Att få till det där perfekta partyhåret.

 

3V6A5769-2

 
 

Jag lovade ju att berätta hur vi fick till dom där wawawoom-lockarna på Jenny i onsdags!

Det var den där lilla mackapären på bilden som fixade biffen; en locktång från Rapunzel som heter Mermaid (finns här) och den är s å jäkla grym! Det är liksom två stycken pinnar som man virar håret runt, och så blir det sådär bra.

Så, starta först med att spraya ett värmeskydd i håret. Jag använder alltid Hot off the press av Paul Mitchell, tycker att den är fantastiskt bra. Sen tar du en slinga hår, kanske en två-fyra centimeter bred och slingar det som en 8:a mellan de två pinnarna i locktången. Håll i ca 10-15 sekunder och lossa sen försiktigt slingan från tången (jag brukar fånga upp locken i handen så den svalnar lite innan jag släpper ut den).

 
 

3V6A5771

 
 

Såhär ser det ut när man släpper ut den.

Fortsätt med resten av håret, och försök att ha samma tjocklek på slingorna så blir det absolut bäst.

 
 

3V6A5772

 
 

Här är hela håret gjort!

Hennes högra sida har jag inte rört ännu, men jag har börjat skaka ut lockarna lite på den vänstra. Tycker att det blir lite för definierade lockar om man inte gör något, så när håret svalnat ordentligt (viktigt) så pudrar jag lite dust it i botten, och sen fick hon böja sig fram och så lyfte jag håret från rötterna och skakade ut lockarna med fingrarna.

Skaka ur tills du är nöjd med hur det ser ut.

 
 

3V6A5782 (1)

 
 

Och då blir det såhär!

Jenny var verkligen vrålsnygg i det där håret, och det går ganska snabbt och lätt att göra (helt klart enklare att göra på någon annan såklart, men så är det ju alltid).

Och NU ska jag ta lördag här hemma med att fortsätta lite inne i Buses rum. Sängskruvning pågår!

Ha en fin kväll, allihop.

 

5 kommentarer till “Att få till det där perfekta partyhåret.

  1. Wow, vilka fantastiska lockar. Älskar lockigt hår, så jag uppskattar alla tips. Undrar om du har något bra tips på schampoo? Börjar tröttna lite på Redken nu:)
    Får inte länken till locktången att fungera tyvärr.
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg