Okej alla Leila-Bakar-kvinnor; nu behöver jag er hjälp!
Vi ska spendera julafton hos svärföräldrarna i år och jag tänkte försöka visa mig duktig och kompetent och på styva linan och allt det där, och komma dit med nåt riktigt svulstigt att slänga upp på julbordet. Någon form av bakverk hade jag tänkt mig, och det får inte vara den fattiga sortens bakverk om ni tror det. Nu känner ni ju inte min svärmor men hon är ingen lättlurad kvinna och att komma dragande med nån jävla pepparkaka ain’t gonna do it. Om ni förstår vad jag menar.
Så snälla; ge mig ert allra bästa recept på det absolut svulstigaste som går att baka. Svårt ska det va (eller helst svinenkelt men se förbaskat svårt ut) och vackert och saftigt och gott. Har ni redan lagt ut ett sånt recept på er blogg är det bara att länka, annars ni kanske kan klämma in receptet i kommentarsfältet. Okej?
Bring it on bara. Hjälp en medsyster i nöd. Svulstiga bakverk hitåt, tack!
Jisses Amalia, du begär inte mycket 😉
Här är det samma problem, så bring it on, så tjuvkikar jag.
Lussebullarna jag bakade blev INGEN hit så dem tänker jag inte tipsa om. Pepparkakshuset rasade. Så jag är nog inte riktigt rätt person att komma med tips.
Inte rätt person alls om du frågar mig.
Men jag vill gärna imponera jag också, på svärmor 😉
Hälsningar
Yohanna
Åh då är ju du precis som jag, en smärre katastrof när det gäller bakning, skönt att man inte är ensam:)
Tänkte däremot tipsa om ett enkelt recept på ingefärsgravad lax.
Väldigt enkelt och väldigt gott.
Jag serverade inte med gravlaxssås som man traditionellt gör, utan med gari och ljus japansk soya.
http://www.ica.se/Recept/ingefarsgravad-lax-1540/
Kram Mrs G
Här kommer ett recept på vaniljparfait med pepparkaks- & lingonsmak som jag har bjudit på många gånger som har varit mycket uppskattat. Kan ju vara lite svårt att ta med eftersom den är fryst. Men du kanske kan ta med den bland kylklampar & snabbt slänga in den i svärmors frys tills den ska förtäras =)
http://www.ica.se/Recept/vaniljparfait-med-pepparkakor-och-lingon-392936/
Mvh,
Helena
Det här är jag själv redo för att prova. Kanske inte så julafton, (mer nyår som namnet antyder;)) men himla snyggt!
http://www.ica.se/Recept-Mat/ICAs-kundtidning/Artiklar/Nyarspyramiden/
Pepparkakscheesecake, är gott och går att göra snygg!
http://www.alltommat.se/recept/Pepparkakscheesecake-9015
En saffranspannkaka skulle jag kunnat tänka mig att slänga fram.
Men vill du verkligen imponera skulle jag tipsa om att göra saffransmacarons som du fyller med lemoncurd (hemmagjord så klart).
Det finns numera en silikonplatta så att man kan få den perfekta runda formen på macaronsen. Såg den på Cervera. Tips tips
fast jag menade apeslin- eller mandarincurd kom jag på nu när jag skrev. Vet inte om lemoncurd o saffran går hand i hand.
citron och saffran går fint ihop, det blir inte överdrivet sött som bakverk med saffran kan bli ibland 🙂
Måste det vara ett bakverk? Min sill är annars ett hett tips, det är inte svårt alls men blir alltid en succé! http://www.rebeccas.se/?p=6364
//Rebecca
Vilken tur att min svärmor inte vill bli imponerad på med bakverk, då hade jag blivit utfryst av hela släkten och förvisad till nån urskog för länge sedan.
Hoppas du hittar nått fantastiskt! Och lyckas baka det också förstås.
Det enda jag kan säga är HÅLL DIG BORTA FRÅN LEILA! Ett flertal dumdristiga försök har alla visat på samma sak, det blir inte som när hon gör det, och inte är man Leilaglad hela tiden heller. Och sällan gott. Så nope, icke Leila. Ta nåt från Jamie istället http://www.jamieoliver.com/
Eller Nigella! 🙂
Den här! Sjukt god, om än så mäktig att man ligger flämtande i soffan som en strandad val efter en liten bit: http://www.recept.nu/1.127956/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/maffig_chokladtarta_med_peanutbutter_frosting
Förutsätter att svärmor gillar choklad, i och för sig!
Den här funderar jag på att göra som dessert till Julen!
Chocolate Lime Fudge Pie
Kexbotten:
400g digestivekex
125g smör
Fyllning:
2burkar kondeserad mjölk (800g)
8 äggulor
Skal och saft av 2 limefrukter
150g mörk choklad 64%
Vispad grädde, riven choklad och rivet limeskal till garnering
Gör så här:
1 sätt ugnen på 175 grader
2 Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör
3Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en räfflad pajform
4 Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt Svalna.
5 Blanda kondeserad mjölk med äggulorna, limesaften och limeskal. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
6 Smält chokladen på låg värme i vattenbad ( i en skål över kokande vatten). Rör sedan ner den i äggsmeten.
7 Fyll pajskalen med smeten och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30minuter, tills den stelnat till.
8 Låt svalna helt och servera med vispad grädde och rivet limeskal
Nja, själv tänkte jag baka saffransskorporna igen http:linkanfemme.blogg.se (scrolla ner), och lite chokladkola (utan lakrits) http://www.recept.nu/1.324680/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/lelias_lakrits_och_chokladkolafudge. Inte direkt svårt men gott 😀
Annars kan jag rekommendera en mjuk pepparkaka med massa torkad frukt i (som du först lägger i sprit, då kanske svärmor tycker den är extra god!) eller en saffranspudding á la Hälsingland som är tradition hemma hos oss: Risgrynsgröt, grädde, saffran, russin, kanelstänger – in i ugnen! Mums!
Lycka till! 🙂
Ps. Gnäller hon så håller du bara fram Leo. Det finns inget bakverk som kan slå det underverket du har lyckats göra 😉 Ds.
Tyvärr kan jag inte bidra med något bra tips själv men fick stor inspiration av alla tips du fått av alla andra.
Hoppas att du får en härlig JULVECKA!
Kram/M
Saffranspannkaka är ett måste för mig på julbordet iaf.. Med skållad mandel i, och med hallonsylt i stället för det gotländska alternativet. Men jag hade tänkt göra ”gertruds kaka”.
Det är en nötkaka (tårtstorlek) med apelsinsmak, som täcks av ett tjockt lager mörk choklad som stelnar så fukten i kakan stannar kvar och den blir gojsigare och smarrigare efter nån dag. Garneras med apelsinskivor. Ska snoka rätt på recept!
Här kommer det absolut bästa som finns! Den säljer slut på mitt cafe på nolltid. Lätt att baka är den också :O)
Raspberry Cheesecake Brownie
200 g mörk choklad
200 g smör (margarin är förbjudet)
Smält samman dessa i en skål i micron.
250 g florsocker
3 ägg
110 g vetemjöl
Blanda ner detta i smörchokladen och rör tills en slät massa. Smöra en rund springform och häll i chokladsmeten.
400 g Philadelphiaost
150 g florsocker
1 tsk vanilsocker
2 ägg
Rör samman detta och häll smeten över chokladsmeten i springformen. Grädda på 170 grader i ca. 30 min. Kakan skall dallra i mitten när man tar ut den. Låt den bli kall i kylen över natten.
Ta ur kakan ur formen och lägg på uppläggningsfat.
3 dl färska eller frysta hallon
3 dl vispgrädde
Vispa grädden ganska hårt. Rör ner färska hallon eller tinade frysta. Hallonen skall mosas i grädden. Den skall bli riktigt rosa! Bred ut hallongrädden ovanpå kakan.
Ät och njut!
God Jul
Åhh gud så gott det lät. woop woop den skall testas.
Tror du det hade funkat med apelsin med kanske?
Emma, det här var ingen bra idé… Nu kommer vi sno recept om vartannat här och jag kommer gå upp YTTERLIGARE 15 pannor den här julen….
Jag försöker få mammas ord att låta kloka ”det är gott för själen”
Jag brukar variera med hallon, jordgubbar eller blåbär men apelsin borde ju också fungera!
Leilas New York blueberry cheesecake!
http://m.recept.nu/1.15858/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/new_york_cheesecake_med_blabar
Kräver enorma mängder philadelphiaost och kommer drämma omkull svärmor när du kliver in med den! 😉
Den där har jag faktiskt gjort en gång och faktiskt lyckats. Den var så så god att folk höll på att äta ihjäl sig 🙂
Mrs G
Inte bra om folk dör på kalaset!!
En gång för fyra år sedan när jag skulle överträffa mig själv, så bakade jag denna tårta och bjöd på på jobbet… Härom dagen var det en kollega som började prata om den, så nog gjorde den intryck om han pratar om den 4 år efter… Eller så är det jag som bjuder på tårta för sällan! 😀
http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19633
Kraaam Carin
Jag höll på att svimma när jag såg det här receptet!! Jag får för mig att det inte är så komplicerat som det ser ut..
http://louisespis.blogspot.com/2011/12/christmas-fudge-cake-julens-godaste.html
Fin va?!
Amen dra mig baklänges vad god den såg ut!!!! **dreggel dreggel**
Denna smarriga Lingon- och kolapaj är obetalbar! Fantastiskt god! Kanelgrädde blir pricken över i:et samt ger den julkänsla. 🙂
http://mondayish-overtherainbow.blogspot.com/2011/12/paj-to-daj-for.html
Mazariner… och snygga ska de dessutom vara. Eller mandelmusslor (ta med grädde, bär etc och ha till) och musslorna måste vara alldeles hela.
Jag gjorde ett inlägg åt dig =) Och alla andra som vill baka lite extra gotte gott.
http://linkansfru.blogg.se/?tmp=19133035
Om man inte vill släpa på pannacottorna med glöggspegel (kan bli skramligt med många formar) så är det allra svulstigaste i julväg jag kan rekommendera pepparkakscheesecaken:
http://baraenkakatill.blogspot.com/2010/12/pepparkakscheesecake.html
Eller den här, en lingonpannacottapaj på pepparkaksbotten:
http://baraenkakatill.blogspot.com/2011/12/lingonkaka-pa-pepparkaksbotten.html
Om de bor i närheten och du har en flådig kylväska, ta med dig saffransglass, den är sjukt god:
http://baraenkakatill.blogspot.com/2011/12/lingonkaka-pa-pepparkaksbotten.html
Och för totalfjäsk – ge bort en flaska saffransglögg:
http://baraenkakatill.blogspot.com/2011/11/vit-saffransglogg-med-clementin-och.html
…eller de galet goda lakritskolorna med flingsalt:
http://baraenkakatill.blogspot.com/2009/12/lakritskola-med-turkisk-peppar.html
Oj den där lingonkakan var oerhört vacker!!
den tycker jag du ska köra på Emma!
Kram Åsa
Jag håller med, lingonkakan var perfekt
Hej
Du skall helt klart göra en tårta, inte svårt utan bara kul och ser supersvårt ut. Har massor av recept på smaskiga fyllingar, bara att höra av dig om du är intresserad. Tex kan du smälta typ vilket godis som helst i vispgrädde, låta det svalna helt och sedan vispa. Kalaslätt med aaalla blir impade. Har ngra bilder på tårtor som jag gjort http://villahemmet.blogspot.com/search/label/t%C3%A5rtor OBS! Klar amatörnivå, men bara att du skall se att alla kan!
– Jenny
Wow vilka tårtor!!!
Hej Emma,
det finns bara en receptbok som man behöver och det är ”Sötebröd från Brunkebergs bageri”. Jag är inte så förtjust i Leilas respet då det blir bättre resultat när man väger ingredienserna. Så jag kan rekomendera sockerkringlorna som blir to die for, men även lussekatterna. Jag gjorde dem igår och de ser riktigt proffsiga ut och de är inte bökigare än kanelbullar.
Ingenting slår det här. Leilas underbaraste cheesecake. Det här kan inte svärmor slita sig ifrån, funkar på alla 🙂 Lycka till!
Kram
Erika
Jag brukar göra Lailas underbara Devils chocolate cake å variera smak efter säsong. Till Julen blir det med apelsin och nejlika och kanske lite chili. Superflådigt att dekorera med och man får stående ovationer för ngt som gör sig själv:)
Men det får man absolut inte avslöja 😉
Här är ju hur många underbara tips som helst…
Jag tipsar om den här som ser lätt och god och svulstig ut..
http://www.coop.se/Recept–mat/Recept/s/saffranssockerkaka-med-mandel/
kramar
Men det var egentligen det här receptet jag tänkte på, tog en stund att hitta bara.
Lingonmousse på toscabotten med flarn. http://www.coop.se/Recept–mat/Recept/l/lingonmousse-med-chokladfyllning-paa-toscabotten/
Såklart!
kram
Saffranspannacotta!!
http://m.recept.nu/1.321994/torbjorn_stockholm/efterratter_godis/saffranspannacotta
Här har du the shit!! enkelt men riktigt fint, och lätt att göra innan och bara ha i kylen;)
Cakepops! Du måste göra cakepops. Alla blir alltid superimponerade och undrar hur man lyckats göra dem. Sanningen att säga så är det skitenkelt, men det behöver ingen veta. Svårast är att ”servera” dem på något snyggt sätt, men en vas med strösocker i eller liknande funkar alltid. Annars är jag säker på att en så påhittig människa som du kommer
på något smart sätt 🙂
Här är receptet som jag använder när jag gör mina: http://sofieberglund.se/?p=7324
Går att variera på miljoner sätt!
Hmm, inte direkt att baka men jag gjorde Snickersrutor igår, ganska omständigt men så himmelskt gott! Recept kommer senare under dagen i NYA bloggen! Jag vet att jag är med och tävlar om biljetten till eventet via min gamla blogg, men jag hoppas det ska lösa sig ändå. Den finns men kommer inte uppdateras länge, dags att skapa en ny blogg, du vet ju lite bakgrunden till det 😉
Mina förslag är antingen Snickersrutor eller Rocky Road – inget svårt men så gott att man går upp i vikt bara man tittar på dem, och det kan vi väl önska Svärmor, några extra kilon på höfterna? Då har du ju lyckats 😉
Du darla. Baka den här saftiga lite tunga saffranskakan som du serverar med stor klick lättvispad clementingrädde till. To die for och kan värma upp alla typer av svärmödrar eftersom den påminner om hur man kakor smakade på den ”gamla goda tiden”. Trust me :).
Inredningsfruns saftiga saffrans-sockerkaka
* En skopa glatt humör (ingen kaka blir god om den bakas under stress eller tvång)
* En mysig julskiva (ett måste!)
* 230 gram smör (lite till att smörja formen)
* 1 paket saffran
* 2 stora ägg eller fyra små
* 3 dl socker + ca 0,5 msk muscovadosocker till att strössla över kakan
* 2 msk vaniljsocker
* 2 tsk bakpulver
* 1 dl mjölk
* 0,5 dl gräddfil (eller turkiskt yoghurt.. eller grekisk….. eller rysk kan nog också funka för den delen)
* 4 dl vetemjöl
* 1 tsk kanel
* Hackade hasselnötter och sötmandlar
* Florsocker att skikta över kakan
* Mycket kärlek!
How to do it:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätt sedan på julmusiken. Feel the groove! Smörja och bröa sedan en form med löstagbar botten. Stöt saffran med lite socker. Smält smöret och låt svalna. Häll mjölk, gräddfil, saffran, kanel över det smälta smöret (om man vill kan man riva i lite apelsinskal och pressa ner lite apelsinsaft i mjölk/smörblandningen).
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan smör-/mjölk-/kanel-/saffransblandningen i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö till sist över hackade hasselnötter, mandel och strössla över muscovadosockret. Grädda i ca 50 minuter. Kakan ska absolut inte vara torr i mitten när du tester med provstickan så var noga med att inte ha den inne för länge. Servera kakan ljummen med en stor klick lättvispad clementingrädde (grädde+ rivet clementinskal + lite clementinsaft +en stor nypa vaniljsocker). KLART att äta och njuuuuutas!!! Glöm inte att pudra lite florsocker över kakan. Alltid pluspoäng!
Å så här (http://ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com/2011/12/ljuvlig-helg.html)kan man göra kakan om man vill få en stjärna i kanten av svärmor. Ser väl lagom fjäskigt ut!
Good luck!
KRAM
Å vad roligt! Denna feel-good-bakning ska jag prova mig på! (Om jag bara hinner med alla bakverk jag nu är sugen på!)
Ooops!! HÄR kommer länken http://ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com/2011/12/ljuvlig-helg.html :D!
Mjuk pepparkaka med glasyr och lingon på som man bakar i långpanna! Supergott och vill du fuska lite så kan du ju köpa mix till själva kakan.. Kram Ida
http://www.matklubben.se/recept/mjuk_pepparkaka_med_lingonglasyr_30050.html
Den här är en killer varje gång, alla ojjar sej om hur god den är http://www.recept.nu/1.276987/lisa_och_monica_eisenman/efterratter_godis/agg_mejeri/systrarna_eisenmans_fluffiga_frusna_polkagrispaj. Liten arbetsinsatts och mycket smaskens! God jul!
Portvinskaka…
Den här kakan är Café Gula Huset i Visbys egna favorit och där serveras den med vispad grädde och skivad frukt tex jordgubbar, apelsin, kiwi, melon eller nån annan snygg frukt. Jag älskar den här kakan och gör den varje jul.
250gr smör (rumstempererade)
3 dl brun farin
4 ägg (rumstempererade)
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100gr mörk choklad
1 1/2 dl finhackade valnötskärnor
1/2 dl portvin
*Rör socker & smör pösigt
*Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten jämn mellan varje ägg.
*Blanda mjöl,bakpulver & hackade valnötter samt hackad choklad.
*Vänd ner mjölblandningen i smeten växelvis med portvin.
*Fördela smeten i en 2 liters smord och bröad form.
*Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60-70 min
*Pudra med florsocker över när den svalnat.
Kakan är ganska tung och mäktig och bör ligga inlindad i folie i kylskåp om den skall förvaras en längre tid. (Ingen risk, den går åt fort…)
http://louisevitadrommar.blogspot.com/2011/08/choklad-vaniljkram.html
Ser svårt ut, men jag lovar dej när man väl provat gjort den någon gång så går det på 15 minuter!! Alla avgudar denna efterrätt, den är farligt god. Prova svänga ihop den någon gång innan själva D dagen 😉
Lycka till!!
Alltså, jag måste bara rekommendera Leilas New York Blueberry Cheesecake! Jag gjorde den till svärmorsbesök i höstas (kan tillägga att svärmor är bullmamma av rang, med höga förväntningar) och hon ville bara ha mer!
Inte bara är den god, utan den SER underbar ut också. Man får dock räkna med att ligga på soffan och kippa efter andan när man ätit klart..
Här är receptet: http://www.recept.nu/1.15858/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/new_york_cheesecake_med_blabar
Choklad älskas ju av alla?
Jag läste det här receptet idag som lät underbart gott och dessutom verkar fungera bra att transportera +easypeasy att baka! Dessutom är det liksom chokladkaka med chokladtryffel! Va va, det kan ju inte bli fel..?
http://www.smaskens.nu/2011/12/mjolkchokladtryffeltarta-med-rostade.html?m=1
/Freddie
Jag röstar för att du gör chokladmoussetårtan som fanns i en kommentar längre upp 🙂 den såg riktigt smarrig och lyxig ut, men man behöver inte vara ett tårtproffs för att lyckas med chokladmousse, så den är ett jättebra tips, och vem kan motstå choklad liksom 🙂
http://www.sweets2share.com/archives/4387
Stakkars deg, da.. Hvis du lager denne i en liten langpanne og deler i firkanter, det er ikke så vanskelig som å bruke en rund utstikker.. Og du kan ta med deg hele formen i bilen
Hej! jag skulle rekommendera dessa pepparkaksskorpor som jag provade mig på för ett par veckor sen. De är lätta att göra, recept hittar du här http://settsagtochgjort.blogspot.com/2011/12/bakat-sig-nagot.html
Lycka till! 🙂
Hallon och kiwi bakelser -6 pers
Köp 1 kg djupfrysta hallon och lât den TINA I KYLSKÄPET i 2 dar + 6 skalade kiwis i skivor, Sockerkaksbottnar, vaniljkräm ARLA, 1/2 liter tjock vispgrädde
Tag ut 12 runddelar med runda bakelsemâttet pâ sockerkakan, dränk in dem med ytterst lite hallonsaft, skeda upp lite vaniljkräm, lägg pâ lite hallon, sen grädde, börja om igen pâ samma sätt + med en skiva kiwioch bygg upp bakelset till 4-5 cms höjd inne i den runda bakelseformen av stâl, avsluta med grädde och garneringen pâ hallon, kiwis och en liten blâlilaviol/grönt blad av mynta/blâbär,vindruvor eller nâgot annan litet som du gillar.och har hemma.
Skall upprepas i 6 olika bakelseformar som som fâr vila minst nâgra timmar/en dag i kylen.
Enkel snabbmat i flera skikt som smakar mums och är vacker. Man kan lätt provsmaka flera ggr i förväg för att kolla garneringen. I de flesta fall ställer gärna mannen och barnen upp och hjälper till.
Skotsk vinterkaka är min rekommendation. Whisky och likör så det står härliga till. Behöver några dagar för att ligga till sig, men är i övrigt lätt som en plätt och saftigare bakverk får man leta efter!
http://www.ica.se/Recept/skotsk-vinterkaka-647246/
Ingen kaka men julgodis. Marshmallows, folk har en tendens att tro att det är sjuktsvårt när det i själva verket är busenkelt. Recept hittar du på min blogg. http://emschen.se/?p=3505 i år stänkte jag i rejält med röd karamellfärg och dom blev gammelrosa…
Kram
Det har jag aldrig prövat, men om du säger att de blir som i affären, dâ sätter jag igâng. Kul !
Njä som i affären vet i sme’n men goda blir dom iaf. Jag är ingen matshmallows människa men dom hemmagjorda gillar jag. 🙂
Dem är supergoda! Men Mjöla noga! 🙂
Det behöver inte vara så jättekomplicerat för att man ska impa.. 🙂 Små minicupcakes brukar imponera på de flesta. Hitta små små formar (annars gå till Max eller liknande hamburgerkedja och låtsas att du antingen äter mycket ketchup eller är kleptoman, de där små ketchupformarna är nämligen bra att baka små mini cupcakes i), större än knäckformar. Baka små minimuffins (håll dock ett vakande öga på dom i ugnen för det går fort med dessa små), gör en god Frosting, gärna choklad, och strössla sedan på ett vintrigt strössel.. Eneklt, snabbt och alla jag bjudit dessa på har blivit imponerade (även de där svåra som TROR dom kan allt, men minicupcakes har dom säkert inte provat och blir därför dödsimpade).
Fick du inte mer beslutsångest nu? 😉
Den där blueberry cheesecaken ska vara grym har jag hört.
Jag har några grymma varianter men de kräver frys.
Mailar dock ett grymt recept på vit chokladmousse med maräng och passionsfrukt lite senare som du kan briljera med nån gång. Larvigt enkelt.
Kram!
Chokladkolapaj med lingon! http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=15210
Sjukt gott. Funkar eventuellt med någon annan sorts bär också, men de måste vara syrliga för att få smakbrytningen. Varning för rödprickigt kök, dock, lingonen kan skvätta när man skär upp, men det är det värt för den är dödligt god!
Jag gjorde igår små
pepparkaksmuffins med Lingonfrosting på…
Suuuper änkält !
men receptet ja det lär jg kolla efter..
Blev supergoda.. lite citronskal var det i och lingonsylt
🙂 hey! jag återkommer…
Jag är tyvärr ingen mästare på att baka så jag kan tyvärr inte hjälpa dig, MEN jag har däremot en fråga! Hur får du dina bilder att bli sådär, med skugga? Läckert!
Du menar mörka? De är fotograferade i praktiskt taget noll ljus 🙂
http://www.kickisblogg.se/recepttips-inkl-efterrattstips/2011/08/blabarscheesecake/
Den!
Ser skitsvårt ut, är plättlätt. 🙂
Min egen favvo com jag kan tänka mig är god till jul. Visst maffig och bastant men kall och läskande. Går att göra långt i förväg och jag har aldrig misslyckats, du behöver ha koll på tågordningen med de olika burkarna men kör du vitor först, grädde sedan och ägg och ost sist så behöver du inte diska visparna. Har ett eget recept men detta är likt.
http://www.hittarecept.se/receptkort/frozen-cheesecake
Istället för digistive kan du använda pepparkakor (lite juligt) Jag har haft citronzest och saft från ett par citroner, inge vanilj, men det är en smaksak (har även funderat på krossade polkagrisar eller marianne som smaksättning). Själv är jag också barnsligt förtjust i den rena philadelphiaost-smaken så naturell funkar i högsta grad också. Gör du dubbel sats så blir den lyxigt hög i en springform.
Lycka till och tack för en härlig blogg att läsa!
Jag lyckades imponera på min svärmor med hemma gjorda arraksbollar och dammsugare ! Låter kanske lite trist och tråkigt!
Men det blir faktiskt en höjdare, kanske det får den äldre generationens smaklösare på fall…mina ”unga” (som dig) blev även de rätt taggade!
Jag piffade mina med lite kul strössel och dammsugarna med rosa marsipan! Gör man små kan man äta måååånga!!!
Men, med ovan stående recept orgasm, hamnar mina stackars bollar i skamvrån…
http://kaksmulan.se/?p=278
Kram <3
Black banana cake!!!!
Själv kommer jag att slänga ihop en engelsk fruktkaka av den mastigaste sorten…men har ju självklart tappat bort receptet, tar väl det som står i rutiga kokboken. Den kan ju med fördel ligga till sig ett par dagar, så man inte behöver stå där i sista minuten och svettas:) Det är mitt tips!!
Haha, nej jag menar hur du får ramen runt dem, den där skuggeffekten? Tusen tack för svar, snälla du.
http://baktokig.blogg.se/2010/april/cheesecakekladdkaka-med-hallon.html Det här är det bästa jag har! Och tro mig, om jag som träningsnarkoman gjorde den här två helger i rad och dessutom åt upp båda själv så kan du tro att den är något att komma med!!
Denna!!
Julig – ljuvlig – imponerande att servera och sketalätt att göra : )
Värsta Nigella kakan med kladdig sås – serveras med vispad grädde en masse,
Nigella själv spikear grädden med Ägglikör.
http://www.recept.nu//1.35122/nigella_lawson/efterratter/kolakladdkaka
ha ha, Ja det där med svärmor är svårt, Min fina ”ex svärmor” var svår att impa på. Eller rättare sagt hon litade inte på att jag kunde. Väl dolt bakom orden ”men inte ska väl du behöva hålla på” Tex i somras. Vi hade bjudit in svärmor med tillhörande mamma (dvs exets mormor som numera passerat 90 bast…) till sommarstugan. Jag som älskar att baka sa att jag fixar med fika, och det var ju liksom hemma hos oss… När de väl kommer så har hon ändå varit inne på kondis och KÖPT en tårta… Lite ursäktande du ska inte behöva ha ngt besvär.. Döhhh lite sent kanske 🙂 Lika när hon besöker oss. Jag meddelar att jag har fixat med middag som vi bara kan slutföra när vi kommer hem. När jag kommer hem från jobbet har hon köpt hämtmat 🙂
Det är lite charmigt, eller jag valde att se det så. Finns ingen anledning att bråka om det. Jag dejtade ju liksom hennes son.
Du har fått så mkt bra recept här så jag ska inte utmana ödet. Kommer däremot sno en hel del av dem för att impa på min egen mamma nu i jul 🙂
kram kram
Jag har bakat Leilas Chokolat chip whoopies, kalasgoda och inte så mycket jobb, kika gärna in på min blogg så ser du: http://annabells-annabell.blogspot.com/
God Jul och lycka med bakandet!
Jag tycker att mandelmusslor med grädde och hallon på är otroligt juligt! det är ganska pilligt och man måste ha såna formar. Men det är det där lilla extra…
Arla har ett bra recept (jag tar aldrig bittermandel).
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=15047
Väldigt fint på ett stort silverfat!
Lycka till med att impa! 😉
Blev otroligt sugen på mandelmusslor nu! Ska bakas imorgon. 🙂
Det är blande juligaste som finns, håller med.
OJOJ!! Ska be Ystern tipsa om sin cheescakekladdekaka – den ska tydligen vara att to die för 😀
http://blogg.amelia.se/curlingmamman/2011/11/24/adventsfika/
Den här inte dum…
kram/D
Haha, du är ju för rolig!
Svulstigt säger du?
Då tänker jag på Devils food chocolate cake. Har förvisso inte bakat den själv, men det blir ju perfekt om du gör den först, så vet jag om den är värd att lägga mödan på. 😉
Bara namnet antyder ju att det här är oanständigt gott!
http://www.recept.nu/1.146899/leila_lindholm/tartor/choklad/devil_s_food_chocolate_cake
Vill du hellre ha något jag provat själv och kan rekommendera, så är det en chokladtryffeltårta. Den går förmodligen fortare att göra också, men är livsfarligt god (hallonlikören i chokladtryffeln = magnifico!!).
http://saravillfara.se/2011/08/25/lite-chokladtryffeltarta-nagon/
Här kommer ett säkert kort! Chokladtryffelpaj med passionsfrukt.
Ugnen behöver inte användas och det blir en lyxig efterrätt som bara smälter i munnen…
http://www.recept.nu/1.285267/philip_hedberg/efterratter_godis/agg_mejeri/chokladtryffelpaj_med_passionsfrukt
Lycka till!
Jag brukar köra på saftig morotskaka som blir hög och saftig och är mättande och super mummmmsig, kan ha passionsfrukt som toppen på i:et 🙂
http://www.kokaihop.se/recept/morotskaka-2
Du har ju redan fått tusen förslag, men denna ser klart svår och avancerad ut fast den inte är det. Man kan byta ut jordgubbarna mot frysta bär eller vad man vill och gillar bäst.
http://www.ica.se/Recept/pavlova-528893/
Vad du än gör – styla den så här! Vackraste tårtan någonsin, och tydligen inte så svår att få till: http://www.ericasweettooth.com/2011/12/red-velvet-cheesecake-layer-cake.html
Om de är lakritsfantaster kan jag starkt rekommendera turkisk peber-fudge som julgodis. Salmiakmums när den är som bäst. Finns ett recept på Tasteline. 🙂
Du som är förälskad i din Limhamnsbomber (eller vad de heter) kanske skulle gilla dessa:
http://alltochelleringet.blogspot.com/2011/12/att-vanta-mammor-med-barn.html
Men förvänta dig ingen vaniljkräm i mitten för då blir du besviken. Njaeä dessa är nog förresten för enkla för svärmor 😉 Men annars skulle du nog gilla dom.
Orkar inte läsa igenom alla kommentarer så det kan hända att ngn kom före….nästa år skall du beställa på ”Göteborgs pepparkaksbageri” mkt lövtunna o delikata det fina i kråksången är att man måste beställa dom i Juli för att vara garanterad leverans över jul, svärmödrar kan gå igång på detta så till den milda grad att du alltid har en plats i hennes….testamente:)) så när du säger ”inte pepparkaka” this is tha shit, grövsta pepparkakskungen bland dom alla:)
Alltså, det perfekta bakverket att impa på svärmor måste ju vara detta receptet! Den har kvalat in på vårt julbord och är bara SÅ förgjordat god!!!
http://flowerlowa.blogg.se/2009/november/pepparkakscheesecake.html
Lätt som en plätt!!
Gör en kladdkaka med hackad dubbeldaim i.
Ja, som botten då, vad trodde du? 😉
Kladdkakan måste göras i springform
För att få ihop en blåbärs- & citroncheesecake krävs därefter följande till smeten:
800 gr philadelphiaost. ( ja, åttahundra gram!)
2 msk vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk vannilinsocker
1/2 tsk salt
4 ägg
1 dl lemoncurd
500 gr blåbär
vispa ihop philadelphia och socker. Tillsätt övriga ingredienser UTOM blåbär och lemoncurd. Dela smeten på 2, det är inte så noga egentligen och rör blåbär i den ena, lemoncurd i den andra. Häll i formen och rör runt lite med gaffel så den blir sådär tjusigt marmorerad. Smeten räcker ända upp till kanten, så iakttag försiktighet när du sätter den nederst i ugnen och grädda på 175 grader i en timme. Tag undertiden en paus och hämta krafter. Kakan är dallrig när du tar ut den, helt som det ska och väger en hel del. Låt svalna innan du lossar den från formen, gärna ett dygn i kylen sen om du kan hålla dig från att smaka.
Jag gör denna när jag fyller år och när 12 pers ätit av den, är nästan halva kvar. Mäktig grej alltså, men så himla god och lätt att göra.
Lycka till! Klem Madeleine
PS mitt presentkort kom idag 🙂
Sök på chokladtryffelkaka med nötter på Ica.se Sjukt gott! Ska baka den imorgon 🙂 mums
Mini-semlor med saffran i degen gjorde jag förra julen, galet goda och väldigt fina blev dom. Vem kan motstå små gula semlor 🙂 Tror att receptet fanns i tidningen Buffe, så man kan nog hitta det på Ica.se
Åh det tipset snor jag rakt av! Saffrans-semlor till jul nu när jag väntar på Semlan! Kan inte bli bättre!
Jag bakade några veckor sedan hos mina svärföräldrar en jätte god kryddkaka med cream cheese glasyr som blev jätte god! Den spridde juldoft i hela huset och smakade som jul. Den var en succée och kan varmt rekommendera den!
http://bella-maison.blogspot.com/2011/12/kryddkaka.html
Lycka till:)
Här Emma, lägg i en fin burk så har du bidraget till julbordet enkelt avklarat!
http://alltochelleringet.blogspot.com/2011/12/att-ha-starka-julgodisminnen.html
Den här gjorde jag till advent, fast i stället för att tippa upp smeten i muffinsformar hällde jag den i en rund, stor form, och gjorde en tårt-kaka av den.
Måste säga att den är nog den godaste mjuka kaka jag gjort vad jag kan minnas!
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.5 g saffran
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk ljus rom (den skippade jag då mina killar inte gillar sprit smak i bakverk/efterrätter, men svärmor din gör kanske det!)
Creeme cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Kanel och silverkulor till garnering, om man vågar silverkulor förstås, de kan smälla bra i tänderna av dom!
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smaksätt smeten med rom.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Eller en större, bröad form.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. (lite längre om man gör en stor kaka, kolla m sticka om klar)
8. Frosting: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
9. Bred frostingen på cupcakesen.
10. Garnera med kanel och silverkulor.
Efter alla dessa mumsiga recept du fått kan du öppna ett mysigt fik! 😉
Kramar från f.d Preggo-kollegan som håller ställningarna på horisontalen!
/Malin
Här finns massa goda recept på hemmagjort godis och andra kakor du kan bjuda svärmor på 🙂 http://www.mattanten.se/efterratter-bakat-recept.html
Testa pepparkakskulorna veta, superenkla att göra men ser snygga ut 🙂
Jag tycker det räcker med de recept du har fått.
Jag vill bara dela med mig av en länk. Johannas tårtor heter den. Och det är precis vad det är. Hon är helt fantastisk. Jag gillar Fåret Shaun tårtan.
http://johannastartor.blogspot.com/
Ok, chokladkaka kanske inte vinner priset i originalitet men denna är så sjukt god (och det är nästintill omöjligt att misslyckas med). Den blir alltid saftig (tom efter att jag glömt den i ugnen 1,5 timme…). Den bakas på rätt låg temperatur så det är svårt att bränna den. Jag gör alltid dubbel sats så att den blir lite högre och saftigare.
http://septemberflikkan.blogspot.com/2010/02/varldens-godaste.html
kram
Hej Emma,
Varför inte prova Leila’s Christmas cupkakes, de ser väldigt imponerande ut och smakar gott. De är inte speciellt svåra att göra heller.
http://www.recept.nu/1.127559/leila_lindholm/kakor_tartor/christmas_cupcakes
Lycka till i valet av bakverk. Du har fått en hel del gott att välja emellan.
Ser att du har fått hur många bra tips som helst – du kommer utana tt tveka att imponera. Om du fortfarande söker något annorlunda och kul recept kan jag tipsa om dessa snöbollsbakelser http://imittstorakok.blogg.se/2011/december/en-snobollsbakelse.html
och så klart saffranspannacotta – de gjorde succé hos mig förra julen
http://imittstorakok.blogg.se/2010/december/julaftonsfika.html
Lycka till!!!
http://www.alltommat.se/recept/Chokladtarta-3805
Jag äääälskar choklad och denna ”tårta” är helt underbar! Och bli inte orolig, den är enkel att göra. Jag gjorde 4st till midsommar då vi var 45 personer:) Den kommer garanterat att imponera, då den blir hög och går att dekorera med ett sidenband runt, och skrapad choklad som ett fågelbo på toppen där tex.en ren, tomte,snögubbe eller halverade fikon kan stå 😉 Blir superfin!! (bilden lever faktiskt inte upp till det fina resultatet i verkligheten)
Lycka till!
Oj, detta hade jag minsann missat.
Ha gjort en kaka vid ett flertal tillfällen nu som ALLTID får högsta poäng.
Den heter Norrlandskaka och du kan hitta receptet här…
http://mittlyckligalantliv.blogspot.com/2010/10/baka-baka-kaka.html
Ser kanske inte så lyxig ut men då den ska ätas med grädde så tänkte jag att man borde kunna dekorera den som en tårta med grädden på. Sedan har ju du så härlig fantasi så du kommer säkert på nått fint. Den smakar kanel och det är väl juligt så det förslår. 😉
Kram kram
Jeanette
Den här är det du ska baka, http://apieceofme-lindak.blogspot.com/2011/12/nagot-smaskigt-till-julkaffet.html , när ska impa på svärmor : ) ! Blev nyss bjuden på den och var så imponerad att jag genast fick ha receptet. Den har ju allt! Kletig choklad med lite, lite, lite pepparkakssmak…mums! Lycka till!
http://www.recept.nu/1.321401/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/leilas_hi_hat_cupcakes
Dessa e det absolut svulstigaste jag bakat, nånsin! 🙂 Otroligt snygga och goda, kanske inte så juliga dock… Men det gör nog inget! Jag svettades som en gris i köket med dessa men resultatet var SÅ värt det!
Här har du ett kalasrecept som ser ut som de kommer direkt från konditoriet. Lättbakade, proffsigt utseende och goda! Glukos finns på apoteket men jag har också sett det på ICA i år. Ta litet mandelmassa och färga grön, blanda sedan ner mer mandelmassa så det inte blir för grönt. Lycka till!
DIDDIS kakor
Cirka 28 st
Mördeg:
31/4 dl mjöl
200 g margarin
0,5 dl socker
0,5 ägg
Fyllning:
300 g mandelmassa
1 stor äggvita
Grön färg
Pensling:
Ägg
Nötsmet:
2 dl (130 g) nötkärnor
75 g margarin
Knappt 1 dl socker
70 g (50 ml) glukos (apoteket)
Lägg ingredienserna till mördegen i matberedare och hacka snabbt samman. Låt vila en stund på kallt ställe.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda med äggvitan. Färga svagt grön.
Hacka nötkärnor och blanda med övriga ingredienser till smeten i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp.
Kavla ut degen till 2 längder ca 11 x 40 cm. Lägg på bakplåtspapperskädd plåt. Fördela mandelmassan som en rulle på mitten av mördegen. Vik in kanterna så de nästan möts på mitten. Pensla med ägg. Grädda på andra falsen nerifrån i 175 grader i cirka 15 minuter. Lägg på nötsmeten och fortsätt gräddningen litet högre upp i ugnen tills kakorna fått fin färg cirka 5-8 minuter. Låt svalna något och skär i 3 cm breda bita rakt över.
Love your clothes!