en massa krimskrams – det serverades glögg från stånden och jag mös runt med min lilla mugg och kände det som om jag hade lov, jag också.

Bästa starten på ett höstlov hade vi, trots bristen på sol. Det blir vad man gör det till, inte sant? Och vi gjorde det till bargochdalbanor, hängande ljusspöken och ett Köpenhamn i höstskrud.

9 kommentarer till “Att ha höstlov.

 1. Köpenhamn är alltid värt en resa <3 Du har bästa höstlovet. Ibland finns vackraste stället på din egen dörr. Riktigt söta bilder och Leo blev så stor 🙂

 2. Äsch, så synd att resan till sydligare nejder inte kunde göras. Jag hörde på radio ett resetips till
  Krausnick Tyskland https://www.tropical-islands.de/en/
  Det ligger utanför Berlin och är uppbyggt som ett jättestort badlandskap under tak med tropisk värme och många lekland för barnen.
  När det gäller resor, särskilt av kortare slag, önskar jag att jag bodde längst ned i Sverige och inte i dess nordligaste län 🤗 Så smidigt att ta sig söderut i Europa.
  Köpenhamn är mysigt. Kanske får det bli en resa dit i julmånaden december för mig.

 3. Hej Birgitta

  om du älskar sådana tropiska badelandskap , rekommenderar jag Central Parcs. Denna franchise är tillgänglig från Belgien, Holland, Tyskland och Frankrig. Absolut topp 👍👌 för hela familjen 😉

  https://www.centerparcs.eu/

  Hej Emma lycka till med att sälja ditt hus 💚

 4. Härligt med höstlov i Köpenhamn, det är en så fin stad. Bor ni på hotell, något du kan rekommendera?

 5. Betyder detta att ni har flyttat ut ur huset nu? Jag förstår verkligen stressen. Vi hade en köpare som skrev på vårt hus men inte hade pengar till handpenning, ännu mindre lånelöfte. Det löste sig tillslut utan konsekvenser för oss men det var svettigt för alla inblandade under ett par veckor. Tråkigt med er resa! Hoppas den blir av senare.

  1. Ja, flyttade ut gjorde vi för lite mer än en månad sen men tillträde var den torsdagen. Ja det är hemskt med sånt i bostadsaffärer :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg