Att ha ätit så underbart gott!

 

På midsommar, när vi kommit tillbaka till Drömmen, startade vi med matlagningen!

Jag hade lite nya recept att testa och Buse var inte sen med att hjälpa till. Och några av de sakerna vi åt var så himla goda att jag tänkte att ni måste få receptet så att ni själva kan gå lite bananas i sommar!

 

 

Vi grillade kyckling och det behöver ni ju inget recept för, men de där paprikorna ni ser? Herrejäklar vad goda de var! Såna måste ni testa som tillbehör näst igång ni grillar.

Receptet kommer här:

Du behöver:

Spansk paprika, Pimentos de Padron eller liknande (lite beroende på hur starkt ni gillar)
150 gram Philadelphiaost
100 gram vitlöksost (brukar heta typ flödeost)
3,5 dl riven ost av valfri smak, jag tog cheddar/mozzarella
Lite flingsalt

Gör såhär:

Skölj paprikorna/chilin och gör ett snitt i varje. Gröp ur ev innanmäte. Mosa ihop alla ingredienser utom flingsalt och fyll paprikorna med fyllningen. Grilla i 5 minuter ungefär, dra sen ut dom en bit på gallret så de ligger på indirekt värme i ca 5 minuter tills de mjuknat. Strö flingsalt över och njut!

 

 

Buse gjorde en klassisk gräddtårta också, med chokladbotten, vaniljkräm, sylt och grädde – inget avancerat men så himla gott.

Vad som dessutom var EXTRA gott var marängtårtan vi gjorde! Jisses. Kolla in den här:

 

 

Jag trodde att den skulle vara knepig men det visade sig att den gick alldeles utmärkt att göra, så låt er inte avskräckas av maränggrejen. Denna måste ni bara testa! Nästa gång ska jag göra två, för den där åts upp på nolltid och fick högsta betyg av barn, grannar och morföräldrar.

Receptet kommer här:

Du behöver:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 dl blåbär

Till fyllning:

3-4 dl grädde
4 dl bär (hallon/blåbär/whatever)

 

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten (skålen ska täcka kastrullen helt, jag tog en kastrull på en kastrull). Vispa marängsmeten med elvisp tills den är tjock. Vänd ner blåbären. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kallna, gärna i ugnen – jag lät min stå där inne tills den var dags att dekorera. Vispa grädden, på med grädde och bär.

Och sen var det klart!

Så där var de två bästa recepten från midsommarens mat, sånt som funkar precis lika bra en vanlig sommarkväll.

Hoppas ni kommer tycka om lika mycket som vi.

 

7 kommentarer till “Att ha ätit så underbart gott!

  1. Hej! Jag vet inte om det är dig som jag skriva till om detta? Men det är jättesvårt att hitta Enarmade banditen på Elsas Entourage. Hon finns inte med i presentationen av bloggarna och vet man inte om att hon finns så hittar man aldrig henne och det är ju synd. Ha en fin sommar! <3

  2. Hej emma! Den tårtan med maräng måste jag prova men skall man verkligen vispa med elvisp samtidigt som den står i vattenbadet?? Verkar lite läskigt..chicken me..

    1. Yes! Eftersom du bara har en kastrull med vatten får du vara riktigt otursförföljd om du ska lyckas trycka vispen förbi den första skålen och sen ner med hela maskinen i kastrullen 🙂 elvispar tål ju väta, de är ju till för att vispa våta saker eller vad jag ska säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg