Att baka pepparkaks-dumlekola-snittar.

 
 

3V6A6707

 
 
 

Det HÄR är grejer vet ni!

Jag och Buse bakade dessa häromdagen, en slags julsnitsig version av kolasnittar, och dom var m-a-g-i-s-k-a. Iallafall om man gillar kola och sega kakor med en touch av pepparkaka. Det var Banditen som gjorde såna här (fast utan pepparkaka) när jag var gravid, och den veckan gick jag förvisso upp 4,5 kg men jag hävdar bestämt att det bara var vätska och möjligtvis pyttelite dumlesnittar, men absolut inte 4,5 kg dumlesnittar, så jag har drömt om dom sen dess och nu gjorde vi alltså egna i en lite juligare version (tror originalreceptet är hämtat från Jenny).

Men iallafall. Dom är väldigt enkla att göra!

Du behöver:

220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda (finns färdig kryddblandning)
10-13 stycken dumlekolor

 
 
 

3V6A6716

 
 
 

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper

Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och i med sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig (ink pepparkakskryddan alltså) och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Hacka Dumlen och arbeta in den med händerna. Dela degen i två längder, lägg på en bakplåtsklädd plåt och platta ut med fingrarna.

Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.

Skär dem i snitt medan de är ljumna (annars är det svårt) och låt svalna helt på galler.

Färdigt!

Och vansinnigt gott.

 
 

11 kommentarer till “Att baka pepparkaks-dumlekola-snittar.

  1. Låter ju jättegott, får nog se till att testa detta till helgen 🙂 En liten undran, jag ser inte längre bilderna på era bloggar på Elsas, vet du vad det kan bero på? Ha en fin dag! Anna

  2. Åh herregud jag har tänkt på de där kakorna hela dagen sen jag såg inlägget imorse, så jag bakade dom nu ikväll och provåt två… Eller. Fem. Kanske sju. Sjukt goda! Dom kommer älska mig på jobbet imorgon!

  3. Pingback: Läget en fredag |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg