Att ge recept på rödbetor med chévre.

 

Medan jag sitter och blir tjusig i håret har jag gjort ett tidsinställt inlägg på hur man gör ugnsgratinerade rödbetor med ett täcke av chévre – ni var ju några som ville testa.

Det är ganska enkelt faktiskt:

Rödbetor: 1 kg
Chévre: 400 g (men ju mer desto bättre tycker jag och fläskar på med eeeh det dubbla kanske?)
Pinjenötter: 150 gram (om man vill)
Honung
Olivolja
Flingsalt

Börja med att koka rödbetorna med skal och allt. Det tar cirka 25 minuter. De är klara när du sticker en gaffel genom dom och de glider av. Ta av rödbetorna från spisen och spola dom med kallt vatten och skala dom. Därefter ska de skivas tunt och läggas i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 grader.

Ringla lite olivolja över rödbetorna, strö på flingsalt och smula över chévren. Avsluta med att ringla honung över hela härligheten.

In i övre delen av ugnen tills osten har smält och fått en gyllene färg (ca 10 min).

Sen: nom nom nom!

17 kommentarer till “Att ge recept på rödbetor med chévre.

  1. Det där åt vi för första gången för några år sedan i Sälen. Vi tyckte det var galet gott och har gjort det ett antal gånger sen dess. Riktigt mumsigt tycker jag, som inte är jätteförtjust i ost eller mat över huvud taget.

    Kram Lena

  2. Funkar även att göra en variant med fetaost om man som jag har en man som inte äter chèvre! Fast kanske utan honung? Eller jag vet inte, får nog testa med 🙂

  3. Rödbeta och chevre är överlägset bästa förrätten som finns. Jag brukar slänga in rödbetorna i ugnen i ca 40 minuter först (tid beror förstås på hurdana bitar man skurit) och sen tjoffa på chevren. Rödbetorna blir sådär krispigt knapriga och chevren är mjuk som sammet. Testa – supergott, och ett moment snabbare :D!

  4. Det ska testas ikväll och det ska bli väldigt spännande,jag ska nog ta en köttbit till så det blir mera mat…;))

    KRAAAAM på re å ha en ljuvlig dag!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg