Att ha gjort Simrishamn.

 
 

AT2B4143

 
 

AT2B4152

 
 
 

När mamma och Sockervadds-Göran var här så passade vi på att åka till Simrishamn.

Det ligger ju ganska nära nu, och det var sol ute och vi ville alla strosa omkring ett litet tag och titta på utbudet. Och äta lunch! Så det gjorde vi. På en jättefin liten uteservering med typ världens mysigaste personal. Buse fick en liten minipizza, vi andra tog pasta med 4 sorters ost (nomnomnom) och jag var bra mycket gladare än jag ser ut på bilden. Och så satt Tage, Lisa och Spöket (som var med) fint runt bordet och väntade på eventuellt nedfallande matbitar.

Att kunna sitta på en uteservering och äta lunch, alltså. Lyxen.

 
 
 

AT2B4168

 
 
 

Sen strosade vi vidare – hit. Huvudanledningen till Simrishamnsresan; att besöka Apotekarns.

Jag älskar Apotekarns och har inte varit där sen förra året så jag var vansinnigt pepp. Dock var det ganska tomt på växter den här gången (kanske för tidigt på säsongen?) och jag saknade lite det där överflödet av maffiga kryddväxter som brukar liksom svämma över på innergården. Men det var fint ändå, såklart, och där fanns en massa annat att titta på.

 
 
 

AT2B4245

 
 

AT2B4205

 
 
 

Som vackra gamla fordon och fina blommor i korgar…

 
 
 

AT2B4227

 
 
 

Buse var fab, som alltid. Lite ”Helt Hysteriskt” över den här, som en manlig version av Patsy. Älsk.

 
 
 

AT2B4211

 
 

AT2B4220

 
 
 

Och där är jag också, ja!

I dundersköna byxor från Malene Birger, gammal kofta från Day och en rymlig t-shirt från Odd Molly/Tullhuset som är perfekt eftersom den liksom går ut under bysten och dessutom är lätt att hala upp när det ska vankas mat. Solglasögonen är RayBans, Synsam hade/har en kampanj på en himla massa modeller så jag slog till på just aviators i den största storleken (jag behöver den största med min ansiktsform).

 
 
 

AT2B4199

 
 
 

Buse gick på upptäcktsfärd.

 
 
 

AT2B4174

 
 

AT2B4178

 
 

AT2B4256

 
 

AT2B4253

 
 
 

Men visst är där vackert?

Det blev inga växter den här gången, men jag köpte det jag håller i handen på bilderna och som är perfekt för vår trädgård och mamma hittade ett mosaikbord i blått och vitt som de baxade in i bilen och tog med sig och var väldigt nöjda med. Är ni där och har barn så rekommenderar jag även den ljuvliga lilla barnboksbutiken som ligger vägg i vägg; där finns en uppsjö av böcker både från när man själv var liten och som man känner igen, och nya som man själv inte har en aning om. Jag tycker att det är så himla fint när små, nischade bokbutiker faktiskt överlever.

Tja, det var vad vi hann med på ett ungefär. Lunch, Apotekarns, bokbutiken, en fika bestående av blåbärspaj och vaniljsås samt en promenad tillbaka till hamnen och ett stopp i ännu en blomsterbutik för lite trädgårdsinspiration.

En alldeles utmärkt utflyktsdag.

 
 

cherry

8 kommentarer till “Att ha gjort Simrishamn.

  1. God morgon! Vad mysigt med såna där utflykter. Längtar tills vi hinner åka till Zetas eller Åsby (Västmanland) och investera i lite ljuvligheter. Men i helgen gäller att få ordning på all packning från vår underbara resa till California! Längtar redan tillbaka.

    Kram Lena

  2. Simrishamn är typiskt sådär, ta en megaglass, hänga lite, strosa runt, köpa något litet – uuuunderbart. ALLA har varit hos Apotekarns trädgård men vi har visst missat detta totalt. Måste skriva in i agendan! : )

  3. Vilken mysig dag ni tycks ha haft!
    Sitta ute på något mysigt ställe och äta lunch är verkligen sommar och det bästa är att detta är bara början 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg