Att veta vad som väntar.

Det har snöat i Malmö över natten. Ett tunt lager har pudrat hela innerstaden så att den liknar ett motiv från en snöglob innan man skakat den; taktegel skymtar bara precis igenom och fönsterbleck är mjukt rundade i vitt. Alla vet vad detta betyder. Tåget kommer inte vara i tid.

Så jag går inom Ritazza och köper en fruktsallad av den argaste kvinna jag mött sen finns det inte så mycket mer att göra än att sätta sig och vänta. Titta på tavlan med trafikinformation som blinkar rött på sju tåg av tio. Titta på de irriterade affärsresenärerna som går i sina beiga rockar och pratar med öronsnäcka och viftar med händerna. Slösurfa.
Men tillslut kommer det iallafall, X2000, och jag har kunnat gå ombord och nu tuffar vi fram i sakta mak. Signalfel ursäktar lokföraren genom högtalarna och alla de beiga affärsresenärerna suckar unisont, slår upp sina laptops och ringer andra suckande affärsresenärer som sitter på andra tåg eller flygplatser på väg till samma försenade möte. Businessbaletten. Man ser den överallt.

Hörrni. En sak slog mig nyss och sen dess kan jag inte sluta tänka på det. Jag har google analytics, ni vet; det där som visar hur många besökare som varit inne? Varje dag söker jag upp det med jämna mellanrum, går in och kollar, stänger ner. Problemet är att jag går in på google och skriver i sökrutan och det räcker med att skriva anal för att analytics ska poppa upp och jag kan klicka mig vidare. Jag har inte tänkt på det innan men nyss blev jag helt lamslagen när jag kom på att IT förmodligen undrar vad jag är för rubbad typ som sitter och söker på anal flera gånger om dagen.

Herrejävlar.

29 kommentarer till “Att veta vad som väntar.

  1. Haha hoppas du inte blir loggad då!
    Ibland skriver jag ordet ”pension” i jobbet och det är ju ett ord där ombytta bokstäver blir tokigt, i alla fall om det går ut till kund!
    Ha en bra dag – i Linköping!! Hoppas tåget kommer fram!

  2. HAHAHA! IT kanske tror att du har tics av något slag… 😉

    Hoppas resan går fint och att du inte mår allt för illa på resan. Ha en fin dag!

  3. *asg* Dom kanske har massa funderingar kring dig och ditt sökande. 🙂

    Jag vet precis hur centralen ser ut när tågen är försenade. När jag inte själv är drabbad så gillar jag pulsen starkt. 😉

  4. Hähä! När jag pluggade och vi skrev seriösa inlämningsuppgifter brukade jag alltid stoppa in några obscena ord här och var för att roa min samarbetskompis lite när hon skulle läsa igenom texten. Det slutade alltid med att vi var lite smått nervösa över att ha missat att ta bort något ord när vi lämnade in rapporten. Nu kör jag samma grej på min chef.

  5. Jag kan tycka att det livet känns så sorligt, ytligt, alla dessa viktiga affärsmän och kvinnor som stressar runt med sina laptop, alltid kontaktbara, så viktiga, så viktiga. Men kanske vill dom leva så, kanske är dom, trots allt, nöjda. Jag hoppas det för deras skull, men fy, det är inget liv för mig…
    Kram

  6. Visst är det ett skådespel att se dessa viktiga människor med viktiga jobb och möte som havererar om inte just dom är med!!!! Ganska kul att fantisera om vad dom gör… Ha det i Linköping! M

  7. Tack för att du fick mig att börja dagen med ett fniss! Det kan behövas såhär i dessa allvarliga tider (för mig är det bara plugg och bankbesök just nu, och bankbesöken liknar mest korsförhör…).

  8. Hahaha, underbart!
    Appropå tåget, jag blir ju nervös nu när jag ska åka tåg. Undrar om man ens kommer fram med deras förseningar 😛

    Kram på dig o härlig och solig onsdag till dig!

  9. Vad bra om man bara kan slappna av och tänka, -ja, ja, jag kommer fram så småningom! Dessa beigeklädda folk får säkert magsår och liknande så småningom om de inte slår ner på takten. T.o.m. barnen på mitt jobb är stressade av livet. Det är fel någonstans…….

  10. Hahahahaha SÅ roligt!!! Men som någon skrev i tidigare kommentarer, du kan ju alltid skylla på graviditetsrädslor;) Fast då är ju frågan om du självmant ska gå och förklara dig och så kanske ingen har uppmärksammat detta beteende hos dig. Eller helt enkelt vänta tills du blir tillfrågad.

    Trevlig onsdag! 🙂

  11. Skrattar högt för mig själv!!!
    Ja.. tur man inte jobbar på IT-avd för oj så mycket det får se om vad alla söker och är inne på för sajter under jobbtid….
    Dem tycker nog man är rätt skruvad hahahahaha!

  12. Sitter och läser din blogg som vanligt och slås av frågan, vart är det ”hon” bor? Så nu undrar jag, om man får fråga, vart bor du någonstans? Sitter och försöker tänka mig olika ställen längsmed kusten nära Malmö, men fantasin över områden med åkrar och hav sätter gränser i mitt huvud. Oavsett, det verkar ljuvligt o i husletartagen som man är, önskar man hitta ett drömhus, såsom du hittat ditt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg