Att försöka sig på melon och annat.

 

Minns ni det gamla växthuset?

Det köpte jag ju på Fröjd för några år sedan, och det står nu här i Lanthandeln framför rosenbusken; översköljt av blommor som fallit nästan som snö från fruktträden, och har varit tomt hela förra året. Då hade jag ingen lust alls att plantera eftersom vi ändå skulle vara i Drömmen. I år är det väl lite likadant; vi kommer ju vara där när den bästa växtlighetstiden kommer och då vill man inte ha ett växthus 2,5 timme bort som behöver omsorg.

Jag har varit SÅ sugen på att försöka frakta upp det till Småland, men att kuska runt med släp känns mindre lockande och att köpa ännu ett kändes aningen dyrt – men så var det en läsare på Instagram som föreslog att jag bygger ett enkelt växthus i Småland med hjälp av gamla fönster mot husväggen och DET var ju en strålande idé! Så nu drömmer jag om gamla, vackra fönster och konstruktioner och bestämde mig för att då kan man ju lika gärna b ö r j a odla här hemma och sen bara ta med sig plantorna när det är dags.

Genast fick lusten fart igen!

 

 

Så jag åkte till Åbergs och kom tillbaka med en kasse av saker jag aldrig gett mig på att försöka driva upp innan;

jag köpte gurka för växthus och en för friland (så kan jag ha en i odlingspallen sen), och två sorters melon. Ingen aning om jag kommer att lyckas men för 35 kr plantan kan man ju försöka menar jag. Och så blev det två olika sorters chili för chili har jag lyckats med förut även utanför växthus, och vem vill inte ha chili på sommaren liksom?

 

 

Så planterades det om!

Kommer nog behöva frakta upp allt i omgångar sen, heh, men det får bli ett senare problem att lösa. Vi brukar vara påhittiga.

 

 

Och så in bland ogräset i växthuset!

(Det är lite dumt konstruerat det där huset; man kan bara öppna själva locket på växthuset för att lyfta ner eller ur saker och jag hänger där på kanten och sprattlar som en fisk utan att nå ner till marken, så allt ogräs som befinner sig där inne får helt enkelt vara kvar där).

Så det var ju en enkel lösning på problemet – odla här, försöka få ihop nån form av fönsterkonstruktion i Drömmen och sen flytta med sig sina meloner och sin gurka när det är dags. Så får jag sysselsätta mig med något jag älskar i väntan på Småland; sitta på huk på plattorna och gräva med fingrar i jorden, pyssla om växter och gå långa rundor bland kryddorna på plantskolorna när det finns tid.

Det är som nån slags meditation på nåt vis. Och gör mig lycklig.

 

1 kommentar till “Att försöka sig på melon och annat.

  1. Känslan av kall jord mellan fingrarna..det gör mig så in i vassens lycklig och avslappnad. ♡ Och alla dofter sen..de når djupt in i själen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg