Att ha bröllopat.

 

AT2B5775

 
 

Jodå, idag gjorde jag Skåne tur och retur.

Jag var i Abbekås och fotade ett bröllop – med det charmigaste, härligaste brudpar man kan tänka sig. Allt var så himla vackert och uppstyrt in i minsta detalj, på det där boho-romantiska sättet som jag själv bara älskar.

Det var skönt att komma ut och vara lite social igen, men det var också skönt att åka tillbaka. Till Drömmen. Jag saknar den när jag är borta, vet ni.

(Klänningen kommer härifrån och kimonon från här. Och mina ballerina är ett par numera sprutmålade stylesnob).

 
 

AT2B5782

 
 

Ja, jag längtade tillbaka till det här.

Hur vackert?

Bara någon minut bort från Drömmen finns något av det charmigaste jag vet –

 
 

AT2B5783

 
 

en öppen gårdsbod!

Nu är jag säkert tramsigt torpromantisk, men jag får inte nog av sånt här. Överallt längs landsvägen ut till Drömmen ligger dom; små, små bodar fulla med närodlat och omhändertaget; med plats för en himla massa riktigt bra grönsaker och bär.

 
 

AT2B5785

 

AT2B5791

 
 

Här kan man stanna förbi och botanisera och ta med sig hem.

 
 

AT2B5790

 
 

Man väljer och vrakar och betalar sen i en mjölk-kanna som står på golvet. Och på varje liten skylt står priset och namnet på familjen som odlat just den här grönsaken eller drivit upp just de där bären.

Tokfint, tycker jag. Känn bra i magen.

 
 

AT2B5798

 
 

Så idag blev det bondbönor, dill och nypotatis i papperspåse som jag köpte med mig hem. Dillen och nypotatisen ska med till Mommo och Sockervadds-Göran imorgon och vara grunden för den sillmiddag vi ska äta ute på båten.

Det lovas ju 30 grader och sol igen! Och här tas det tacksamt emot.

Så jodå – en liten tur för att arbeta och vara social, och sen hem till tystnaden och det där huset som stulit våra hjärtan.

Det kan väl liksom inte bli bättre.

 

slut

6 kommentarer till “Att ha bröllopat.

  1. Precis vad jag ÄLSKAR !!! För några år såg jag ngt liknande i Sthlms skärgård. Hur mysigt som helst !!!!! Vad avis jag blir!

  2. Känns precis som hemmanpå Öland. Fullt av gårdsbutiker där man lägger sina slantar i en burk och bär en tung kasse full med goda grönsaker hem. Ser fint ut hemma hos er i skolhuset. Trivs hundarna där också?

    1. Ja de trivs super! Särskilt Tant 🙂 Tooka behöver några dagar, hon är inte så glad för förändring, men när hon väl bott in sig så gillar hon det också.

  3. Det påminner mig om Bornholm! Där finns det små bodar och stånd överfyllda med grönsaker, bär och vackra buketter med dahlior! Att ta några slantar i fickan och cykla iväg en sväng och bara botanisera och välja vad man vill ha, släppa ner sina mynt i en liten burk och sedan cykla hemåt igen, det är inget annat än underbart!
    Kram Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg