Morotskaka är det b ä s t a Buse vet, så i helgen vispade jag ihop en åt honom (möjligtvis även för att jag själv tycker att det är så vansinnigt gott och gärna har en rejäl morotskaka i kylen att gå och nalla ifrån). Jag har testat lite olika recept varje gång, men det här var en fullträff! Saftig, hög, oslagbart god morotskaka blir det.
Receptet är från Leila och kommer här:
Du behöver:
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Till frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Frostingen:
Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över morotskakan.
Färdig!