Att åka upp imorgon för lite crazy christmas lady.

 
 
AT2B6029
 
 

 

Imorgon åker jag till Drömmen med Buse för att tjuvstarta helgen, så får mannen komma när han arbetat klart på fredag.

Och nu ska det julpyntas för fulla muggar! Inga hämningar här längre, inte. När man bara är där på helgerna gäller det ju att ta i ordentligt i förtid, inte sant? Om mina julstjärnor hunnit komma så ska de upp, smågranar ska stoppas i krukor och allt flärdfullt, juligt som hittills legat i kassar ska få komma fram.

Mest längtar jag dock efter köket. Jag har ett så sjukt stort sug efter att baka.

 
 
 

AT2B6028

 
 

AT2B6021

 
 
 

Ni vet ju hur det ser ut vid det här laget, köket.

Men där ska också julstjärnor upp, och lite annat smått och gott. Men främst ska det som sagt bakas. Det har jag snöat in på. Och inte hjälpte det av att Milda skickade bud häromdagen med en pytteliten kavel till Buse och ingredienser för julbak. Så lussebullar blir det iallafall, och förmodligen pepparkakskladdkaka och kanske nån form av mjuk sockerkaka med juldoft. Åh. Den där värmen och doften som kommer ur ett kök som fått arbeta med att baka i någon timme är oslagbar.

Så det är mina planer för helgen.

Låsa in oss i Drömmen, baka julgott, lyssna på julmusik, pynta arslet av mig och vara crazy christmas lady i skogen.

Jag tror det blir fint, det.

 
 

slut

11 kommentarer till “Att åka upp imorgon för lite crazy christmas lady.

  1. Älskar julbak, julpynt, julALLT men mina jullistor på Spotify börjar kännas tja trista. Vad heter din (om du nu har den publikt)?

  2. Låter super, jag tar gärna ett recept på pepparkakskladkaka. Låter nästan för gott för att vara sant;-)
    /K

  3. Alltså pepparkakskladdkaka (lite kaka på kaka i det ordet 😉 låter ju fantastiskt! Bara att ersätta kakaon med pepparkakskryddor antar jag? Guuud det måste jag testa! Tack för tips

  4. Åhh, jag älskar att baka, speciellt till julen 🙂 Min absoluta favorit är Saffranskakan, utan den hemma är det ingen riktig jul.
    Lycka till med baket, jag ska oxå ge mig på lite julgodisfix tillsammans med dottern, efter jag har varit och kollat till mitt älskade torp som ska färdigställas. Pappa och min bror sliter som djur medans jag domderar hur det ska vara, rättvist 🙂 Ja… dem får naturligtvis mycket kakor oxå.

    Älskar din blogg, Ta hand om dig.

    Kramar Malin från Smålandsskogarna.

    Och receptet:
    Ingredienser
    Portioner: 8 bitar
    matfett till formen
    ströbröd till formen
    200 g smör eller margarin
    1/2 g saffran
    3 dl strösocker
    2 ägg
    1 1/2 dl mjölk
    4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
    2 tsk bakpulver

    Så här gör du

    Sätt ugnen på 175˚C.
    Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Smält matfettet.
    Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
    Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
    Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
    Låt kakan stå i formen på ett galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
    Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.

    1. Hej! Jag har gjort ett helt inlägg om det om du scrollar bak ca 2 veckor. Jag brukar handla på Huseby av guldlamm.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg