Att dra loss det gamla!

Annons, Samarbeten

 

Är det dax att fylla på förrådet av MayBeautys The Incredible Facemask, kanske?

Det var det iallafall för mig.

Den där tjärliknande, svarta masken som får med sig allt möjligt snusk (och ansiktsbehåring) när den dras bort, och som lämnar huden alldeles mjuk och ren.

 

 

Den appliceras på rengjord, torr hy – allra enklast är med en pensel.

 

 

Man behöver inte lägga masken på hela ansiktet, jag tycker att det bästa är att lägga den där det behövs. I mitt fall främst pannan och hakpartiet den här gången, och så fick kinderna åka med i bara farten. Den absorberar olja i hyn, lugnar talgproduktionen och när den har torkat och man drar bort den så lyfter den med sig döda hudceller och pormaskar och sånt där man kanske inte vill ha kvar.

 

 

Efter ca 30-40 minuter är masken torr och går att dra bort!

Den blir liksom som en nästan gummiliknande hinna som du drar bort genom att pilla lite i kanterna tills du fått grepp.

 

 

Och sen är du färdig!

Med lite rosig hy, utan olja och döda hudceller. Den här masken är grym för mig när jag har lite hormonell obalans och behöver hjälp på traven så den lägger jag en eller två gånger i månaden ungefär, har man fetare hy kan den läggas oftare.

Och i samarbete med MayBeauty har ni nu 30% på The Incredble Facemask med koden Emmaface30!

Mer om masken och hur du beställer hittar du HÄR.

Koden är redan ifylld om du går via länken, och rabatten dras i kassan.

Det är så skönt att rensa upp huden då och då!

I reklamsamarbete med MAYBEAUTY

 

Att ha sällskap av bästa sorten.

Flickorna

 

Har sagt det innan och säger det igen;

att ha hund är bannemig den bästa sortens sällskap, alla kategorier. Eller ja; att ha DJUR ska jag väl kanske säga, för en katts spinnande, en mule mot handen eller för all del ett gäng höns på gårdsplanen är ju allt sällskap. Otvunget, kärleksfullt sällskap på något vis. Och här hemma slås jag ofta över hur duktiga tjejerna är på att dela upp det där sällskapet på hela familjen; det är alltid någon som får en varm hundkropp bredvid sig antingen i sängen eller soffan eller på golvet vid köksbordet när man äter.

 

 

De ska inte UPP i knäet mina hundar, undantaget Spöket och Haggis då. Men Spöket är så liten så det märker man inte av när hon kommer ålande genom sängen nästan på rygg för att hamna nånstans mellan hakan och bröstet, och Haggis är så stor att det är fysiskt omöjligt att ha hela henne i knäet även om hon envetet försöker varje gång du sätter dig på golvet. Då kommer hon fram och liksom fäller ner sin stora kropp i ditt knä med en duns, och så har du lika mycket Haggis på varje sida av knäet som du har i. Sitter du på en stol inser hon sina begränsningar och kommer då istället och trycker sig mot dig, lägger det stora huvudet i ditt knä och ber om att få bli älskad.

 

 

Så visst är det sällskap. Även om sällskapet aldrig pratar eller ställer frågor så är det där, och det mest tydliga på detta är när man nån gång inte har hundarna hemma. HERREGUD så tomt det känns! Trots att de inte gör något väsen av sig i vanliga fall, ligger bara utslagna i huset och sover, så ekar huset nästan av tomheten när de inte är där och det slår mig varje gång det händer. Hur kan något så tyst lämna ett så stort rum av ensamhet när det inte längre är där?

Jag kommer nog aldrig vara utan hund. Jag tror inte det. Om något år har jag två, det räcker, men att vara helt utan för mig som haft hund (med något års uppehåll) sen jag föddes skulle kännas fel bara. Tomt. Kanske lite ensamt.

Nä.

Det blir nog jag och hundar, alltid.

 

Att ha bilder från mobilen.

Livet

 

Att jag även finns på Instagram har väl ingen av er missat vid det här laget (@attvaranagonsfru) och där får man ju lite utöver vad som finns på bloggen också – här är fyra bilder från mobilen tagna den senaste veckan, till exempel. Det är så bra med mobilen, man har ju den oftast nära till hands, men det är extremt sällan jag använder mobilbilder till bloggen, har liksom bara blivit så att det för mig känns som om det passar bättre för Instagram eller för att fånga något för ”privat bruk” (obs inte så snuskigt som det låter, inte mycket sånt i min mobil kan jag lova).

Idag känns det som torsdag, men vad gör det när man fått avsluta dagen med thaimat i köket? Grön curry och kokosmjölk  – finns det något godare? Gud alltså. Det och kyckling på en helsikes massa ris och sen är man i himmelriket.

Ha en fin kväll, vänner!

Vi ses imorgon igen.

 

Att ha en Bondi.

Annons, Samarbeten

 

Daniel Wellington går från klarhet till klarhet tycker jag.

Deras Classic Petite, med 32 mm urtavla, har ni ju sett hos mig sen innan – tycker så himla mycket om den där nätta klockan som är så lätt att kombinera med annat eftersom den inte tar över. Och nu har de lanserat ännu en version av Classic Petite – deras Classic Petite Bondi!

 

 

En alldeles vansinnigt vacker liten klocka med vitt läderarmband och äggskalsvit urtavla! Hur sommarfin?! Man kan välja på detaljer i silver eller roséguld (det sistnämnda för mig) och läderarmbandet har en bra mängd hål så den passar de flesta. No kanske redan har sett kampanjen med Kendall Jenner?

Men iallafall;

 Classic Petite Bondi hittar man HÄR och hela utbudet hos Daniel Wellington HÄR. Och koden EMMADW ger 15% på hela sortimentet om du hittar något att tycka om.

Men den här? En vacker, nätt sommarklocka med vitt läderarmband som lätt blir en storfavorit.

I reklamsamarbete med DANIEL WELLINGTON

Att ha ätit så underbart gott!

Recept

 

På midsommar, när vi kommit tillbaka till Drömmen, startade vi med matlagningen!

Jag hade lite nya recept att testa och Buse var inte sen med att hjälpa till. Och några av de sakerna vi åt var så himla goda att jag tänkte att ni måste få receptet så att ni själva kan gå lite bananas i sommar!

 

 

Vi grillade kyckling och det behöver ni ju inget recept för, men de där paprikorna ni ser? Herrejäklar vad goda de var! Såna måste ni testa som tillbehör näst igång ni grillar.

Receptet kommer här:

Du behöver:

Spansk paprika, Pimentos de Padron eller liknande (lite beroende på hur starkt ni gillar)
150 gram Philadelphiaost
100 gram vitlöksost (brukar heta typ flödeost)
3,5 dl riven ost av valfri smak, jag tog cheddar/mozzarella
Lite flingsalt

Gör såhär:

Skölj paprikorna/chilin och gör ett snitt i varje. Gröp ur ev innanmäte. Mosa ihop alla ingredienser utom flingsalt och fyll paprikorna med fyllningen. Grilla i 5 minuter ungefär, dra sen ut dom en bit på gallret så de ligger på indirekt värme i ca 5 minuter tills de mjuknat. Strö flingsalt över och njut!

 

 

Buse gjorde en klassisk gräddtårta också, med chokladbotten, vaniljkräm, sylt och grädde – inget avancerat men så himla gott.

Vad som dessutom var EXTRA gott var marängtårtan vi gjorde! Jisses. Kolla in den här:

 

 

Jag trodde att den skulle vara knepig men det visade sig att den gick alldeles utmärkt att göra, så låt er inte avskräckas av maränggrejen. Denna måste ni bara testa! Nästa gång ska jag göra två, för den där åts upp på nolltid och fick högsta betyg av barn, grannar och morföräldrar.

Receptet kommer här:

Du behöver:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 dl blåbär

Till fyllning:

3-4 dl grädde
4 dl bär (hallon/blåbär/whatever)

 

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten (skålen ska täcka kastrullen helt, jag tog en kastrull på en kastrull). Vispa marängsmeten med elvisp tills den är tjock. Vänd ner blåbären. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kallna, gärna i ugnen – jag lät min stå där inne tills den var dags att dekorera. Vispa grädden, på med grädde och bär.

Och sen var det klart!

Så där var de två bästa recepten från midsommarens mat, sånt som funkar precis lika bra en vanlig sommarkväll.

Hoppas ni kommer tycka om lika mycket som vi.