Att ha haft den ökända tvagningsdagen.

 
 

AT2B3727

 
 
 

Igår var det dags att bada flickorna igen.

Det behövs inte särskilt ofta, men då och då behöver dom verkligen en genomgång med L:a Brukets hundschampo för att få bort lös päls, bli rena och dofta mumma.

Det är inte uppskattat.

 
 
 

AT2B3721

 
 
 

Tja, Tant tycker att det är okej. Hon är ju så mycket hund och bryr sig inte direkt. Förutom att hon rymmer mellan schamponeringarna så att mannen får lyfta tillbaka henne i badet igen och bli dyngsur på kuppen. Men det får man ta, tycker jag. Om man nu ska envisas med att bada en Tant.

 
 
 

AT2B3676

 
 
 

Men Tooka?

Åh jösses.

 
 
 

AT2B3685

 
 
 

Det finns ingen hejd på hur mycket hon surar.

Att badas är höjden av förnedring och definitivt ingen favoritsysselsättning. Det är såklart glömt när hon väl har torkat, men från det att hon hamnar i badkaret tills dess att hon är snustorr så är Tooka skitsur, frusen och Lutande Husets största offer för all världens orättvisor.

 
 
 

AT2B3692

 
 

AT2B3699

 
 
 

Men.

Det händer ju tack och lov inte så ofta. Och efteråt så är det två fluffiga, väldoftande, genomborstade flickor som tuggar varsin torkad kycklingbit som belöning för ett hårt arbete.

Nu dröjer det till nästa gång.

 
 

slut

20 kommentarer till “Att ha haft den ökända tvagningsdagen.

  1. Det går väl an med de där sura blickarna. Bilden där hon ser ut att ha tårar i ögonen är värre… Har en liten dansk/svensk där hemma som också kan se helt förtvivlad ut vid behov =)

  2. Haha, deras uppsyn är oslagbar 🙂 Ska bli spännande att bada Napoleon för första gången, det är dags snart…

  3. Oj oj vilket elände!! Hi hi min saluki mumin hamnade oxå i duschen i helgen och blev för stunden förvandlad till ett litet ynkligt kryp..men nu är han fin och silkes len igen och har sovit bort chocken i sin favorit fåtölj framför brasan 😉 det där schampot lät intressant, var köper men det må tro? Ha en fin vecka hela familjen/ mvh Mia och mumin

    1. Det finns lite varstans, mitt köpte jag på Länna Möbler för mer än ett år sen – det är så himla drygt 🙂

  4. Hihi. Dessa underbara varelser. När jag hade labrador var det likadant. Pälsen stod rakt upp när den var blöt, och de där blickarna…… Men som tur är blir man förlåten ganska fort
    kramisen

  5. Stackars Tooka… Bra påminnelse för mig om vad väntär hemma: taxar ser lika usel ut och dom är brynt-off för många timmar… Mängder av korv och ost hjälper lite… Kram!

  6. HAH! Jag garvade högt i bildväxlingen från Tant till Tooka. Tant ser mest hundledsen ut som de allra flesta hundar gör – men Tooka haha, hon ser ut att vilja väsa ut hat genom de sammanbitna tänderna.. Stackarn, och här sitter vi alla och skrattar 😉

  7. Helt underbara bilder på hundarna, man kan bara inte låta bli att skratta (tur de inte hör det mitt i all förnedring) men om de bara visste hur underbara de ser ut med sina blöta hängande öron så kanske de kunde försona sig med badet ändå! Tur att de torkar och blir glada hundar igen.

  8. Men alltså. Jösses. Jag bara ÄLSKAR dessa bilder – som säger mer än tusen ord! De fina flickorna måste vara heeeelt underbara att umgås med IRL. Och dina berättelser om hundarna slår allt. Skulle kunna tänka mig att läsa en hel bok om dessa damer, skriven av dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg