Att ha gjort Tivoli med en lycklig.

 

 

AT2B6229

 
 
 

Igår åkte vi alltså till Köpenhamn; Nelly, Buse och jag, för att se på julmarknaden och för att åka karusell. Och mest för att göra Buse själaglad, såklart. Han älskar Tivoli. Eller som han själv säger:

jag aelskar, aelskar tivolli!

Och det är ju så nära, så varför inte?

(Alltså han är så söt i den där oversized i dig denim-mössan så jag dör, den finns här).

 
 
 

AT2B6263

 
 

AT2B6271

 
 

AT2B6275

 
 
 

Jag har aldrig varit på Tivolis Jul-tjohej men oj! vad fint dom hade gjort!

Tivoli är ju vackert i sig själv och en njutning i vanliga fall, men nu var det snudd på magiskt. Trots att vi hade strålande vackert oktoberväder med klarblå himmel och sol och plusgrader så fick vi julkänsla deluxe bland de små bodarna. De hade sprayat hela julbyn med fejksnö som var så snyggt gjord att man liksom glömde bort sig tillslut och trodde att det faktiskt hade snöat.

Underbart.

 
 
 

AT2B6282

 
 
 

Buse och Nelly åkte karusell!

Jag åkte en del, de jag fick plats i, vilket var typ två. Och Buse vill mest åka med Nelly i vilket fall, såklart.

 
 
 

AT2B6287

 
 

AT2B6294

 
 
 

Och jag njöt av omgivningarna och handlade stora fårtossor till mannen, så att även han har varma fötter i Drömmen.

 
 
 

AT2B6299

 
 
 

Sen pausade vi för att äta!

 
 
 

AT2B6304

 
 
 

Jag tog min favoritpizza; 4 sorters ost.

Den var, som ni kan se, mycket smarrig.

 
 
 

AT2B6307

 
 

AT2B6326

 
 

AT2B6330

 
 

AT2B6342

 
 

AT2B6345

 
 
 

Sen åkte vi mer karusell, vandrade runt, kikade på underbara handblåsta julgranskulor, doftade på mandelstånden och kände oss väldigt juliga.

Vi hade high life, med andra ord.

 
 
 

AT2B6354

 
 

AT2B6351

 
 

AT2B6357

 
 
 

Och när vi hade åkt alla karuseller Buse ville åka, så många gånger han ville åka dom, åt vi klubba istället och styrde kosan hemåt.

Buse slocknade som ett ljus på tåget, jag var som bekant vimmelkantig av graviditetströtthet men förbenat nöjd och julig – och Nelly mös hon också. Det var en fantastisk tisdag på ett nästan folktomt Tivoli (fördelen med att åka på förmiddagen mitt i veckan) som var julpyntat så vackert att det inte är klokt.

Om ni kan och är i närheten – åk dit! Och leta upp den lilla boden med handblåsta julgranskulor och ooooh:a över allt vackert (men ska ni handla så var beredda på att de är svindyra, jag kunde själv inte riktigt motivera ett inköp), kläm på fårtossorna, åk tomtetåget och ät klubbor.

Bättre aktivitet är nog svår att finna.

 
 

slut

22 kommentarer till “Att ha gjort Tivoli med en lycklig.

  1. Upplevde Tivoli för första gången i somras, vilket fantastiskt ställe! Synd bara att det ligger så himla långt bort! Tura att Liseberg ligger lite närmare så att man får uppleva den där fantastiska sagokänslan<3 Kram

  2. Å här planeras ett besök på Liseberg snarast… Där har dom med svindyra julkulor som jag ännu (10 år) inte kunnat motivera et inköp av 🙂

    1. Jag menade att det var oktoberväder – alltså sånt väder som brukar vara i oktober, inte i slutet av november.

    1. Ja gud ja, bara du själv åker med! Buse åker samma nu som han gjorde när han var två. Inga problem alls. Det är tydligt utmärkt vilka som är för små barn.

  3. En cool Buse med glädjen glittrande i ögonen! Han e så go din lilla kille. Tack för en tur till tivoli så här via dina bilder. Kram Ninni.

  4. Jag var också på tivolit igår för att försöka få den rätta julkänslan! Ja och roa min 2.5 åring :-). Kan säga att det var lyckat! Så härligt väder och så fint de hade gjort det! 🙂

  5. På söndag (jepp, första advent såklart!) ska jag på Lisebergs julmarknad. Har hoppat över den ett par år men nu är det dags igen. Fantiserar om snö under helgen, men det stannar nog just som en fantasi, haha!
    Blir nog bra ändå. Mörker, all fin belysning, glögg, brända mandlar.. mmm..

  6. Gud så söt buse är och vilka fina kläder! Har själv en son i samma ålder och han vill bara har kläder med spindelmannen på….inget annat funkar, så himla tråkigt 🙂

  7. Älskar mössan! Hade passat på min kille också. Vilken storlek har du köpt (de är lika gamla). Tivoli är alltid så mysigt till julen:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg