Att ha fredag igen.

Varje fredag samlas hela kontoret runt långborden i köket och äter frukost i en timme och skrattar och pratar om vad vi ska göra i helgen och retar Svåra Lena för att hon har fobi för disktrasan, och det mumsas fruktsallad och Proviva och skagenröra på nybakat bröd – och av alla mornar man kan öppna dörrarna och kliva in på kontoret så är denhär den bästa.

Imorgon tar jag och mannen bilen och åker till västkusten för att andas lite hav och gå på klippor och ha saltvindar i håret och redan nu längtar jag så mycket att det liksom kittlar i fingertopparna. Nu var det lite för längesen jag träffade min pappa och lite för längesen jag fick doppa fingrarna i havet på jakt efter blånande musslor; och hela kroppen saknar det (och kameran saknar det!) så det blir en välbehövlig paus.

Men just nu ska jag återgå till min väntande fredagsfrukost och mina högskrattande kollegor en liten stund, innan det sista arbetet måste göras så det kan bli fredag på riktigt igen.

17 kommentarer till “Att ha fredag igen.

  1. Låter underbart,vilken härlig arbetsplats…..men är eran vinter redan slut???
    Här (i Piteå) är det gnistrande vitt och minus 27 och inte en mygga…

  2. Ah. Det är det jag saknar med attinte jobba. Nu när jag är mammaledig (läs mammajobbande) kommer inte fredagskänslan naturligt. Men å andra sidan är alla dagar måndag eller fredag. 😉

  3. Deilig å ha en fin arbeidsplass og gode kollegaer! Du får hilse svåra Lena og si at hun hadde så tøff neglelakk på bildet der hun drikker hverdagslyxig juice!

  4. Underbart att jag kan förgylla din tillvaro lite ! tack!
    Blusen är ett rea fynd från Cubus- 100 kr.. me like..
    Hoppas ni får en underbar helg!

  5. Det var spännande att få läsa alla dina svar på våra frågor! Och när jag såg bilden på ditt vackra gröna skåp så blev jag helt stum. – Varför springer aldrig jag på några sådana??
    Önskar dig en underbar och avkopplande helg på västkusten! ANDAS! NJUT!
    /Anna-Karin

  6. Åh det låter härligt! Själv längtar jag alltid till skogen, minns långa promenader i Hyllstofta eller Svedberga Kulle med en lycklig svart tjej som gick med nosen än i mossan, än i luften, vädrandes efter rävar, rådjur och kaniner. Själva njöt vi av hur solen skivades till spjut mellan uråldriga trädstammar när det var vackert väder, men också när himlen var full av höga silvriga moln och diset låg som en slöja i skogen, fukten pärlade sej i ansiktet på en och ljudet var så dämpat och hemligt att man kunde överraska en ofantligt vacker kronhjort!

  7. Burr, se till att ta med er lite sol hit är ni snälla… just nu viner vinden i knutarna och det är så där fasligt svinkallt… du vet en sån där kyla som lyckas leta sig in på just det där stället man trodde man hade lyckats täcka med en kofta eller tjock halsduk. Kör försiktigt nu bara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg