Att doppa tårna i havet.

Är inne hos Michelle och rumsterar runt när jag snubblar övet ett inlägg med texten ”vart går din drömresa?” och hjärtat håller andan medan hjärnan visar diabilder i ilfart; stillbilder av vågor med modigt skum på toppen, solbrända fötter i blekt sand, tallrikar med färskskuren frukt. Den där känslan varje semestermorgon när man tar stegen på kakelgolv mellan sängen och balkongen för att dra isär mörkläggningsgardinerna för att se vilket väder som mornat sig medan man sov. Ni vet.

Det är Solresor som söker en resereporter och som undrar var man vill åka. Jag klickar, letar runt, fastnar för bilder. Tänker att Chaniakusten ser ut att vara snällt mot vintertrötta fingrar och kalla skulderblad. Man skulle kunna andas där, få håret strävt av salt och gå promenader på kringelgator där klockorna stannat och där asfalten håller solvärmen fånge långt in på kvällarna.

Så kom igen, ni som har bloggar. Dröm lite med mig. Tänk om du vinner och får doppa tårna i havet i Maj! Vart vill du åka?

8 kommentarer till “Att doppa tårna i havet.

  1. Det hade varit en fröjd att läsa din fina blogg med dina beskrivande ord, det hade ju känts som om man hade varit med på er resa om du skulle vinna! Hoppas!

  2. Tänk att jag ska åka just till Chania-kusten, men inte i maj – utan redan i april! Men det känns om en evighet tills dess…. 🙂

  3. Chania kusten är underbar, där skulle ni nog trivas. Speciellt sydvästra delen som är förhållandevis oexpolaterad och har ett lugnare tempo. Själv drömmer jag om en ”påtår” på vår smekmånad då vi tog dagen som den kom och utforskade Malaysia, södra Thailand och slutligen Bali. Där fastnade vi för de långa, mörka lavastränderna på norra sidan av ön. Fåtal turister, romantiskt så man blir tårögd och som gjort för själaro:)

  4. Takk for tipset, dette blogger jeg gjerne om – om ikke annet for å tenke på SOLEN en liten stund (men jeg snør ned her i kalde Norge)

  5. Chania är väldigt fint, som jag kommer ihåg det. Var där för typ hundra år sen visserligen, men ändock, känns som ett ställe jag mycket väl kan tänka mig att åka till igen.

    Annars så drömmer jag nog om att någon gång få åka till typ Västindien eller Thailand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg