Att ha hetta.

 

Är det inte VANSINNIGT varmt just nu?!

Iallafall nere i Skåne. Jag åker till jobbet och ser nästan ut som om jag blivit sprayad med dagg; allting är fuktigt och glansigt och små, små hår står åt alla håll på huvudet. Jag älskar värme, men den får hemskt gärna komma när jag är ledig haha och eftersom jag har en lägenhet högt upp blir det som en kuvös där inne, särskilt på kvällarna.

Men det är bara att släpa fram fläkten, öppna alla fönster och sova utan täcke.

 

 

I helgen hoppas jag värmen är kvar så jag kan skörda den på stranden istället för att svettas på ett tåg – det är ju underbart om man kan förlänga semesterkänslan med fina helgar och kvällar också.

Annars har jag som sagt börjat jobba, och Spöket har blivit sjuk. Varför vet vi inte ännu, men hon spenderade helgen på djursjukhuset och fick syrgas och gjorde undersökningar – hon har vätska i lungorna men varför verkar alla lite förbryllade över. Hjärtat var fint så det är inte det, och nu går hon på antibiotika så ska vi röntga om och se om det hjälper. Jag försöker att inte tänka i katastrofläge; det kan vara allt från en vanlig infektion till cancer och hon är pigg och glad, bara andningspåverkad när hon blir för uppspelt. Så vi får se. Just nu utreds hon och så mycket mer går inte att göra.

Så ja; sommarhetta, arbetsstart och ett litet Spöke på antibiotika – så har vår vecka startat.

Hur har er varit?

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha hetta.

 1. Åh ja jag känner det med lägenhet under taket. Jag har haft själv en suite i min studenttid, och det var alltid en sauna på sommaren, uff.

  Ånej det låter inte bra med Spöket. Men få inte panik nu, jag tror att det kan vara något naturligt!. Jag hoppas att Spöket snart blir bättre. Kanske är det hennes ålder som gör henne svag nu. Har du testat vitaminer, kanske hon behöver några?

  Njut av de längre kvällstimmarna, stranden, ventilation, mycket mer ❤️😍😎☀️

  Allt är bra här hos oss. Precis som hos dig är ventilation sommarens viktigaste hjälpmedel . Jag ser fram emot min semester snart. Jag har en dag att gå till klostret. Inte för att jag vill bli ett heligt 🤣 Jag är intresserad av medicinörtsträdgården där, jag ville lära mig något där.

  Väder i norra tyskland längst kusten. Det här året är extremt varmt och verkligen väldigt långt. Vi har haft denna extrema torrhet och värme sedan februari. Floder har torkat, fiskar dör, ett slags skrämmande scenario.

  Men här i vår skogen är världen fortfarande okej.

  Ha en super fin dag Emma. Tack för alla underbara bilderna ❤️😍👍😘

 2. jobb, jobb jobb och jordens åskoväder.
  Men nu två dagars semester, bilen är packad och jag och hunden drar till Simrishamn till ett Yoga retreat, där de varvar yoga och hundträning!
  Det blir finfint det!

 3. Oh no spöket💙🌸❤️

  Tillbaka på jobb men sitter nu på tåg på väg ner till Skåne för helg. Dock med dagar fulla av teams och fysiskt kundmöte i Åhus som små inslag innan stros i skog o lungor fyllda av havsluft

 4. åå lilla spöket …hoppas det blir bra med medicinen så hon återfår hälsan ..tyvärr kan de ju slå ut magen men dofilus yoghurt som är lactos fri kan funka med en msk på maten någon gång under dagen ( hjälpte på våran allergihund som hade diarré stup i kvarten av olika mediciner ) å de där med ingrid på ödlan …hmmm ..inte gillat mitt namn men på en ödla kan de funka ..( min ena dotter har en ödla ..rätt mycket att läsa på och lära sig innan å den har ett super stort mega terrarium med olika varma och kalla platser osv osv osv ) å en del lever ju i en herrans massa år dessutom å ska ha passning varje dag ..hoppas de blir toppen för killen…djur å barn hör ihop med föräldras översikt

  1. Haha med tre hundar och en katt och kaniner och gud vet allt som ska ha passning varje dag i vilket fall och lever en himla massa tid är jag ganska låst till daglig tillsyn i vilket fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.