Att fira sex månader.


Foto: Mikael Stiller

Tänk. Idag är det sex månader sen jag stod i en fiskekyrka på västkusten med sparvhjärta och svindel och lovade att älska min skäggiga stubbe för all framtid och mer därtill. Redan då visste jag; kan inte få bättre. Kan inte. Trots att jag alltid varit en sån som letat, som varit på flykt. En sån som aldrig blivit nöjd. Och det var nästan den största känslan av dom alla; att vara säker.

Så nu har det gått sex månader och inte bara det. 21 månader sen vår första kyss; sen vi stod med havet till knäna en eftermiddag vid ribersborg och frös så att huden knottrade sig innan han äntligen lutade sig fram och kysste mig. Hastigt. Som om han bara gjorde det i förbifarten innan han skulle vidare på buttrare äventyr. Jag hann inte ens känna hur han smakade, det var bara hans kalla nästipp mot min kind och känslan av saltvatten på läpparna sen stod han uppe i sanden och gnuggade sig med en handduk som om ingenting hade hänt. Men jag tog igen det sen när vi låg på en filt och drack skumpa och värmde oss i havsfuktiga kläder och pekade på hyreshus. Då kysstes vi igen och den här gången var det inte så bråttom.

Vad är det mer? Jo. 13 månader. 13 månader sen jag gått upp klockan fem och gjort iordning champagnefrukost åt honom när han kom hem från en nattjour och jag två timmar sernare skulle ligga gråttung i soffan med hans huvud på min mage och vara förlovad. Hur han svängde benen ur soffan och tog hallen i två kliv och sen bestämt kom tillbaka med ringen. Hur han tryckte på den på fingret utan att fråga och hur det fick mig att skratta genom tårarna eftersom det var så typiskt honom och eftersom det var just det jag älskar med honom.

Och fem månader sen vi blev husägare, sen vi låg på en strand på vår bröllopsresa och berusade av champagne sålde vår lägenhet och köpte vårt hus på samma vecka. Hur han gick upp och ner på stranden med sand långt upp på benen för att hitta bra mottagning för att prata med mäklaren och hur jag låg fjärilslycklig under ett parasoll och beställde möbler och letade franskt kakel och mimade jag älskar dig. Hur han stod med solen i ryggen och lockarna som moln runt huvudet och tryckte telefonen mot örat för att höra vad mäklaren sa och mimade jag dig tillbaka.

Och nu snart nio veckor sen jag blev gravid och några mindre sen jag visade graviditetstestet för honom och hans ögonbryn bildade rynkor vid näsgropen för att han inte kunde tyda vad det stod. Hur han lutade sig över det och vinklade det i lampskenet och tillslut fattade vad det innebar – hur han då släppte den lilla digitala displayen med blicken, slätade ut bekymmersrynkorna och kramade mig med min näsa mot hans hals tills det knakade mellan revbenen.

Men framförallt; idag är det sex månader sen jag stod i en fiskekyrka på västkusten med sparvhjärta och svindel och lovade att älska min skäggiga stubbe för all framtid och mer därtill.

Rekommenderade inlägg

64 kommentarer till “Att fira sex månader.

 1. Tårarna rinner för att du skrivit så vackert, så att det är svårt att skriva min kommentar, visst är det en underbar, oslagbar känsla att ha hittat hem?
  Jag minns oxå vår första kyss, en sen natt efter jobbet för snart9 år sen, en stulen förbjuden kyss men som var början på resten av mitt liv, vårt liv. Jag minns vilken låt vi lyssnade på och att jag tänkte att Herregud, kan det kännas SÅ HÄR att kyssas….
  Kram

 2. Kärleken är underbar. Den får oss att uträtta stordåd och flytta berg!
  Visst är det ljuvligt när man äntligen känner sig hemma. Här vill jag stanna för all framtid!
  Ha en underbar dag!

 3. Men ååååååååååh va vackert!! Åh vad det finns mycket att fira!
  Att läsa ditt inlägg var bästa starten på dagen! Fira på nu!!

 4. Men du… Såhär på morgonen. Jag kan ju inte gå till jobbet med tårfyllda ögon och funnen mascara. Tur jag har sportlov, japp finns bra saker med att vara lärare. Som sagt vackert så jag gråter!

 5. ni ger mig hopp. om en framtid som inte liknar någon dåtid med unga män som bara slår och skriker på unga, trasiga tjejer. det ser ljust ut.

 6. Underbart….

  Fast det nu har gått 11,5 år sedan vi lovade varandra evig kärlek, så minns jag ögonblicket, känslan, när vi tittade varandra djuuupt i ögonen, som om det var i går….. Oslagbart….

  //Carin

 7. Vilken härlig berättelse att läsa en måndag morron!

  Du måste skriva enbok, typ Jane Austens fast i nutid =D

  Det är så mysigt att få följa din graviditet =)

  Jag ska klara dage nu med två små sjuka kottar som bara hostar. Tack o lov att det finns Mollipect!

  Jag letade torrschampoo igår på nätet, har aldrig provat men skulle vilja. Har ngn nåt bra tips på ett prisvärt, som inte luktar konstigt? =)
  Sen måste jag bara rekommendera Escada´s nya sommar doft Taj Sunset ( stavas det så?). Jag köpte en liten flaska i fredags bara för att unna mig något. Den doften är ju bara såå underbart god! Jag måste ha en dutt varje dag nu att sniffa på .

  Ha en fin måndag alla rara!

  Kram från mig!

  1. Jag tycker Osis Dust it funkar bättre än torrschampoo! Håller håret i ett snyggt schwung och hindrar det från att se fett ut. Men passar kanske inte alla frisyrer och luktar inget, så det får man fixa på egen hand.

  2. Jag använder proffs torrschampoo, tror det kostar runt 50 kr och kommer i sprayform. Jag tycker det är enklare än att pudra håret. Kram

 8. Åh så fint! jag säger som dom andra – det är tur att mascaran inte har hunnit komma på ögonfransarna än för då hade den inte blivit långlivad och pandaögon är fortfarande inte på mode 🙂
  Grattis 😀

 9. Åh jag blir så lycklig av din fina kärleksförklaring. Tänk vad underbart att veta att allt är så rätt i all evighet. Det gör mig glad.

 10. Kärlek kärlek kärlek!
  Jag finner inte ord utan fylls bara av sån enorm värme och kärlek.
  Lyckorus i hela mig när jag läser dina ”kärleks-ord”.
  Fira och njut av denna underbara dag!
  kram

 11. Å, håller med alla andra, underbar skrivit… Och jag som mådde inte så bra imorse…..TACK…helt otrolig hur fina ord påverkar mig! Önskar er en fin fest med orangejuice 😉

 12. Vad vackert skrivet. Ni är verkligen fina tillsammans. Snygga!

  Jag hoppas du lägger upp ngn magbild sen när kulan börjar visa sig 🙂

  Kram

 13. Man kan inte annat än bli kär i kärleken när man läser er fantastiska historia! Blir lycklig bara av läsa, tack för en fin start på denna vecka söta du!

 14. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men kanske så börjar jag med att skriva att aldrig har jag läst så pass vackra meningar som de du formar, med ord vars innebörd tycks bli något helt annat när det ligger så mycket kärlek bakom.

  Du fyller mig och min vardag med glädje, när du låter mig ta del utav ditt ljuvliga liv. Ett liv där även de ”små” sakerna är fyllda med en sådan njutning. Det är stort, med någon som tar vara på livet så som du gör – men det är om möjligt än större att du lyckas få mig (och troligtvis många med mig) att uppskatta mitt eget på det sättet du gör! Du sprider en känsla utav lycka inom mig, en lycka som bosätter sig i min själ och som gör sig påmind i min vardag!

  Du är fantastisk!

 15. Härligt! Och grattis, nu är ni halvvägs till första bröllopsdagen!
  (Och ja, vackert som vanligt, men det har alla andra redan sagt…)

 16. Nu lipar jag igen.. 😉 du skriver så vackert!

  Man kan aldrig fira för mycket om du frågar mig! Ha en alldeles underbar kärleksdag! 🙂

 17. Härligt! Grattis 🙂 Du skriver så underbart och visar så vackra bilder så det är ett måste för mig att kika in här hos dig flera gånger varje dag och varje gång får jag ett stort leende på läpparna och värme i mage och hjärta, tack 🙂 Hoppas ni får en fin dag!

 18. Grattis på bröllopsdagen. 🙂
  Ert äktenskap är 2 dagar yngre än vår lille Charlie. Vårt kärleksbevis. 🙂

 19. Åh så fint..jag blir lite blöt i ögat, så vackert att läsa och tänka på känslorna som man kan känna.
  Grattis på er dag/era dagar!

 20. Så otrologigt vackert skrivet. Jag tror inte nån kan läsa texten utan att gråta. Älskar din blogg, ditt underbara språk. Njut av gravideten. Var själv i sjunde himlen då jag väntade barn och den svindlande lyckokänslan saknar jag. Och grattis till er! Din man har fått en lottovinst
  i dej!

 21. Jag hamnade här av en slump och jag toktfastnade direkt för er bild! Underbar! Du skriver fantastiskt bra! Hit kommer jag så gärna tillbaka, det är bloggar som det här som gör min dag…tack!

  Grattis till er båda!

 22. Mmmmm, så ljuvligt! Läser mannen så fint Du skriver om Er? En bättre kärleksförklaring finns inte och jag önskar Er fortsatt lycka! Grattis!
  Kram
  Milott

 23. En liten tår rann ner för min kind. Du skriver med sÅn inlevelse att jag ser bilden framför mig, precis som det ska vara alltså.
  Grattis på 6 månaders bröllopsdagen.

 24. Åh, jag bara ryser. Vad lycklig jag blir av att läsa detta! Och vad kul det är att du skriver så att det verkligen smittar. Helt underbart! Heja dig!

 25. Åh, jag fick kalla kårar när jag läste den här texten 🙂 Du skriver så vackert och rörande. Och en underbar kärlekshistoria är det ju också! 🙂

 26. Men Emma! Nu grinar jag ju Igen åt en av dina texter! Hur har jag missat detta inlägg? Underbart vackert målat med dina ord. En vacker kärlek ni har emellan er 🙂

  Jag säger grattis i efterskott till Allt ovan! Du är värd all lycka i världen. Suuug in ba’!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *