Att ha oväder.

Vaknade upp till oväder i morse, trädet utanför sovrumsfönstret lutade sig mot husgaveln som om det ville in och regnsmattret låg tungt mot fönsterrutorna. Det är något med att bo så nära havet, det är som om vinden får extra kraft av de öppna åkrarna och liksom tar sats innan den träffar huset – takpannorna glider mot varann i protest och balkongdörren gnisslar av trycket. Men sålänge taket ligger kvar och så länge strömmen fortfarande fungerar kan jag njuta av ovädersmornar, särskilt när jag får ligga med Tooka på armen och andas in hennes utluft och ha en älskad som sömnigt rör på sig vid sidan om.

Svåra Lena och jag stod huttrande vid busshållsplatsen och ropade till varann för att överrösta vinden och tydligen är hon den enda tjej med piercing som Max har kysst och tydligen tycker han om det och i förrgår satt dom på Möllan och drack vin och uppfann ölsorter och pratade om livet, och imorgon ska han följa med henne på HemmaFest hos Mathilda och därefter vete gudarna hur det ska gå. Men hon har små rosor på kinderna när hon berättar och hon lovar absolut att eventuella framtida barn ska bli uppkallade efter mig.

Idag är det fredagsfrukost på jobbet, så i köket blandas skratt med klingandet av tallrikar som dukas fram med all världens pålägg och om en kvart trillar alla in och sen fylls kontoret av en himla massa människor man tycker om och fredagen får precis den start man önskar.

10 kommentarer till “Att ha oväder.

  1. Jag håller med om det där – oväder är inte alls lika spännande här hemma i stan som ute på landet, där man har havet som nästan kokar och Elementens raseri som skakar i fönstren. Härligt!

  2. Det kan jeg tenke meg, min mamma er fra Malmø… og der snakker vi om åpne landskap ja…;-)
    Takk for innspillet på min blogg… har lagt til noe om selvledelse;-)

  3. Oväder är mysigt när man sitter inne varm & trygg 😉

    Låter som ni har en riktig mys fredag på jobbet. Njut den, snart har du helg!

    Här vaknade jag till ett tjockt täcke med ny snö….. Det var inte med i mina planer nu, men vitt & fint blir det iaf.

    Fredags kram

  4. Ja blåst är galet. Det blåser rätt rejält här idag. Men inget slår för några år sedan när det stormade riktigt och den gigantiska granen utanför mitt fönster föll som om det vore en liten pinne som någon stuckit ner i marken. Det var en mäktig och läskig syn.

    Det låter som din fredag kommer bli bra. Själv ligger jag i sängen med influensa men det betyder i och för sig inte att dagen måste bli dålig.

  5. Blåst är rätt mysigt bara man slipper vara ute. Kanske är det just därför det är mysigt? Man kan sitta inne i värmen och känna att man snuvar vinden lite – räcka ut tungan åt den liksom?

    Trevlig helg!

  6. Hej!

    Ville bara säga, att du skriver så himla vackert och på ett trevligt, lättläst sätt. Du törs också skriva om svåra och pinsamma ämnen. Tack för en fin blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg