Att vara på väg.

Så nu sitter jag här igen, på X2000, och äter fortfarande varma kanelbullar som drösslar pärlsocker på tangentbordet så det knastrar under k-tangenten och jag får vända upp och ner på datorn och skaka den lite för att det ska lossna. Fredagar är väl inte min favoritresdag men det måste göras och jag trivs ganska bra med att åka tåg; jag kan läsa nyinköpta böcker som luktar skog och tänka på hur jag är gift med en dröm som brer mig knäckebröd på morgonen och letar upp min mobil som jag alltid glömmer var jag lagt och som låter mig skicka älskling jag är så sugen på bacon-sms för att sen stå vid spisen och steka två paket i tjugo minuter för att få dom sådär snudd på förkolnade som jag vill ha dom.

Ska ni göra något särskilt ikväll? Jag ska göra det jag alltid gör -äta middag, klia salukimage, gå igenom lite fotografier och slötitta på en film med fötterna bekvämt nerstoppade i ett par duntofflor. Inte så rafflande kanske men oj så skönt. Kanske dammsuger jag blocket efter saker att rädda trots att vi inte har den minsta plats för ett skåp till, kanske letar jag på nätet efter bra-att-ha-saker och köper något jag absolut inte behöver.

Men först en dag i Linköping med nya människor och med den där sömniga längtan efter helg jag haft sen i måndags.

19 kommentarer till “Att vara på väg.

  1. Linköping IGEN! Vi måste försöka träffas någon av gångerna du åker upp! Vilken underbar bild på havet och vacker vetefärgad salukidam!
    Även jag sitter här och är fullständigt lycklig, som alltid, över det faktum att jag är M´s fru, att han finns vid min sida även när han inte är hos mig. Äkta kärlek är det bästa som finns.
    Vår fredag känns som din + vin 😉 Det är så dom ska tillbringas, hemma, i tryggheten, med två- och fyrbenta älsklingar vid ens sida.
    Kram

  2. Låter härligt. Jag ska jobba ikväll, kanske belönar mig med något gott fika för att själva tanken på att vara på jobbet en fredag kväll får mig att tappa modet en smula (fast jag vet att det blir kul när jag kommer dit).

    Ha en härlig helg, vila och njut!

  3. Jag ska njuta av det som jag åstadkommit på jobbet denna veckan, umgås med min bästa vän och hennes son, vara hundvakt, packa inför Sydafrika och gå på middag hos en annan vän.

    Trevlig helg!

  4. Ja vi ska äta paradrätten 😉 med mediumstektkött, och rotgrönsaker i ugn, en bit chevré och några glas rött till det 🙂

    En kladdkaka med mintglasyr blir det nog dagen till ära 🙂
    Men först ska jag gå förbi en salong på en go see, för plats till mina nagelkunder.
    Härlig helg på dig!

  5. Snart vaknkas soffhäng även här!!
    Väntar tillsammans med barnen in mannen som jobbar kväll,
    sen blir det god mat, mys med barnen till något tv-program som varken jag eller mannen egentligen vill se, men barnen tycker att det ingår i fredags rutinerna, sen nattar vi dom och sen blir det lite vin och någon riktigt bra film under ett tjockt täcke i soffan. Troligtvis iklädda något hett som långkallingar och varsitt linne… Bästa bästa!!

    Vi ser sjukt mycket film i den där soffan. Har du något bra filmtips? Brukar fråga nya bekantskaper och människor man inte känner, för att då ofta få tips på filmer man kanske aldrig hittat/upptäckt annars!!

    Ha en fortsatt härlig dag!

  6. Mm, bacon!

    Haha, på tal om nya böcker. Känslan att öppna en ny bok, för allra första gången… ♥ Knäcker inte ens ryggen på pocketböckerna, låter dem inte ens ligga uppochner, uppslagna, för att man ska veta var man är. Det kan vara den enda pedanterigen jag äger… Böckerna. Måste. Vara. Fina 😉
    Fast å andra sidan, secondhandböcker går bra. Då är det någon annan som har knäckt ryggen, vikt hörnen och tummat på sidorna. Då är det charm.

    Hoppas du får en trevlig resa!

  7. Nej, att resa en fredag kan väl inte vara så där värst roligt. Det är då man vill försöka landa… i alla fall de som jobbar mån-fre och alltid har helgen ledig. För mig är alla veckans dagar vardag, liksom de också kan vara helg eftersom mannen jobbar oregelbundet och jag själv är student. Mannen är ute med kollegor i kväll så det blir väl jag och barnen som landar i soffan… i vanlig ordning 🙂
    Hoppas du får en bra dag och trevlig resa.

  8. Linköping är en fin stad, men x2000 åker man kanske hellre på andra dagar än fredagar. 😉
    Ikväll blir det att äta middag hos mina föräldrar tillsammans med svärgöräldrarna, sambo och son. O åka hem tidigt för att hinna landa hemma innan jag måste dyka i säng. Alltid trött. 😉

  9. Själv ska jag vara ”barnvakt” om man nu kan kalla att vara barnvakt till sin 6 åriga lillasyster. 🙂
    Vi ska ha fredagsmys, svulla massa gott och dricka dricka. Samt spela lite Wii fit.

    Måste få tacka för en superbra blogg. Varje morgon tittar jag in här och ler åt dina texter. Du skriver på ett sätt som ingen annan och det gör dig unik.
    Ha en fin fredag!

  10. Jag tänker vrida om kniven lite mer och påminna dig om att jag kommer att spendera min helg i packandets tecken…tänker packa resväskorna inför Thailand resan vår! 🙂 Ha en skön helg!

  11. Åh, kanelbullar!
    Här ska vilas och mysas ikväll för imorgon blir det trettioårskalas hos världens bästa bröllopstårtebagerska och även om det brukar vara stillsamt hemma hos henne så behöver vi lugna oss lite efter veckan.

  12. …och jag ska jobba. än igen en fredag kväll. men imorgon, ja då smäller det – min gudson/brorson fyller 2år 🙂 och nu kom jag på att jag ännu inte paketerat alla hans paket, så det ska jag göra här innan jag sticker till jobbet.
    hoppas ni får en mysig helg, hela familjen!

  13. Men vad du far..
    Jag kan ibland tycka att det är skönt att sitta på tåget om man slipper för många byten, läsa en bra bok och titta på folk som går på och av.
    Men fredagar kan vara jobbiga å andra sidan..hoppas du får en mysig kväll, rutiner utöver jobb är bara härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg