Att försöka ha jobbhjärna en söndag.

Flickorna ligger kvar där uppe och sover, mannen stökar runt för att hitta receptet på scones och själv sitter jag här och försöker koppla på jobbhjärnan utan vidare resultat. Det är den där nomineringen till Framtidens Kvinnliga Ledare som spökar, jag ska skriva mer eller mindre en hel uppsats och en del av frågorna gör mig lite… förbryllad?

Kan Du nämna något som du har gjort för företaget under året, som har inneburit en betydande förändring? Exv. startat/lett ett framgångsrikt projekt, bidragit till ökad tillväxt/lönsamhet, engagerat dig i personalfrågor m.m. Okey, inga problem. Det här kan jag svara på. Jag har hittat, startat och drivit nya projekt och jag vet exakt vad de har gjort för vår omsättning och för vår lönsamhet. Så den här frågan skriver jag glatt på och stoppar dit siffror och ritar grafer. Men sen kommer det:

Samma frågeställning som ovan, dock ett resultat som kan hänföras till dig personligen. Jaha… Men det ovan då – ska inte det vara personligen? Hur kan det vara någon annat? Menar dom att jag i frågan ovanför har möjlighet att free ride:a på någon annans projekt och själv ta en massa poäng för det? Typ; vår produktchef hittade en grym paketering och sen implementerade vi den i personalgruppen för försäljning och jag jobbar på samma våning och kom med lite ideér så det hela kan man säga var lite min förtjänst också? Nä, så kan dom väl inte mena?

Så nu sitter jag här och stirrar på skärmen och försöker hitta saker att skryta om som kanske egentligen inte varit min förtjänst. Känns märkligt. Får nog bena upp det här med VD:n i veckan.

Nu bakar vi scones istället, tycker jag.

11 kommentarer till “Att försöka ha jobbhjärna en söndag.

  1. Hej,

    Jag har världens lättaste recept på scones 😉

    4 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 krm salt
    50 g smör
    2 dl mjölk

    Ugn: 250 grader
    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke (detta gjorde jag redan på kvällen) Finfördela smöret i mjölblandningen (gör inget om det blir lite klumpar)
    Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
    Klicka ut 6-8 kakor på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
    Servera med ost och marmelad eller honung!

  2. Meeen så söta dom är era flickor!!! <3

    Kan du inte presentera vad du jobbar med, har förstått att det är något med personal?? Eller har jag fattat fel?

  3. Alltså, jag tror att de menar följande: ”Kan Du nämna något som du har gjort för företaget under året, som har inneburit en betydande förändring för dig personligen?”
    Dvs resultatet av det du gjort ska ha påverkat dig som person och inte bara företaget.

  4. Vilka godbitar till hundar ni har, mina pojkar såg bilder på dem häromdagen och tyckte att dem var jättehärliga.

    Grattis till nomineringen, jätteroligt och det känns som att du har mycket goda chanser att vinna, så jag hejar på dig och håller tummarna för att det blir så.

  5. Grattis till nomineringen!
    Jag håller med Älvan! Så uppfattar jag det också. Allt det som Du gjort för företaget har kanske fått Dig att växa så mycket så att Du skulle kunna tänka Dig att starta eget t.ex.
    Ha en fin fortsatt söndag
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg