Att visa lite bilder på vårt nya hem.

 
 

11335048

 
 
 

 Här är det. Vårt nya hem.

Jag fick tag i lite mäklarbilder (tyvärr bara exteriöra än så länge, men då ser ni ju lite iallafall). En stor och vacker gammal lanthandel med den där genuina känslan i väggarna som vi älskar. Åt höger, där det stora fönstret syns, kommer min studio att ligga – en perfekt lokal med ljusinsläpp och egen ingång, och liksom privat från resten av huset men ändå integrerad.

Till vänster ligger trädgården, lite större än vi haft idag.

 
 
 

11335061

 
 
 

En veranda!

Jag har alltid velat ha en veranda.

 
 
 

11335078

 
 
 

Så ser det ut på kvällen.

 
 
 

11335071

 
 
 

Det var så svårt att hitta ett hus i den stil vi vill ha.

Det finns mängder av hus, men nästan inte ett enda som hade allt det där vi letade efter. Vi vill ju ha gamla hus med känslan kvar som ni vet, och den här gången ville vi även ha ett större hus med bra planlösning där vi kunde växa. Vi var klara med skånelänga kände vi (det finns en del skånelängor annars) – vi ville ha högt i tak men samtidigt många av de där detaljerna som skånelängor ofta har; med gamla vackra golv och djupa fönster. Så vi är ju inte de enklaste husletarna att tillfredsställa. Men det fanns ett, och faktiskt bara ett, sånt ute på marknaden, vilket var det här. Och det var perfekt för oss. Dessutom var det tomt så att vi kunde flytta in redan innan bebis skulle komma (även om våra köpare i sin tur inte förrän flyttar in i Lutande Huset förrän i sommar). Och det behöver inte rustas upp som Drömmen till exempel, utan som jag skrivit tidigare så behöver det snarare rustas ner vilket är alldeles lagom när vi kommer ha ett spädbarn hemma snart.

Ibland klaffar det bara. Som om allting lägger sig i linje av sig själv.

Så där är lite glimtar av vårt nya hem. En gammal lanthandel från 1920 med över 200 välplanerade kvadratmeter och med studio och vackra fönster.

Är det konstigt att man längtar?

 
 

cherry

116 kommentarer till “Att visa lite bilder på vårt nya hem.

  1. Det ser fantastiskt ut! Det kommer bli väldigt spännande att se när ni sätter er egen prägel på huset.

  2. Vilket fint hus. Det ska bli så spännande att se hur ni inreder det. Gillar din still skarpt. Inspirerande med någon som inte inreder i samma stil som alla andra – utan gillar färg och mönster. Du är verkligen duktig på det! Lycka till med allt!

  3. Men va fint!! Vilken tur ni haft. Ligger det i själva stan eller är det mer på landet? Ska bli så kul att följa er resa.

  4. Oh, förstår att ni slog till med husköpet. Ska bli så spännande att följa er när ni boar in er. Hoppas bara att lillebror inte får för sig att vilja komma tidigare. För då blir det lite tufft men hakuna matata allting löser sig, eller hur?!
    Ska bli så spännande att få följa er på era nya äventyr i livet.
    Kram

    1. Ha ha ja kommer han inom 2 veckor så blir det ju bara mer för mannen att ta hand om 🙂 Det ordnar sig.
      Kram

  5. Men alltså… Vilket jäkla hus. Bara det att du får en egen studio och att huset har en veranda <3 <3 <3 Vilken dröm och vilken LYCKA! Kram

  6. wawawiwa!
    Det är det ljuvligaste jag sett på länge. Hurra för er, så fantastiskt!
    Grattis igen!

  7. Men så fint Emma!
    Det ska bli så underbart spännande att få följa dig och din växande familj på denna resa och se vad ni kommer att göra över tid.
    Flyttar in lagom så ni hinner komma på plats innan värmen kommer och så kan njuta av blommande träd. Tänk ibland så sammanfaller saker på ett absolut magiskt sätt.

  8. Å så vackert!
    Ser fram emot att följa er resa med Buse, bebis och nytt underbart hus!
    Tack för att du släpper in oss

  9. Näe, det är inte konstigt alls att ni längtar, huset ser fantastiskt ut :).
    Jag är glad att få följa med på din dagliga resa!!
    Kram

  10. Åhhh WOW! Ser helt perfekt ut på alla sätt och vis. Vackert. Och ännu vackrare blir det i dina händer. Stort lycka till!

  11. Underbart!!!!!! Åå takkupa också, vilken trädgård! Jippi vad kul det ska blu att få se, kram

  12. Vilket fantastiskt vackert ställe!!!
    Det blir verkligen som att starta ett nytt kapitel i livet!
    Roligt att få följa med!

  13. Herregud vilket vackert hus! Förstår att det var kärlek vid första ögonkastet! Får ju en annan att vilja köpa ännu ett nytt, trots att vi köpt vårt lilla torp i höstas. Håller med andra som skrivit att det ska bli spännande och inspirerande att följa hur du inreder. Är det mesta inomhus ljust i dagsläget?

    1. Det är hyfsat ljust men allt har mönstrade tapeter, vilket inte riktigt är vi. Jag är ju mer för kalkfärg, du vet. Så alla rum kommer att strippas på tapeter och målas.

      1. Ah ja, mönstrat är inget för mig heller. Men när du gjorde montern, hur målade dom för att få sådär levande, i kors-mönster läste jag? 🙂

          1. Perfekt, då ska jag kolla! Håller på att renovera vårt torp, och du har så mycket bra idéer om saker! 🙂

  14. Superfint, lycka till och vilken härlig tid som ligger framför er! Förklarar ju era täta besök hos Olof Viktors på senare tid, ha, ha!
    Kram Catarina

  15. Ah! Mitt drömhus är ett vitt stenhus, ert ser jättefint ut! Det verkar ha en planerad trädgård med häckar (bok eller avenbok?)och snygg stenläggning. Betongplattor passar till alla hus, enkelt och snyggt!

  16. Det huset är både underbart och fantastiskt! Min man handlade godis i lanthandeln när han var liten 🙂 och jag har haft förmånen att handla lite antikt och vintage där för några år sedan. Lycka till med huset, ska bli såå spännande att följa er resa!

  17. Men herregud, så fint. Jag förstår att ni vill flytta in – pronto! Det skulle jag också kunna tänka mig.. 😉 Vilket underbart hus! Än en gång grattis!

  18. Hej Emma! Vill börja med att gratulera till ett till synes fantastiskt hus. Har följt din blogg i ett par år men aldrig lämnat någon kommentar tidigare. Vill bara säga att du skriver fantastiskt. Bilderna och inläggen du delar med dig av är varma och personliga. Du förmedlar kraft och energi. Tack! / Helena

  19. Men, det är ju självaste SN gamla ICA-affär ni ska bosätta er i! Det förstår vi att ni längtar dit, det är ju kanoners fint både inne och ute! Ska bli spännande att se vad ni gör med det.

  20. Oj! Förstår ni föll! Men e de bara 200km2? Tycker de ser så stort ut! Blir säkert fantastiskt att bo där

    1. Nej det är ca 240 kvm boyta, men sen tillkommer lokalen plus en råvind plus källare så det är nästan 400 kvm biyta.

  21. Åhh vilket fint hus!! Så underbart!
    Har du lagt upp bilder på hur er skånelänga ser ut utifrån? Skriv gärna vilket inlägg! Eller om du kunde göra det om du inte redan gjort det! Kram

    1. Nej jag visar inte hus vi bor i från utsidan helst, utan brukar bara visa ”baksidan” av huset eller insidan. Det är för att hålla det lite ”vårt” liksom, att ha kvar en del som är privat. Jag har inga problem med att man ser hur vi bor när jag bjuder in, men jag vill kanske inte heller att alla ska veta ”jahaaa det är där” när dom kör förbi. Så det man ser här är baksidan på vårt nya hus (som inte går att se om man inte står på tomten) och Lutande Huset har jag aldrig visat helhetsbilder utifrån på. Precis som jag aldrig skriver ut exakt ort eller gata eller så, utan håller mig till ”utanför Malmö” eller ”utanför Ystad”.
      Kram

  22. SÅ vackert Emma!! Blir grön av avund här i Stockholm där det inte är helt lätt o hitta gamla lanthandlar villor; ) Men snälla, kan du inte lägga ut mäklarbilderna från lutande huset? Det vore SÅ roligt att få se!!
    Kram på er hela familjen❤️

    1. Alltså nu kommer det säkert att låta jättekonstigt, men jag vill inte lägga ut mäklarbilder för att det känns för privat. Knäppt, jag vet. Men med mina bilder så är det ju jag som väljer hur och när jag visar, och en försäljning av ens hem är så himla under skinnet på något vis. Även om mäklarbilderna inte skiljer sig särskilt mycket från de bilder man sett här inne innan, förutom att hela exteriören mm syns – sånt som jag själv medvetet låtit bli att visa.

      Det är av samma anledning som jag aldrig berättade att huset var ute till försäljning – det skulle kännas helmärkligt. När man säljer sitt hus är man ju i vanliga fall helt privat (det är därför man har mäklare liksom, för att inte träffa köpare och inte behöva visa runt själv och så) och det är en helskum känsla att få kommentarer och folk som kommer och tittar som vet att huset är vårt. I och med att det har synts på bild så är ju hemmet väldigt lätt att känna igen om man kollar på hemnet, och det var en känsla som jag hade jättesvårt för och fick kämpa med – hur konstigt det än låter. Att jag i det fallet inte fick vara anonym för en del, och att mitt hem (som är det mest privata man har) blev sett av folk som tycker att dom vet vem jag är – men som jag i min tur inte har en aning om vem dom är. Jag ville liksom inte veta att läsare varit här hemma, det blir för nära. I det fallet ville jag precis som alla andra ha noll koll på vem som varit här och tittat förrän man träffar köparen på avtalsdagen 🙂

      Så nej, inga mäklarbilder, inte exteriöra iallafall. Nu är ju huset sålt och det är de nya ägarnas beslut tycker jag, jag vill inte fläka ut ”deras” hus exteriört för första gången nu när jag inte ska bo kvar. Visst kan jag se om jag kan hitta nån interiörbild (jag sparade inte bilderna på vårt eget hus ha ha, har ju nog bilder själv) men det skulle nog inte ge så mycket eftersom ni liksom redan sett allting redan 🙂

      Kram

  23. Så otroligt fint det ser ut att vara, jag förstår att ni längtar. Superspännande, framförallt för er, med allt nytt men även för oss läsare. Att Mannen får nära till jobbet är ju skönt för er alla och du, du får också nära till Banditen.
    Kan bara önska er lycka till! 🙂

  24. Wow!! Det ser verkligen maffigt & underbart ut!! Kan tänka mig att du kommer skapa under här också. Och större trädgård är väl bra med tanke på förra årets planterings & odlings fas. Jag är där nu & vill så fort solen lyser ut & greja. 🙂

  25. Alltså Emma, vilket ställe!
    Jag blir helt varm i hjärtat. Särskilt när jag och min lilla familj är i vi-ska-flytta-om-några-månader-läge och inte pratar om annat än hus nästan.

    Allt lycka till er!
    Hakuna matata. Bästa orden. <3

    Kram Emmeli

  26. Åh vad härligt att ni hittat nåt som passar och vilket fint hus! Här letar vi både hus och en ”dröm” att tillbringa fritid på. Men vi väntar och letar och hoppas som du skriver att rätt som det är så klaffar det. Kram Suss

  27. Varmt grattis till er nya, spännande resa! Vi går själva och väntar på att få flytta in i vårt första hus (men vi bygger däremot nytt), så jag förstår ivern som bubblar inom en!
    Ert hus ser verkligen ut som en dröm och det ska bli sååå spännande att se vad ni gör med det!
    Grattis igen! 🙂

  28. Asså jag döööör vilket drömhus❤️
    Och vi får följa med på resan, helt underbart.
    Ni är så värda detta!!

  29. Emmmmmmmma……….vilket hus…så otroligt fint exteriört…..och trädgården det som syns…VILKEN LYCKA FÖR ER, ATT BO OCH LEVA DÄR. Jag önskar er lycka och välgång i Ert nya Hus.
    Varm kram Ninni.

  30. Så pirrigt o härligt!
    Jag vill också ha ett gammalt hus. Nybygge är fräscht, men dött. Inget liv, ingen själ.

  31. Kan bara hålla med alla andra…. Vilket hus!!! Ska bli så galet spännande att följa ert nya boende! Lycka till med flytten o ALLT. Kram

  32. Grattis till ett jätte fint hus! Jag såg detta när det låg ute på nätet och tänkte att det är ett alldeles underbart hus för rätt familj (som önskar fin aeljé/butik eller liknande!)
    Lycka till med flytten och vilken fin årstid att flytta in i nytt hus!
    Kram Anna

  33. Jamen GRATTIS! Underbart hus och trädgård. Det går bra nu är det minsta man kan säga, så glad för er skull!

  34. Vad roligt att få se ert nya hus.Ser verkligen mysigt ut.Ska bli spännande att få se det invändigt när ni f.lättat in.

  35. Åååh! Det är ett sånt fiiint hus! Har också kollat på det, men ännu är det för tidigt för flytt för oss. Men jag ”porrsurfar” på hemnet för att ha koll på läget 🙂 Hoppas ni kommer att trivas och jag är säker på att du kommer att göra det lika fint som allt annat du gör!

  36. Här har jag ju varit! På utställning tror jag…har för mig jag köpte ljus och kökshanddukar…men det gör man väl inte på konstutställning? Strunt samma…jättefint hus!

  37. Hvor er det et smukt hus 🙂 Hjertelig tillykke.
    Tak for en meget inspirende blog.
    Mange hilsner Lone

  38. Altså fødsel, flytting, fritidshus, firma, og 3 hunder på det. Jeg følger bloggen din med glede (men i stillhet) nå må jeg bare si at jeg er så imponert over pågangsmotet ditt! 😀 Huset ser kjempefint ut, og det rommet hvor du skal ha studio…..så et bilde av det, såå fint! Jeg kunne gladelig bodd bare i det rommet jeg! 😀
    Lykke til med alt, det skal bli gøy å følge deg på videre eventyr!
    Vennlig hilsen fra Elin

  39. Fint hus, verkligen! Och egen studio är rena drömmen!
    Men, jag kommer sakna lutande huset med 😀

    Mina svärföräldrar flyttade i somras från Kågeröd till Simrishamn och även om jag älskade bokskogen och den sodan av Skåne så är den östra sidan Skåne ännu mer fantastisk känner jag. Synd bara en annan bor i Borås och att det tar så förbaskat lång tid dit 😉

  40. WOW!!! Det ser fantastiskt ut! Förstår att du längtar dig halvt galen!! 🙂 Skulle jag också gjort. Vad roligt med egen studio och allt – min stora dröm!
    Kan nog tänka mig att ni kommer att få det hur bra som helst! *avis* 🙂

  41. Åh så vackert, förstår att du längtar , skulle också kunna flytta in där bums! Grattis till att ha hittat precis det ni sökte! Kram Anna

  42. Helt underbart fint!! Jag gläds så med dig fast jag inte känner dig 🙂 Tack för allt du delar med dig av!

  43. OMG….Det var nog något bland det finaste jag har sett. Fantastiskt…verkligen. Åh va kul det ska bli att följa med er dit.

  44. Åh ska bli så spännande att få ”följa med”. Jag både beundrar och avundas ditt mod. Att du/ni får liksom saker att hända, skapar det ni vill ha… Bara gör och litar på att allt ordnar sig. Häftigt, önskar jag hade mindre ”harighet” när det gäller vissa saker i livet och bara köra 😉

  45. Det gjør nesten vondt av misunnelse! Så nydelig! Gleder meg til å følge deres reise videre i nye huset – gratulerer og tusen takk for at du deler med oss som andre 🙂

  46. Fantastiskt fint hus , väldigt vågat två hus på kort tid 🙂 Ja drömmen först sen detta har ni vunnit storkovan ? :))) du verkar ha framgång Emma önska r all lycka med allt ni har framför er.

    1. Ha ha ha alltså vi har ju inte betalat det här huset kontant såklart 🙂 Och vi sålde ju vår andra bostad. Så det behövdes ingen storkovanvinst för att kunna köpa ett nytt. Men vi hade självklart inte haft råd att ha BÅDE lutande huset och det här, alltså två permanentbostäder.

  47. Ha ha ha nu menade jag torpet…. huset…. eller vad ni nu kallar det för ? Ni renoverade till Jul så kallade Drömmen , eller har jag bara drömt ??? Jag förstår nog att man inte betalar ett sådant hus i Ystad kontant 🙂 nåja särskilt inte just i ystad 🙂 Nåja hur som helst med den sauken . Må gott !!!!!

    1. Nej men fritidshuset blev ju inte dyrare för att vi bytte bostad – det är det jag menar 🙂

  48. Wow så vackert det ser ut, ska bli så roligt att få glimta in i ert nya boende! Stort lycka till med både bebbe , flytt o allt:) fullkomligt ääälskar att följa dun blogg!:) Just nu drömmer jag såklart extra mkt att jag oxå får mitt efterlängtade hus snaaart..som vi varit påjakt i snart 2 år! Kram Marie

  49. Grattis till ert nya fina hus,halleda va kul det blir
    att få följa med på resan när ni ska göra om o sen
    inreda till din stil,ska bli helt magiskt att följa din blogg
    precis som alltid.Lycka till med allt ❤️❤️❤️

  50. grattis till en så underbart vacker bostad.
    Lycka till i framtiden, kan väl kännas bra med toppenfamiljen, inkl. ny bebis, snart en storebror , alla vackra vovvar, och ni två fantastiskt engagerade föräldrar, Kan bara bli Bäst.

    samt vovvar

  51. Åter igen, grattis till ert nya hem! Det måste vara en härlig känsla att hitta det man letat efter (väntar själv på det :))

  52. Åh vad jag gillar ert nya hus!!!! Det där kommer bli fantastiskt! Och inte blir det sämre av att det visas upp i sommarskrud på bilderna! Stort lycka till med allt!

  53. Men fy fanken va fint, lycka till med flytten..ta mycket bärhjälp av nära och kära för du ska bara sitta och klappa magen nu 😉

  54. Men åh så fint hus, förstår att ni föll för det…. Vi gjorde samma sak, sålde i Bunkeflostrand och köpte en gammal hästgård med vasstak i Sörbylund utanför Anderslöv 🙂

  55. Wow! Vilket drömhus! Stort grattis till nya hemmet, det ska bli spännande att få följa med er i flytten. Kram och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg