Ja vad blev det från Milda-kokboken tillslut? Jo, inget mindre än ris a la Malta! Tadaaa! Inte för att jag själv gillar gröt särskilt mycket, utan för att min man gör det. Eller gillar och gillar, han älskar gröt. Och då får man ju vara lite snäll kan man tycka. Särskilt när det är jul och man räknar med att håva in lite klappar om nån vecka eller så.
Man får ju inte vara dum.
Och det var ju inte så knepigt! Här kommer receptet:
(för 4 personer)
1,5 dl Milda mat & visp 26%
5 dl kall risgrynsgröt
strösocker & vaniljsocker efter smak
3-5 apelsiner
2 blodgrapefruit
Vispa Milda mat & visp och blanda den med gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor. Blanda ner apelsinen/grapefrukten i gröten eller lägg den ovanpå lite snitsigt som garnering. (Som ni kan se strödde jag hjärtströssel över också, och gick lite bananas med en pepparkaka. Varför inte liksom).
Färdigt!
Klurigare än så var det alltså inte.
Inlägget är i samarbete med Milda och deras kokbok går att ladda ner gratis här minsann.
Men vilket underbart strössel – lite sådant på frukostgilen och så är ju dagen räddad 🙂
Jag gillar inte gröt heller men det där ser riktigt gott ut, kram
Oh, det ser underbart gott ut!
Så gott och juligt!!
Ser extra gott ut med fina bilder. Ha en trevlig kväll. /Anna
Åh, det är ju så gott!
Din man måste blivit glad. Var har du köpt strösslet med hjärtan?
Hjärtströsslet kommer från ICA 🙂
Kärlekshandlingar, små som stora är aldrig fel!