Att addera ett x.

 

För lite mer än ett år sedan bestämde jag och mannen oss för att separera.

Jag skriver om det här för att jag får så mycket frågor, men när man vill dela sådan här information måste vara upp till den som ska dela den (när det går så långt att främmande människor hör av sig till tingsrätten för att vilja ta del av beslutshandlingar blir jag nästan lite rädd? Hur kan min civilstatus vara så intressant att man inte orkar vänta på att jag själv känner att jag och han och våra barn är redo att dela den? För mig; ofattbart).Det är som sagt ett tag sen nu, alla mår bra, han är fortfarande min absolut bästa vän och en stor del i min vardag – och kommer alltid vara. Jag vet att man säger att vänliga skilsmässor är en myt, men det var faktiskt så och det är så. Jag sa ju redan till prästen när vi hade vårt före-vigsel-samtal och han frågade varför jag ville gifta mig med mannen att ”jag gifter mig med honom för att jag vet att han är någon jag kan skilja mig från”. Inte alls för att jag hade intentionen att skilja mig, utan jag menar att jag visste att det här är en person som det aldrig kommer bli smutsigt och elakt och argsint med oavsett vad som händer. Och det var otroligt viktigt för mig.

Och jag säger som de gör i tidningar; jag kommer inte kommentera det mer och hoppas att man som läsare har respekt för den integritet jag alltid hållit så hårt i och låter detta få stanna vid att vi numera är skilda. Jag vill inte göra ett skilsmässokonto utav det här, jag vill att det får fortsätta att vara som alltid – min vardag ur mitt perspektiv med barn och kläder och sommarhus och djur. Ingenting annat.

Så, för ett år sedan påbörjades ett nytt kapitel som är mitt, och nu är vi här. Livet är annorlunda men ändå samma ändå. Och bara en sista sak, för dig kanske är där i starten och inte vet hur eller vad eller någon ting alls; allt går över, nån gång, och allt blir bra.

Jag lovar ❤️

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “Att addera ett x.

  1. Jag har följt dig i många år här och Ins. Jag uppskattar dig som person, din arbeta och för att vi båda är bloggare.
   Du om livsstil, jag om hälsa.

   Det är så respektlöst när folk inte respekterar ditt privatliv.

   Jag är glad att du och din man fortfarande är bästa vänner ❤️ Kära Emma lev ditt liv, låt dig inte lurad stora kramar .

 1. <3 Jag vill verkligen instämma i att allt blir bra. Våga ta steget som leder till ett bättre liv, vad den än må vara för just dig. Jag lovar att allt löser sig.

 2. Det har man nog nästan läst mellan raderna…det enda jag tänker på är hur fasen tar man bilder på sig själv på stan? Med vänlig hälsning, ingen influenser (hemma använder man stativ tänker jag…men ute bland folk…ja då kan en vän förstås ta kortet haha.. dagens fundering)

  1. Ha ha vi ”influencers” har ju vänner vi med 🙂 Vänner barn föräldrar eller fotografkollegor.

 3. Det är märkligt och jag kommer aldrig förstå varför men det finns så många som ska styra över och/eller lägga näsan i blöt i andras relationer.

  Jag har under många många år levt i en destruktiv relation. Hjärtat sa att det var fel och farligt men omgivning och sjukvården hjärntvättade mig till att tro det var sådär det skulle vara. Att hans våld bara var till för att ”hjälpa mig”. Nu anmälde jag förra året som en extremt sista utväg till att ens överleva. Men det har blivit samma igen… kvinnor som kommer och tar över helt och hållet trots att jag vänligt men bestämt säger ifrån om integritet. Jag har tyvärr inte orkat hålla garden uppe så nu har de också förstört min kärlek och mina vänner. Polisutredningen lades ned på grund av dessa kvinnor också.

  Min poäng är nog att de som gör sådär, det är hos dem felen ligger. Det är hos dem mänskligheten brister.

  Naturligtvis skulle du inte skriva nåt här innan du/ni var redo. Du ville ju att han skulle bemöta dig bra i detta, så då gör ju du det samma. Det borde vara en självklarhet även om det sällan verkar vara så. Stå stark i ditt beslut om integritet.

 4. Varför beter sig folk, kan man undra. Det verkar som man tror att… bloggare/instagrammare är nåt offentligt byte som man inte har nån respekt för alls, ofta kvinnor mot andra kvinnor. ’Nej fram för att lyfta oss istället och bry oss om varandra, man mår bra mycket bättre själv av det. Din blogg är så mjuk, gillar den!

 5. Fint att höra att ni fortfarande är vänner❤️. Önskar dig allt gott i livet och passar på att tacka dig för bloggen som jag följt i många år.

 6. Tack! Precis vad jag behövde höra just nu. Livet gör så ont och det känns som hjärtat aldrig kommer att bli helt igen.💔

 7. Du behöver inte alls dela dina privata nyheter om du inte vill. Jag har märkt att din blogg har förändrats, och att ni skulle sälja huset har du sagt men sedan blev det tyst om det mer privata, så det var en förändring. Vi förändras allihopa ibland snabbt och ibland går det långsammare. Jag vet att du jobbar nu och då ändrar prioritera med. Jag saknar de gamla posts om inredning och trädgård och ridning och ordning men det är din blogg att göra vad du vill med. Huvudsaken är att ni mår bra och har det bra. Kram.

 8. Jag önskar dig det bästa och tycker att du är så bra på att hålla integritet – håll fast vid det! En del följare tror sig ha rätt att veta allt bara för att man har en blogg vilket är märkligt om man tar ett steg tillbaka.
  Är säker på att det blir bra för familjen och att ni gör det bästa för er och barnen. ’Inget bröllop är så genomtänkt som en skilsmässa’. Håller på dig!! Stor kram

 9. Vad fint att du delar ❤️ Tror vi är många trogna läsare av din sköna blogg som anat en större livsförändring, men dina privata angelägenheter har ingen att göra med och att försöka gräva fram ”bevis” är ju bara helt stört!! Sen måste jag hylla ditt genidrag att bara lägga till ett x – simsalabim så är allt same, same but different. Du är en trollkonstnär med orden (alltid – skriv en bok! Skriv krönikor! Om du inte redan gör det?!). Keep going och tack för bästa bloggen ❤️

 10. Vad fint beskrivet ❤️ och det finns lyckliga skilsmässor. Det vet jag.
  Jag har flera i min närhet där familjer struntat i blodsband, blivit stora och sömlösa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *