Att ha en känsla för is. Och harar.

Tant älskar is. Det är något med att hon halkar runt på det som får henne att bli totalt hängiven och förvandlas till en valp igen. Tooka är inte alls imponerad utan står helst vid sidan om och tittar, men Tant; hon kan roa sig i timmar om hon får en fläck is att kasa runt på.

Jag och mannen står på fältet och skrattar åt Tant och njuter av solen och helt plötsligt är hon försvunnen.
Men… vad… säger jag och snurrar runt för att hitta henne och sekunderna efter kommer hon som ett blått streck så det svischar i byxbenen. Tant har för första gången i sitt liv stött på en Livs Levande Hare. Jupp. Tack och lov är Tooka kopplad (hon skulle nog ha en chans att komma ikapp), men vår tjocka Tant har glatt tagit upp jakten på den största hare jag sett och vi kan inget göra mer än att stå och se på när hon och haren korsar fältet, tar två åkrar och försvinner bort mot grannen som säljer ägg och har för många får. Nu är ju Tant lyckligtvis en tjock och glad saluki som inte alls har konditionen eller uthålligheten för att komma ikapp en hare men det hindrade henne uppenbarligen inte från att försöka.
Mannen suckar och börjar jogga efter henne över åkern och en kvart senare kommer han promenerande tillbaka med en fullkomligt slutkörd, men lycklig, Tant i släptåg. Hon har tungan nere vid knävecken och svansen går som nöjt ett roder fram och tillbaka men det finns inte ett spår av hare på henne och allt verkar vara intakt.

Väl hemma har hon druckit några liter vatten och nu ligger hon medvetslös på canapén och dreglar.
Det har varit en mycket spännande dag för Tant idag. Mindre spännande för Scout Valiant som fått tvångsjogga i Sorels över två åkrar. Men, men. Det är smällar man får ta.

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att ha en känsla för is. Och harar.

 1. Hi hi vilka underbara bilder på Tanten!
  Det är ju så roligt att se när de blir unga på nytt, och sen efter ett tag kommer kroppen ihåg åldern och dom får kasta omkull sig och sooova.

  Hoppas ni får en helmysig söndagskväll. Söndagskvällarna är liksom slutspurten på helgen som andas myyyyys in i det sista! Vi ska efter middan titta på film och frossa i godis och popcorn =D
  Jag har jobbat hela helgen och vill ta igen fredagsmyset litet!

  Jag ÄLSKAR din blogg, tack för alla underbara inlägg och vackra bilder!! Den gör mig såå glad!

  Kram från mig!

 2. Vi var också ute och busade på isen idag 🙂 fick några roliga foto. Dessa goa hundar alltså! 🙂 Fast vad rädd man blir när dem sticker iväg efter något sådär.

 3. Tant är för charmig! Helt underbara bilder! Och om jag inte redan har sagt det så är din blogg också underbar, den var den enda jag gick in på när jag var i Stockholm i veckan, och den första jag kollade efter att ha kommit hem från att ha besökt Olofs familj i Mariannelund i helgen, innan jag ens loggat in på min egen. Hoppas att ni får en mysig söndagskväll! Vi ska äta Ben&Jerry’s i soffan och titta på Solsidan och True Blood! Såvida jag inte ska baka citronkakor också, jag har inte riktigt bestämt mig än…

 4. Men det är ju helt underbart 🙂 Hon är verkligen vacker din Tant 🙂

  Ja, jag håller på och läser hela din blogg, jag är snart klar 🙂 Många underbara leenden och skratt har jag fått 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *