Att ha en utmärkt arbetsfördelning.

Det här med att vara gravid har helt klart sina fördelar. Som det här med nestinghysterin, till exempel. Jag är en ganska besatt pysslare i vanliga fall, men med mina nya hormoner har detta intresse tagit enorma proportioner och jag går rastlöst omkring här hemma och spanar efter saker att sätta tänderna i. Och mannen går inte alls särskilt rastlöst och ber tyst att jag inte ska få för mig något idag också. Men tji fick han.

Innan klockan var tio i morse hade jag bestämt att jag idag minsann ska måla om soffbordet, för det har vi tröttnat lite på. Och så ska jag måla några ramar till Leos rum. Kanske måla dörrkarmen där inne också när jag ändå är igång. Sy ett överkast till spjälsängen vore inte fel, det har jag inte gjort ännu om man inte räknar lapptäcket. Och just det; en ny dörr till badrummet! Och inte en sån färdig köpedörr, nej nej, det ska vara en hemmasnickrad dörr i råspont så att vi får den där marina, lite ruffiga känslan.

När vi kom till dörren såg jag hur Scout Valiant liksom sjönk ihop, för där visste han att han inte skulle komma undan och med en djup suck lommade han iväg för att hitta måttbandet. Och medan jag berättade hur den skulle se ut och vevade med armarna och pekade ut tvärslåer och berättade att jag gärna ville ha ett runt båtfönster i dörren också om han kunde hitta ett såhär på nationaldagen, så stod han och skrev ner allting i sin iPhone och skrattade och skakade på huvudet. Och när vi var klara så kysste han mig och kallade mig för sin byggherre och nu är han på Bauhaus (stackaren) medan jag sitter i trädgården och äter Piggelin och väntar på att få sätta igång.

Så ja; idag blir det förhoppningsvis ett nytt soffbord, en ny dörr, ett överkast och några ramar. Lagom för en måndag.

11 kommentarer till “Att ha en utmärkt arbetsfördelning.

  1. Virker som du har klare visjoner om hvordan du vil ha det, og da er det jo lettere å komme igang. Husker at jeg også fikk sånn nestinghysteri under første graviditet (med nummer 3 var den heeeelt fraværende)….. 😉

  2. Haha, du har tur du som har en så förstående man! Jag är lika bra på att komma på pysselprojekt som du, men skillnaden är att min man skulle bara skrika ”NEEJ!” rätt ut efter första armviftandet och sedan tokvägra hjälpa till på något som helst sätt, för att i stället sätta sig och kolla på sport på TV hela dagen…

  3. *asg* Scout Valiant älskar verkligen dig! Min sambo hade satt stopp vid dörren. 🙂
    Var får du energin ifrån kvinna?

  4. Haha , ni har det exakt som vi, mannen håller på för fullt inne i huset och jag sitter i skuggan…med dåligt samvete dock.
    Jag har också alltsom oftast en väldigt klar bild av hur jag vill ha det men inte särskilt bra på att utföra det som ska bli gjort. Tackar gudarna för min tålmodige man som står ut med mina nycker, jag gör det knappt själv.

    Lycka till med dagens projekt!

    Mrs G

  5. Hahaha! Du kör verkligen på med hög växel Emma 🙂
    Det blir mycket gjort då i huset innan graviditeten är över. Börjar er semester då eller 😉

    Önskar min karl var lika förstående och samarbetsvillig.

  6. Bra jobbat Emma! Du är totalt galen och jag älskar det! Har också målat om ett soffbord den här helgen 🙂

  7. Jisses, jag som tyckte att jag var ambitiös som bytte ut ungefär hundratjugo liter jord i växthuset och planterade tomater…

  8. Hihihi! Älskar att du är så himla pysslig och driftig. Ibland skulle jag behöva lite av dina superkrafter tror jag för puh vad det kan ta på krafterna att renovera.
    Ser fram emot att se dörren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg