Att få orosväder.

Ja. Det har blivit orosväder ute. Himlen är blågrå och tung och gör att hela gågatan silas i samma ljus som tonade rutor på bilar ger när man sitter i baksätet och tittar ut. Det har regnat och snöat och haglat om vartannat på förmiddagen och nu är det som om vädret tar en paus och hämtar andan och funderar på vad det ska hitta på härnäst, medan vi sitter inne på kontoret och muttrar mot de stora fönsterrutorna och värmer fingrarna under oss på stolen.

Nu börjar jag bli lite trött och funderar på att snart kanske dra mig hem och svepa filten om mig i soffan. Men inte just nu, för jag är lunchmätt och nöjd och lyssnar på Ca valait la peine och diggar med tårna under bordet, och jag har några högar av mail kvar att gå igenom. Och så vill jag se hur lång tid det tar innan Svåra Lena märker att jag kapade hennes fejankonto när hon gick på lunch utan att låsa datorn, och att hon numera har en väldigt o-Lenig status där hon stolt berättar att hon införskaffat vårens första hot pants och hur smashing hon kommer bli i dom och lite päls.

Ja. Livet på kontoret.

 

10 kommentarer till “Att få orosväder.

  1. Orosväder, vilket underbart uttryck! Det ska stoppas in i facket med de andra underbara vädertermerna (skriksol och elementens raseri).

  2. åh gud vad du fick mig att skratta för mig själv när jag såg Lenas status framför mig…och hennes (och hennes vänners reaktion)! Underbart!!! Ha en bra dag!

  3. Den bilden, är det något du har tagit på lunchen eller är det från ditt arkiv?
    Ser så härligt ut om du jobar så nära havet 🙂
    Kram

    1. Nej detta är en bild från förra sommaren, tagen på västkusten när det var storm. Tyvärr har jag några hundra meter till havet från mitt jobb 😉
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg