Att ha morgonsol.

Det finns inget bättre än att vakna till morgonsol; till det där disiga knappt-kommit-upp-ljuset som liksom släpar mot husväggen och gör mig halvblind när jag går morgonrundan med hundarna. Nu är det verkligen vår; längs husväggen trängs snödroppar med krokus och något som är fasligt likt tulpaner är på väg upp ur rabatterna.

Vad gör ni en lördag som denna? Här ska vi först mata bönan med ost och rostat bröd, sen blir det till att försöka slutföra staketprojektet. Det kommer att bli oslagbart att ha en inhägnad trädgård till de här tre vildarna – särskilt när värmen bestämmer sig för att göra solen sällskap och de kan vara ute i timmar om de vill. Utöver det behöver det dammsugas, men det är vi alla rörande överens om att det kan vänta till minst imorgon. Idag är ingen dag att dammsuga. Idag är en dag att sätta staket och läsa böcker och plantera blommor i utekrukor och släpa ut det där 1,80 meters olivträdet man har stående på övervåningen så att det kan sträcka ut sig på balkongen istället och fylla på med blad.

18 kommentarer till “Att ha morgonsol.

  1. Jag skulle precis in och väcka dig, men du hade redan publicerat ett lördagsinlägg!
    Mitt lördagsprojekt är att gå och köpa ett ljusgrönt garnnystan så att jag kan börja virka på en prinsesstårta. Utöver det inget planerat.
    Lycka till med staketbygge och plantering!

  2. Underbart! Jag älskar den där tidiga morgonluften också, den påminner lite om den första höga klara höstluften som jag bara älskar.
    Ha en härlig lördag och lycka till med staketprojektet, här blir det också renovering, vad annars?! 😉
    Kram

  3. Här skall vi skotta snö 🙁 så vi får plats med timmertraven som kommer hem idag.
    Den skall bli ved till nästa vinter 🙂
    Annars är dagen oskriven vilket känns skönt!

  4. Härligt med vår! Uppe i Dalarna är det fortfarande en del snö kvar men solen skiner och det är gott så! Idag ska vi få lite besök framåt eftermiddagen/kvällen. Innan dess blir de nog lite allmänt grejande. 🙂 Ha en fin dag!

  5. Jag har precis släppt mannen lös en vecka för skidåkning i franska alperna. Så efter jobbet (som jag anar kommer att bli mer än hektiskt idag) ska jag nog grotta ner mig i soffan med salta döskallar och titta på minst två romantiska komedier och zappa så mycket som jag önskar… Skön lördag på er!

  6. Att han staket runt tomten om man har hundar är ovärdeligt och så har vi ändå en liten tomt. Men den finns ändå där för dom och nu när värmen kommer så kan altandörren stå öppen för jämnan och dom kan själva välja var dom vill vara…
    Här ska ätas våfflor idag, vi hann inte med det igår.
    Kram

  7. Lycka till med dina lördagsbestyr. 🙂
    Här blir det shoppinglördag med sonen och kompisar. Och ikväll champagneprovning och övernattning utan son. 🙂

  8. Jösses är våren sååå långt hos er. Här är det snö så långt ögat kan se. Jag ska på utställning idag, det ser jag fram emot.

  9. Låter som en alldeles förträfflig lördag. Här ska akvariet rengöras, barnen ska ha kompisar hemma, Skrutt ska på simträning, solen skiner… 🙂

  10. Vad mysigt med snödroppar! Undrar om det finns i vår blivande trädgård? Vi flyttar ju in lite sent för att se det.
    Dagens projekt är att trycka in så mycket gos och umgänge jag bara kan i katterna för i eftermiddag bär det av mot Tallinn tillsammans med två fantastiskt fina vänner. Planen är att prata om allt, äta gott, dricka en drink eller två och se en liten bit av världen.

  11. Härligt! Jag har också en tidig Lördag, målar om bord, sen ska det storstädas för ikväll ska vi hålla spa och ostbricka! Inspireras kanske av ditt tjatande om ost hehe? Ska bli myyycket gott i alla fall!

  12. Å vilken härligt bild!
    Här blir det fix och trix inför kvällen, då vi för första ggn ska lämna lill pluttan hemma med mormor och förflytta oss över till grannhuset på vuxenfest! Var en och en halv evighet sen sist. Ska bli helt fantastiskt roligt!

  13. Å vilken härlig vårbild! Låter som ett bra recept på en fin Lördag.
    Själv ska jag börja jobba om några timmar men innan dess blir det en långpromenad i vårsolen! Ha nu en skön Lördag!

  14. Du tar så otroligt fina bilder! Här ligger snön ännu hår och isig – man försöker andas varm luft på snön, för att hjälpa solen smälta bort allt. Vi städade igår. Så glad över att det blev gjort, vi dammade av mattorna och bytte gardiner. Ikväll blir det pasta, pesto, mozzarella, soltorkade tomater, mängder av basilika och ett glas gott rött. Men nu, nu är det stugan, lugnet och naturen som väntar.
    Må bra! Kram!

  15. Solen är underbar! Vi skulle också städa och dammsuga idag, men det bli utefixande i stället. Första våren i vår nya miniträdgård så det döljer sig kanske överraskningar när man lyfter på torra fjolårsperenner? Vi får se?

    Ha en fin dag!
    kram

  16. Jag ska djupgräva för jordgubbar som ska smaka gott i sommar, sedan ikväll ska jag dricka champagneliknande dryck med tilltugg hos en kompis med bara stearinljus överallt. Det är ju earth hour!!! Vi gjorde detta förra året också så i år blir det tradition!
    En liten Isa är nyopererad i tassen och behöver vila så vi kommer inte ut mer än i trädgården dessa dagarna.
    Ha en fin lördag
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg