Att vara någon annanstans.

Nu sitter jag i Linköping och gungar med fötterna från en kontorsstol och äter den arga kvinnans fruktsallad och tjuvlyssnar på säljare via mitt headset. Det är flera grader kallare här, sådär så att det isar i näsan, men solen ligger högt och bländar mig genom fönstret och här inne är det så många människor att luften blir sammetslen av värme och koftan får åka av och hängas på ryggstödet.

Är det verkligen redan onsdag? Den här veckan verkar ha gått i ilfart, bortsett från mina nya jättebröst och det envisa hungerillamåendet mår jag oförskämt bra i min graviditet och håller tummarna att det ska fortsätta så. Det enda jag reagerar på är hur fruktansvärt fort jag lägger på mig i vikt. Var det samma för er? Jag vet iofs inte om jag ökar i vikt eftersom jag totalvägrar att skaffa en våg, men det känns som det på kläderna. Och magen är så svullen att jag börjat kasta hotfulla blickar på mannen och fråga du har inte gjort mig med tvillingar va? och ängsligt leta tvillinginformation på nätet.

Men oavsett; det är onsdag och fruktsallad håller illamåendet i schack och solen är framme och alldeles snart är det dags att åka hem igen och landa i soffan och dricka apelsinjuice och ropa älskling! jag är jabba the hut! och skrämmas halvt till vettet av Fringe.

17 kommentarer till “Att vara någon annanstans.

  1. Välkommen till Linköping!!
    Ja,, det är kallt här och jag är glad om bilen startar när det är -20.
    Du är för rolig.. ”den arga kvinnans fruktsallad”..
    Ja, vissa människor ska helt inte jobba med serviceyrken och man får ju hoppas att det bara var en kass morgon för henne och att hon är trevligare andra dagar annars är det nog dags att byta yrke… 🙂
    Kram

  2. Haha… Du kan skriva härligt du.
    Jag gick upp väldigt mycket i vikt med pojkarna och det gick fort kan jag säga. Med Maja var det nästan ingenting.
    Ta hand om dig, magen och mannen du tittar på.:-D Kram Stina

  3. Oj ja! 2 månader in i graviditeten åkte vi till solen o INGA sommarkläder passade. Lagom roligt att upptäcka det när vi var framme… Samma klänning hela veckan. Tack för en sann i peppande kommentar. Håller tummarna att ditt tåg går i tid hem.

  4. Det jag märkte när min kropp försökte bygga ihop en liten människa var att brösten blev större (äntligen), att magen fick den där typiska ”degigheten” och att jag blev lite svagare på träningen samt hur många apelsiner jag kan få i mig på en dag. (apelsiner är fortfarande en stapelvara hos iofs..)
    Nu gick det tyvärr som det gick för mig men det är inte så konstigt att dina byxor blivit mindre. Det är ju en stor omställning för kroppen och det tar ett litet tag innan kroppen hunnit anpassa sig i sitt nya ”format” 😉

  5. jag gick upp 30 kg med min första graviditet, och sa till mig själv att om jag har turen att bli gravid igen så ska jag inte leva på bacon och grädde… Så jag ”skärpte” mig andra gången och gick ändå upp 25 kg. och de är ju, såklart, värt varenda gram men skitjobbigt nu efteråt.

  6. Hej!
    Åh, vilken känsla att var nygravid, minns….
    Jag gick upp exakt 15 kilo med båda mina pärlor, den första fördelat på hela graviditeten och mådde oförskämt bra.
    Under den andra mådde jag förfärligt illa de första månaderna och la på mig 14 av 15 kilo de första 16 veckorna, hahahah…men det jämnade ju ut sig mot slutet 🙂
    Magen blev rund och fin nästan på en gång, och vi fotade förändringen varje månad, så fint att med kärlek titta på idag.

    Jag är en nästan helt ny läsare här hos dig och har helt fastnat i ditt fina sätt att skriva om livet. Tack!

    All lycka!

    Petra

  7. Vågar du verkligen äta den?! 😉
    Jag gick upp 10-12 kg tror jag..vägde mig inte efter v 35 och födde 38+5 så jag borde ju gått upp lite mer.. men allt är väl ”normalt” så länge du inte är gravt överviktig sen innan..
    Kanske det är tvillingar..vem vet? 😉

  8. Jag tror mycket är en känsla att kroppen är invaderad dessutom blir det mycket ätande med kort mellanrum så magen vet nog inte hur den ska hinna med!!! Hoppas du slipper förseningar på hemresan det är ju snart helg igen! M

  9. Alla är ju så olika när det kommer till det här med graviditet. Jag växer ganska snabbt och känner mig gravid från första kvarten. Det är inget att noja sig över. Man blir tjock när man ska ha bebis så är det bara. Jag hoppas verkligen att du får må bra hela graviditeten. Det önskar jag alla. Att må som jag gör önskar jag inte min värsta fiende (om jag nu hade en sådan). Tänk att det växer en bebis i din mage! Det är så fantastiskt det där.

  10. Åh det e så behagligt att titta in hos dig då och då, och få en paus i vardagsjobbet 🙂
    Ofta får jag ett härligt skratt här bakom min skärm 🙂

  11. Visst är den bra, haha! 😉 Skrattar lika gott åt den varenda gång jag hör den!

    Men du…hur ska vi göra för att få vår här i Skåne? Är du med på soldansen?

  12. Vikten var det inte så mycket med, men visst fick jag snabbt en liten kula som märktes på kläderna. Fast det var en kula ingen annan ”såg”. Fast alla är ju olika.
    Underbara bilder du alltid lägger upp… du kan både skriva o fotografera kvinna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg