Att bli utmanad.

Fick en utmaning skickad från eminenta Fröken Grön, och det är klart att man är med. Så här kommer mina svar:

1. Hur länge har du bloggat?
Sen november förra året, alltså bara i drygt tre månader.

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag är inne hos alla som kommenterar om jag ska vara ärlig. Utöver det så läser jag Alex Schulman, RutKrut och Hanna Fridén.

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar?
Förstår inte riktigt frågan?

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen?
Nu är det väldigt få som känner mig som läser, men jo – de känner nog igen mig. Mitt skrivande jag är kanske lite mer lågmält än mitt riktiga jag, men det är bara spekulationer.

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?
Jag är den jag är. Jag har svårt för att tänja det på något sätt eller att anpassa det för att passa i en blogg. Klart, ibland berättar jag kanske inte saker om andra i bloggen som jag gärna skulle vilja skriva om (eller lägger upp bilder på vissa) eftersom jag respekterar att de inte fått välja själv. Alla som är med vet om att jag skriver, och är deras bild med så har jag fått det ok:at innan. Men vad det gäller mig, vem jag är, så får snarare bloggen anpassa sig till mig – inte tvärtom.

6. I vilken utsträckning bloggar du för bekräftelse, tror du?
Svår fråga. Vet inte riktigt vad jag skulle få bekräftelse för? Jag bloggar för att jag måste (för att orden måste ut) och för… sällskapet? Ja. För sällskapet som ni alla ger mig utan att det behöver bli prenentiöst.

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att du fått kontakt med dem via bloggen?
Nej tyvärr inte! Men det finns många jag skulle vilja träffa i verkligheten eftersom jag vet att jag skulle tycka om dom. Jag har liksom ett scenario för varje bloggerska; den där skulle jag vilja rida islandshäst med, och den där skulle jag vilja bjuda på vin, och den där skulle jag vilja baka muffins till och den där skulle jag vilja ta med ut för en fika och lite shopping; och så vidare. Vissa människor sätter sig liksom i maggropen på mig och stannar kvar där, jag får en bra känsla av dom.
Och en del, som Malenami, drömmer jag ju till och med om. Lite creepy.

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Nej… Jag tror inte att det kan vara skadligt för vissa att blogga. Däremot tror jag att det kan vara skadligt för vissa att läsa.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Det skulle väl i så fall vara att jag inte har all den tid att lägga på bloggen som jag skulle vilja, men då är det ju snarare att livet i övrigt är en nackdel för bloggen. Än så länge trivs jag här, med er.

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jag vet att jag skriver, iallafall. Och bloggen är ju ett bra forum för det. Så ja, varför inte?

Utmaningen skickar jag vidare till er alla faktiskt. Jag kan inte välja ut fem personer – jag är så himla nyfiken på er allihop.

16 kommentarer till “Att bli utmanad.

 1. Ja jag bloggar ju inte. Har gjort, men det var inget för mig. Inte öppet iaf, privat har jag och maken en blogg för familj och vänner.
  Vilket fack har du oss i? 🙂 vi som inte bloggar men lämnar kommentarer på allt ( nästan) du skriver. Du är för övrigt den enda jag kommenterar så flitigt hos, hos andra hittar jag inte det varma, fluffiga, ärliga, raka, öppna jag hittar här. Det som gör att jag vill ta mig tiden att svara på det du skickar ut i cyberrymden 😉

 2. Nej, inget sånt fack, mer…. ”de ska jag sätta i en fåtölj och ta reda på det om dem som jag inte vet, iom att de inte bloggar”. Så som du vill rida med några och fika med några. Jag blev nog mest nyfiken om du även fick en bild av oss endast genom våra kommentarer då vi har brist på bloggar 🙂 mer så… ( var jag rörig nu?:-) )

  1. Ah du menar så. Men jag tycker att man får en bra bild av er som ”bara” läser också, genom era kommentarer. Genom vad ni skriver och hur ni skriver det och vad ni väljer att berätta. Det blir ju en microblogg.

   1. Visst blir det. Jag gillar att hänga här, bland starka kvinnor känns det som. Blir du någonsin så nyfiken att du vill träffa oss och ställa till med bloggdejt ( du kan bjuda på mango och Snapples) så kommer jag!

 3. Alltså finns du verkligen på riktigt???
  För du måste vara en sådan där gó person som iallafall jag mer än gärna skulle ha i min umgänges krets.
  Tack för att du kikar in och alltid lämnar ett spår efter dej 🙂
  Och jag ska absolut göra utmaningen ovan.

  Kramar

 4. Vad roligt att få veta lite mer om dig och hur du ser på bloggandet! Jag har hängt här i knappt en vecka, men har blivit smått beroende. Det är så härligt att äntligen ha funnit en välskriven blogg, fri från annonser och rosa tjafs. Dessutom kan jag känna igen mig själv i väldigt mycket, och bilderna är fantastiska!

 5. Har antagit utmaningen, är lite ur fas för tillfället så jag kanske var lite väl domedagsaktig när det gäller mitt fortsatta bloggande, men det är så det känns nu i alla fall, har lite för mycket omkring mig just nu, med närstående som inte mår bra… 🙁

  //Elvira

 6. Vi kan jo svare vi som ikke blogger også;-)
  Jeg blogger IKKE fordi: jeg har ikke tid, og da vet jeg at jeg ville bli stresset over å ikke kunne vedlikeholde bloggen.. Jeg følger ca 5 blogger, hvor denne er en av dem jeg liker best for øyeblikket, men det varierer litt hvilke jeg følger mest med på.
  Jeg har blogget tidligere, men ga meg etter en lang bloggtørke…var gått tom for temaer,og jeg ville ikke bli for privat på bloggen…
  Nå trives jeg best med å lese hos andre, og finner inspirasjon i det. Pluss at jeg jobber innen IT og må følge litt med i trender osv.

 7. Jag bloggar inte men älskar att hänga här inne hos dig, det får mig att må bra. Försöker även tipsa alla jag känner om din blogg!!!! Det är roligt med din beskrivningar av olika människor omkring dig, och framför allt hur du namnger dem!!Allt du skriver om dina hundar gör mig varm inombords och får mig att reflektera över hur mina hundar gör och mår både hemma och på promenader.Kram m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg