Att hitta lugn och ro.






Vintern är hårdare här på västkusten, husen står oskyddade vid havet och bleknar av frost och salt och mina fingrar får leta sig in i tumvantarna igen för att inte börja värka av kylan. Men det är bedövande vackert och vi tar långpromenader över glashala klippor och röken står som moln runt våra ansikten när vi andas och ibland stannar vi till vid ställen vi saknat, som sjöboden vi fotograferades framför på vårt bröllop, och kysser varann med kalla nästippar. Jag hittar gångar ner till havet mellan bodarna och sitter på huk vid isblock under bryggor och lyfter på stenar för att hitta blåmusslor att ta hem och koka rena för att sen lägga över jorden på mina olivträdskrukor – av ingen annan anledning än att det är blåskimrande vackert mot det matta olivgröna.

Man hittar Lugn & Ro här, det kommer med ens man öppnar bildörren och kliver ut och får havsluften i håret; man sover tung på nätterna och suckar av skönheten på dagarna, det finns något magiskt med de här gamla fiskebyarna på vintern när allt är så tyst att man kan höra fiskmåsarnas vingklappande över huvudet och när virvelgångarna mellan husen är tomma på badgäster. Detta är nog min största lyx i livet och den finna bara tre timmar bort med bil.

Nu ska jag värma fötterna under mig i soffan och njuta av panoramautsikten över havet och skratta åt min pappas bullrande historier från köket där han står och lagar mat. Och så ska jag njuta lite till av lugnet.

14 kommentarer till “Att hitta lugn och ro.

  1. Vackra bilder – som alltid! Älskar I-phone-bilden. Känns som om yngre hjälper äldre att behärska tekniken lite granna.. Ha en skön helg!

  2. Vet du vad jag önskar av kära dig? Ett inlägg om västkusten, smultronställen som är värda att besöka osv. Har pratat så länge om att göra en sommartrip dit och hoppas att det blir verklighet i sommar så att vi inte jobbar ihjäl oss med huset denna sommar också 😉

    Det verkar så vackert så man får ont i själen!

  3. Så underbart vackert! Mina målarfingrar börjar klia. Undrar om jag får ”låna” den nedersta bilden ifall jag kommer på att måla något? Ha det gott!

  4. -28 ute, en varm kaffe framför brasan och din blogg..
    TACK för inlägg flere gånger om dagen, varje gång blir man så
    glad och på gott humör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg