Att visst ha tagit en liten paus.

 

3V6A1044

 
 

Men hallå där!

Jag hade visst en paus här inne. Den första sen jag började blogga skulle jag tro; jag som till och med bloggat genom förlossningar, influensor och utmaningar.

Men det tog helt enkelt lite stopp i själen i fredags – jag hade haft en helvetesmånad som ni vet, jag hade en torsdag som var enormt lång med fotografering, biltur, tågresa, event, vara social, sen hem igen och redan på fredagen kände jag att nä, nu vill jag bara vara Emma ett tag. 

Så jag var det.

I två dagar har jag unnat mig själv komplett prestationsfria dagar, helt utan krav på saker jag ”bör” eller ”ska” och det har varit precis vad jag behövde. Och nu är jag här igen, och säger hej – för att jag vill. Ibland måste man lyssna på själen också (eller ja, mest hela tiden) och nu var den lite förkyld kan man säga och jag har kurerat den med den själsliga motsvarigheten till kycklingsoppa; sömn, familj och vänner.

Och på tal om vänner; hur vacker ä riste Banditen i sitt isiga hår?! Åh. Precis den nyansen är det finaste jag vet på henne, då vill jag fota henne dygnet runt och helst naket och sårbart och med smärtan som ett tet täcke över bilderna.

 
 

3V6A1056

 
 

Igår besökte jag alltså Banditen i några timmar, för kycklingsoppe-effekten.

Vi satt i hennes säng och hon klappade mig på armen och lägenheten var sådär mjuk i ljuset för att persiennerna var nerdragna, och precis allting doftade voluspa. Så drack vi ett glas bubbel och bestämde oss för att gå ut och äta, och det var SÅ mycket vår i luften (bortsett från det kalla) och att promenera på grus så torr att det dammade efter oss och sen gena över gräs full med krokus var det bästa vårtecknet av dom alla.

 
 

3V6A1048

3V6A1051

 
 

Ni ser; kvällssolen. Bara den ger ju energin tillbaka.

Jag var klädd i trenchen från föregående inlägg och den är jag så nöjd med att det inte är klokt (finns här), ett par riktigt gamla Primeboots, ett par skinnbyxor och en sjal från Malene Birger och de solglasögon jag är absolut mest nöjd med i år och inte vill ta av mig. Jag menar; mjukt aprikosfärgade bågar och spegelglas; vad mer kan man begära? Från Le Specs och finns här.

 
 

3V6A1061

3V6A1062

 
 

Vi gick till mitt favorit-sushi-ställe trots att Banditen inte alls tycker om sushi (det är kärlek det) och jag fick äta nigiri (med godkända räkor) och Banditen åt en Yakiniku som man inte ska förakta. Sishinu är för övrigt ett hett tips för er som vill ha sushitips när ni är i Ystad på besök (åh jag borde ju sätta ihop en sånär smultronställenguide för både Malmö och Ystad, ni är så många som undrar!).

Vi brukar ta hem en bricka därifrån varje gång mamma och Sockervadds-Göran är på besök och jag får aldrig nog.

 
 

3V6A1072

 
 

Ja och sen gick vi hem igen, och kvällen var lika vacker som Banditen ungefär –

och så satt vi i hennes säng ett litet tag till och åt ostbågar och gurkstavar och såg Galna Professorn, tills mannen kom och hämtade mig med pojkarna i bilen (bästa).

Så ja, det blev visst en lite paus men jag är kvar.

Jag skulle bara landa lite.

 

24 kommentarer till “Att visst ha tagit en liten paus.

  1. Så viktigt att lyssna på kroppen, den är klok! Du vet möjligtvis inte vart din kompis kappa kommer ifrån? Såååå himla fin ☺

  2. Åh deras sushi är absolut den godaste! Så glad att du tipsade mig om den i höstas .. Blivit några besök sedan dess 🙂

  3. Bra, klokt och mysigt !! Har upptäckt Ystad sedan min bror med fru flyttade dit för 5 år sedan från Göteborg.. Älskar verkligen den staden, har gått igenom en helt igensnöad stad ( 2012) på julen för att lyssna till midnattsmässan i klosterkyrkan och vara helt uppfylld av julkänslan och barnatro.. Malmö är nog mer party med tjejerna stället för mig men älskat på ett annat sätt !! Så JATACK gärna en guide över dessa Skånes pärlor!! Kram Kram Inger

  4. Åh – ibland är det bra med en paus-knapp. Verkar som att du kunde trycka på play väldigt snabbt igen – tur för oss läsare 🙂
    Ta hand om dig!

  5. Du är viktigast! Vi är lyckligt lottade som får ta del av så mycket som du ändå delar med dej av:) och en liten paus då och då behöver alla!

  6. Det där att ta en timeout är viktigt, viktigare än man kanske förstår men eftersom jag har varit sjukskriven för utmattning två gånger i mitt liv så vet jag att det där är första steget dit dvs när själen blir förkyld. Tycker det låter som en perfekt getaway, en väninnas hem är som en varm filt en kall dag. Härligt att ni har varandra!
    Kram på dig!

  7. Jag är så impad att du orkar leverera till oss därute då jag aldrig hade orkat dela med mig av mitt liv i bilder med så fina texter som du ger oss! Jag är tacksam så länge orden finns till för oss därute som är fullständiga främlingar:) tack

  8. Instämmer med Emschen – förkylning av själen är ett steg mot utmattning. Eller snarare – själens sätt att säga att den blivit överansträngd. Det är när vi lyssnar på själen när den uttrycker sig via kroppen (med olust, oro, trötthet, sjukdomar) som vi kan hjälpa oss själva. Genom återhämtning. I mängder. Två gånger vila mot ansträngning.

    Är 32 år och har en 4 årig son, föll ner i utmattning för över ett år sedan. Har fått lära mig vila, vila och åter vila. Och nu har lusten och glädjen kommit tillbaka. Men den stora utmaningen kommer vara att fortsätta lyssna och ge mig det jag behöver. Jag har lärt mig att ställa mig frågan – Vad behöver jag?

    Vi finns kvar även om du tar veckor med pauser. Alla behöver semester. Vi kommer fira med jubel när du är tillbaka och att du är en förebild för oss alla. Tack för att du är en sådan inspiration och glädjespridare!

  9. Så klokt… Som ofta är jättesvårt, men ibland säger det ju bara stopp.
    Tur du kände det och gjorde det som kändes bäst för dig <3
    Kram Anna

  10. Det gjorde du helt rätt i! Utan syre, inget liv.
    ”Vi” finns här, oavsett.
    Ta hand om dig!

  11. Det där var nog de finaste ord jag läst som beskriver hur det känns att vara sliten och trött i själen ❤️ Har själv varit där.
    Jag tycker du är helt fantastisk som orkar dela med dig av ditt liv även när du går igenom sorger, bedrövelser och sjukdomar din blogg känns så levande, så mänsklig och du ska veta att vi kommer att finnas här hur många pauser du än behöver.
    DU och din familj är ändå det viktigaste!
    Vi är lyckligt lottade vi som har både vänner och familj som stöttar och älskar oss oavsett.
    Kram Malin

  12. Klokt med vila när man behöver. Det är liksom den där tanken kring vad som verkligen är viktigt, det man kommer att tänkta tillbaka på med glädje när man blir gammal. En bra övning att ägna sig åt ibland när livet snurrar på. Sushinu har jättebra sushi, men bästa tipset i Ystad är Oishii Ngon på Hamngatan. Ett litet ställe bredvid Intersport som ser totalt omysigt ut (och nej, du vill inte sitta där och äta, det ÄR omysigt och ganska mat-osigt), men de har den grymmaste sushin i Skåne. Lite roligare variationer än Sushinu, om man gillar det. Kram.

  13. Hej Emma!
    Undrar lite snabbt vad du har för storlek på din trenchcoat? Jag tror att vi är ungefär lika långa… 🙂

  14. Hej hej hej, hemskt mycket hej!
    Robban här!
    Håller helt med om att det är viktigt att ta en paus någon gång i livet. Att bara sitta på en parbänk med sin bandit. Att få lyssna på fåglarna och höra deras vårsång är underbart tycker jaaag. Jag säger bara det för att jag är eran vän. Ta vara på tiden ni har och jobba inte ihjäl er tjejer! Mer vila mindre jobb det är vad det här samhället behöver. Stå på er och om någon av er börjar tveka om det är rätt väg eller inte, fråga era systrar. De har svaret. schhhh..

    Mvh. Han som söker jobb, fortfarande 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg