Att besökt något efterlängtat.

 

Okej; tillbaka till Prag igen!

Jag har ju knappt hunnit berätta något alls.

Men iallafall; solen var gyllene som ni redan vet och jag hade ett fast grepp i mobilen hela helgen på grund av det där med försäljningen (varenda bild på mig är nästan med mobilen antingen i handen eller mot örat, så sorgligt att behöva hålla på med sånt när man är i en annan stad) och Prag tog emot med öppna armar.

Och det fanns ett ställe jag verkligen ville återbesöka. Något som alltid berör mig, varje gång jag är där.

 

 

Gamla judiska kyrkogården.

Detta är en av de äldsta judiska begravningsplatserna i hela Europa (anlades på 1400-talet) och här är alla judiska Pragbor som dog fram till 1780-nånting begravda eftersom den judiska religiösa lagen inte tillät att platsen upplöstes och att de dödas vila stördes, därför begravdes man på varandra tillslut (på 1800-talet anlades den nya judiska kyrkogården i en annan del av Prag). Det är helt otroligt skört på något vis att vandra de små gångarna där och lyssna på den guidade turen man får via ett par hörlurar och försöka ta in exakt hur gammalt detta är och föreställa sig vilka livsöden som ryms i denna jord.

Försöker besöka den här platsen varje gång jag är i Prag och den rekommenderas varmt för er som vill ha lite historia och uppleva något som känns just lite skört och försiktigt på något vis.

Det var tips nummer två för er som ska till Prag; hotellet var tips ett och detta det andra jag har på Praglistan. Tips nummer tre kommer alldeles strax!

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att besökt något efterlängtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.