Att visa min hudvårdsrutin.

Bra hud är ingen självklarhet för många av oss, det vet jag av erfarenhet. Jag har haft dålig hy i hela mitt liv mer eller mindre; jag har haft problem med acne upp till jag var runt 30 och fick Diane utskrivet – och Diane var vändningen för mig eftersom mina problem var hormonella. Några perioder läkte ut allt och nu har jag den bästa hyn jag haft i hela mitt liv, tack vare Diane (nu Yasmine), regelbundna ansiktsbehandlingar (har varit så viktigt), syran och bra produkter.

Ska vi se vad jag använder? Jag vet att för en del av er kommer det se ut som MASSOR av produkter, men jag är lite tokig i hudvård eftersom k ä n s l a n av en problemfri hud efter 25 år är fantastisk.

 

 

Såhär ser min morgonrutin ut!

Jag har ett enda problem kvar med min hy och det är pigmenteringar/pigmentfläckar så mina produkter är liksom anpassade för det. Jag har gradvis testat och bytt ut och det jag har nu är min dream team-uppställning för just min typ av hud. En ansiktsbehandling som rengör varje månad, en syra och sen tar jag hand om resten hemma. Det är tre märken som jobbar tillsammans.

Jag använder:

En rengöring, den runda burken, från Peter Thomas Roth som heter 24K GOLD CLEANSING BUTTER. Jag var lite tveksam till den här i början eftersom den har en “oljig” konsistens och det var extremt ovant – men den är SÅ bra. Lugnande, lyxig och återfuktande. Man värmer upp en liten klick i handflatorna tills den blir som olja och sen lägger man den på torr hud, fuktar svampen och rengör i cirklar.

Ansiktsvatten från Clinique; CLARIFYING LOTION NO 2. Den här finns i tre olika versioner beroende på hudtyp, och jag har alltså nummer två som är för lite torrare hy (torr/kombinerad) eftersom det behövs när jag går på syra.

Efter rengöring och ansiktsvatten är det dags för serum. Jag har använt Clinique Smart i en evighet, men nu när våren kommer var det dags för något mer hardcore mot mina pigmentfläckar så de senaste månaderna har jag kört en från Peter Thomas Roth som heter DE-SPOT SKIN BRIGHTENING CORRECTOR. Den gör fasiken underverk med att bleka oönskad pigmentering.

 

 

Och som om det inte vore nog med serum så ska det på en dag-creme också. Den jag använder är från samma märke som syrabehandlingen jag går på; Dr Gross, och heter HYALURONIC MOISTURE CUSHION och den ä r verkligen som en mjuk, skön kudde på huden. Heeeelt galen i denna, vill doppa ansiktet i den. Den ger mängder av fukt utan att vara fet och tung. Det var Lotta som gör syran som rekommenderade den, så jag köpte en burk på Parelle för ngn månad sen och är nu fast.

Mer? Verkligen? Javisst! För jag måste ha solskydd. Dels blir man mer känslig för solen när man går på syra, men främst handlar det om att jag pigmenterad SÅ LÄTT att jag försöker undvika det så gott det går. På vintern kör jag Clinique Smart dagcreme med spf15 så då ersätter den cushion och solskydd, men nu räcker det inte med spf längre utan jag måste gå på de ordentliga sakerna. Så nu lägger jag som ett sista steg Dr Gross DARK SPOT SUN DEFENCE SPF 50 i ansiktet varje morgon, så är jag helt skyddad. Min hy skulle nog inte klara en “vanlig” solskyddsprodukt varje dag för de är oftast så feta och tunga, men den här är superlätt och lämnar ingen fet eller kladdig hinna.

Och så är det ögonen kvar då ja. Jag tycker att det absolut svåraste är en ögoncreme som faktiskt GÖR NÅGOT som syns om ni är med på vad jag menar. Akademikliniken har en riktigt bra, men den här är den bästa jag testat hittills. Det är den lilla bruna flaskan med röd etikett – även den från Dr Gross. Ett avancerat namn har den också; FERULIC + RETINOL TRIPPLE CORRECTION EYE SERUM.

 

 

Phju, många av er har väl tuppat av nu och undrar om jag spenderar en timme i badrummet på morgonen. Det gör jag inte, min rutin går på några minuter, och det är som sagt något jag verkligen tycker om att pyssla med.

Så kommer vi till kvällen!

Där är exakt samma produkter, minus solskydd och med en nattcreme istället för en dagcreme.

Så jag kör min rengöring, ansiktsvatten, serumet och lägger sen CLINIQUE SMART NIGHT som även den jobbar med pigmentering. Och så ögoncremen såklart.

 

 

Så kvällsrutinen innehåller i princip samma saker men med lite färre steg. Och ja; jag gör min rutin varje dag – vet att någon ställt den frågan innan. Jag sminkar mig inte varje dag men det ska väldigt mycket till för att jag ska skippa min hudvård eftersom jag direkt märker skillnad om jag slarvar. Utöver detta lägger jag även ansiktsmask någon gång i veckan beroende på vad min hud behöver, och hela rutingrejen har blivit som en slags meditation för mig – lite som doftljus var för kanske 10 år sen. Varje gång jag var stressad så köpte jag doftljus (eller dvd-boxar, detta var ju innan streamingtjänsterna fanns) men det har på något vis försvunnit och ersatts av en stund för mig själv och mina produkter.

Och det var det! Min hudvårdsrutin, morgon och kväll.

 

24 thoughts on “Att visa min hudvårdsrutin.

 1. Å vad kul det är att läsa om andras hudvårdrutiner. Som den hudvårdsnörd jag är. Älskar syror och allt det gör med huden. Kör på Exuviance o har gjort många år. Jag har nog 8 steg i min rutin på morgonen och 7-8 på kvällen.

 2. Så intressant att höra om detta! Älskar hudvård! En fråga om yasmine, antar att du menar p-pillret? Jag har också endel hormonella bekymmer med min hy. Åt under några är yasmine och var då mycket bättre. Upplevde det dom väldigt jobbigt r jag slutade äta tabletterna då problemen såklart kom tillbaka. Har tänkt att jag kanske skulle börja äta yasmine igen enbart för hyns skull men vågar inte riktigt med tanke på känslan när jag slutade. Har du någon tanke kring detta? Kan man med hjälp av gediget arbete under perioden med p-piller förebygga besvär r man slutar? Hoppas du hänger med på min fråga.

  1. Absolut! Om man har acne pga hormonella besvär, som jag hade och du då, så kan p-piller vara en bra start som man sen slutar med. Diane är som Yasmine men mycket starkare och de får man inte gå på långa perioder, men efter ca 3 månader var jag HELT utläckt. Nu klarar jag mig med Yasmine och jag gör en ordentlig ansiktsbehandling (med portömning) en gång i månaden. Jag äter p-piller enbart för huden och kommer nog få göra det i nåt år till tror jag, men när jag var gravid så åt jag ju inga och då klarade jag mig faktiskt jättebra under de typ 2 åren i sträck jag var utan OM jag gick på ansiktsbehandling slaviskt en gång i månaden. Men slarvar jag med portömning så byggs det fort upp igen. Syra har också varit fantastiskt för att hjälpa huden att inte “täppa till”.

 3. Hej Emma. Jag har aldrig gjort någon ansiktsbehandling i hela mitt liv. Du pratar dock så varmt om dr gross o syrabehandling. Men jag förstår att det handlar mycket om att hitta en riktigt bra behandlare också. Du kan inte fråga nästa gång om din hudterapeut kan rekommendera någon i Stockholm som utför dessa. Med vänlig hälsning, Sahra

 4. Å underbart, älskar dessa inlägg. Jag blev jättenyfiken på serumet mot pigmentförändringar. Ser du stor skillnad med detta mot clinique smart? Kramis

  1. Ja, det är en skillnad. Smart-serumet är mjukare och mer återfuktande och lyxigt på något vis, men den här tar helt klart hårdare på fläckarna även om den är torftigare i känslan 🙂 Så jag har fått ge avkall på det andra som smart ger för att få mer effekt på just fläckar, iallafall nu den ljusare delen av året <3

   1. Men du smörjer in hela ansiktet med denna(inte bara de befintliga fläckarna) ? Sorry för alla frågar, men går liksom igång på dessa hudvårdsinlägg. Kram

    1. Yes jag tänker att det skadar inte att få jämnare hudton överallt ha ha 🙂 Inte ögonområdet såklart, men det andra.

 5. Kul att se vilka rutiner och produkter andra använder, kör gärna en fortsättning där du visar vad du använder för smink (foundation, primer etc). Är i en jobbig period i livet just nu och lite sådan här ytlighet är precis vad jag behöver! Tack!

 6. Härligt och bjussigt inlägg Emma ❣️
  Jag har väldigt känslig och torr hy, och har haft mycket problem med bölder i ansiktet tidigare, men som nu peppar peppar ta i trä har försvunnit. Jag tror det är relaterat till kost och ålder. Men jag fick ett flytande läkemedel mot bakterier och det hjälpte.
  Sedan tror jag på det här med att ansiktets zoner, får man “problem” i ansiktet på ett visst ställe kan det visa att man har problem med tex magen eller någon annan del av kroppen och stress framför allt.
  Jag har själv lagt till ett serum nu som ger mer fukt och jag kör med nattkräm både dag och natt, för min hud säger att jag behöver verkligen det. Sedan det här med ögonkräm är jätteviktigt och otroligt skönt. Sedan märks det verkligen om jag “slarvar” med min procedur, som Du skriver också.
  När Du skrev om Din syra behandling blev jag intresserad, tack för att Du bloggar om det. Men i och med min känsliga hy är jag tveksam. Det är så lustigt att många dyra märken av hudvård, som att tex märket Clinque (om jag nu stavade rätt) funkar inte alls för mig. Det är en djungel, men när man finner/hittar rätt för sin hy då är det underbart.
  Ljusa kramar från Ninni.

 7. Oh la la detta inlägg var ju rena rama julafton 🙂 har just avslutat min kvällsritaul med en fuktmask inför natten. Håller med om att det är något meditativt när man får kräma en stund på morgon och kvällen. Mitt senaste inköp blev ett läppserum samt läppbalsam från Estee Lauder. Köpte även rouget från Lancom som du rekommenderade och är supernöjd med den rosa nyansen. Kram kram

 8. Älskar hudvård och kämpar med break-outs runt käklinjen… hormonellt vad jag har läst mig till. Har efter ett par ansiktsbehandlingar blivit rekommenderad Dermalogica som jag nu kör fullt ut, men, pigmentförändrivgarna jag har i pannan är kvar och jag saknas en bra spf. Ska nog kika lite närmare på detta och se om jag kan hitta en bra syrabehandling här i Halmstad. Mer skönhet till alla (älskar sådant här alla kategorier ska köpa rouget från Lancome nästa gång) TREVLIG HELG och kram

 9. Har småkikat på Dr Gross produkter ett tag, men de är ju så dyra! Fast kanske ändå att man skulle testa något… Har märkt att huden tappat sin lyster nu när man börjar närma sig 40! Trodde inte att jag skulle få åldersnoja, men jodå! Som på posten! Dr Gross eller terapi? Hm… ;-D

 10. Kul inlägg för en sån som jag som verkligen inte har någon rutin mer än ansiktstvätt a la typ Nivea och nån ansiktskräm efter det. Nu blev det lite mer intressant! Pigmentfläckar…visste jag inte ens att man kunde göra nåt åt😊. Tack! Kul!

 11. Hej Emma! En fråga om yasmine p-piller… Jag knaprar oxå dessa piller, fick börja med dom när jag skulle ta isotretionin (roaccutan). Sen har jag fortsatt med Yasmin, men vissa månader har jag så tråkiga mellanblödningar. Oftast kommer de mitten/slutet på kartan, typ 1v innan om man ska göra uppehåll. Har du oxå problem med mellanblödningar av Yasmin?
  Tack för en härlig blogg!!💕🌷

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *