Att få en dos av höst.

 
 

AT2B3628

 
 

AT2B3630

 
 
 

Som ni säkert vet så har vi ju fortfarande sommar i Skåne.

Ja, alltså, inte sommar som i 20 grader och sol – men sommar enligt SMHI. Det vill säga att vi hittills inte haft under 10 grader fem dagar i följd. Är det inte galet? Jag tycker det. Och jag saknar den.

Hösten.

 
 
 

AT2B3631

 
 

AT2B3635

 
 
 

Det är främst när vi är i Småland som jag får riktig höstkänsla.

Där är luften lite svalare, lite krispigare. Här hemma är det främst när det regnar som jag kan känna att den är här, och när morgondimman ligger tät över åkrarna. Men det är för varmt, det är det. Idag var det 14 grader ute strax utanför Malmö när vi körde hem. 14! I november. Det är inte okej.

Vad är chansen att vi får minusgrader och snö till nästa helg? frågade jag mannen försynt och kisade mot solen där vi susade fram.

Inte så troligt, svarade han.

Och nej. Chansen att få lite frost på nästa helgs julmarknad är nog minimal – tidigare år när vi varit där har det varit råare och kallare i luften. Men framförallt känner jag att jag inte vill ha sommar i november. Jag vill ha höst. Och med 14 grader i november så undrar jag om kylan någonsin kommer att komma – om vi kommer att få den där vita julen med granris på trappan och lyktor som fladdrar ljus från en snödriva.

Vi får helt enkelt vänta och se. Men sommar? Nu? Nej. Ur led är vädret.

 
 

slut

13 kommentarer till “Att få en dos av höst.

  1. Jag hoppas o intalar mig själv att kylan snart slår till. Med tanke på hur milt det varit, så måste det ju bli hur kallt som helst från advent o framåt.

  2. Och vi har en riktig höst här i Sthlm. Trots en varm sådan. Men höst är det, det är det ingen tvekan om. 🙂 Och julmarknaden tar vi den första advent… 😉

  3. Hej Emma!
    Jag tycker det är en toppen höst:-) Som sommarmänniska har jag inget emot lite höstvärme. För mig är det höst med bladen i skiftande färg. Att det är varmare och mer vindstilla än vanligt njuter jag av. Men nog gör vi alla en gemensam beställning på en vit jul, inte minst för barnen.
    Stort tack för tipset om Skånes djurpark! Vi hade en helt suverän dag där igår! Vilket mysigt ställe!
    Kram Anna

  4. Jag håller med! Ur led är vädret. Jag kommer ju dessutom från lite mer nordliga breddgrader där det brukar vara premiär i skidbacken denna helg. Men även där hemma är det för varmt och ingen backe var öppen.
    Hoppas kallgraderna kommer snart!
    Kramae

  5. Här i Kungsbacka hade vi 16 grader igår och samtidigt hade svågern i Luleå -11!! vi bor i ett litet men vädermässigt stort land minsann..

    Härlig helg ni verkar haft. Å grattis till bebismagen!
    Kram

  6. Riktigt härliga bilder, om jag ser rätt så är det min hemstad du fotat och med tanke på ombyggnaden av centrum så trodde jag inte att det gick att få såna härliga bilder /Sara

  7. Det är väl definitionen av sommar som är fel! Vem tycker att det är sommar med bara 10 grader varmt? Inte jag i alla fall.
    Och höst är det när bladen blir gula och faller av. När växterna vissnar och dör. Och när vinteräpplena har mognat.

  8. Ååh, själv håller jag andan och hoppas att den varar länge… Värmen alltså. Men alla gillar vi olika ju, och vinter lär det garanterat bli till slut! 😉

  9. Det var en av många anledningar till att vi flyttade till Skåne,
    att slippa kylan så länge det går……
    Så vi njuter i fulla drag av en helt underbar höst 🙂
    Kram

  10. Ja, ur led är tiden. jag som längtar efter snövita vidder och julstämning blir mer och mer oroad för varje dag som går. & jag studerar SMHIs sida varje dag, ser hur det går från sommar till hösttemperaturer och sen tillbaka till sommar. Det här är inte sommar, det ska inte vara sommar nu. Så jag hoppas, på ett mirakulöst omslag i vädret så att snön kommer lagom till första advent. Vintern, du har fyra veckor på dig. That’s all I’ m saying!

    Fina höstiga bilder iaf 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg