Sugen på att baka lite frukostfrallor men har ingen jäst?
Då har jag världens bästa recept!
Dessa gör jag med morötter men det går såklart att skippa, själv gillar jag det där saftiga som morötterna ger.
Receptet kommer här:
FRALLOR UTAN JÄST
6 ST
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja (gick även bra med olivolja)
2 ½ dl mjölk
1 morot (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, ev morot (finriven) och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö mjöl över bullarna och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten.
Ät!
Bästa starten på en helgmorgon. Nu ska jag åka och fota!
så goda, lite som scones.
Åh mums låter gott 🙂
Blir jättesugen! Rustikt och gott!
Dom verkade verkligen lätta att göra och jag kan tänka att just morötter gör att de blir extra saftiga.
Kram Helena
Enkla och vansinnigt goda och saftiga, tillsatte lite honung för lite sötma.