Att ha ett staket.

Ja. Äntligen är staketet uppe och trädgården har förvandlats till ett hundparadis. Vi har suttit ute i vårsolen och skrattat åt deras glädje och njutit av att det var just av denna anledningen vi köpte hus till att börja med; för att flickorna (och nu Sigge) ska kunna gå ut och in som de själva vill och springa precis så mycket de orkar och precis när de själva känner för det. Känslan är oslagbar.

Vuxenshoppingen gick bra, efter mycket svärande hittade jag ett par preggojeans från Vero Moda som inte fick mig att se ut som ett vrak till Barbapappa. Världens finaste man stod tålmodigt utanför och hummade och såg förstående svårmodig ut när det behövdes, och när jag äntligen hittade det enda paret som faktiskt var sköna så skyndade han sig till kassan med dom för att betala innan jag ångrade mig. Och sen tog vi en sväng in på Malmborgs och köpte en hel korg med plommon och ananas och melon och annan färsk frukt som bara låg där och såg fasligt oemotståndlig ut, och så bunkrade vi upp för kvällens middag (lövbiff med rosmarin- och timjankryddad potatis bakad i ugn på saltbädd – herrejäklar vad gott säger Bönan) och det var ungefär allt vuxet vi orkade med idag. Ett sista stopp inom djuraffären för att köpa en färgglad pelikan till Sigge och flickorna att slakta, såklart. Man kan inte komma hem utan hundpresenter i den här familjen.

Och nu är vi inne igen och är sådär behagligt trötta i kroppen och kan sjunka ner i soffan och vänta på att potatisen ska bli klar och ha beslutsångest för vilken film vi ska se ikväll, och jag går runt och tafsar mig på magen oavbrutet (ni gravida-eller-har-varit-gravida kvinnor; varför gör man det?! Det är som en reflex!) och mannen pratar med bönan på bebisspråk och undrar vad hon vill ha att äta och när han gör det skulle jag kunna gifta om mig med honom på studs för det är fasiken det vackraste jag sett.

Ja. Söndag. Veckans bästa dag.

21 kommentarer till “Att ha ett staket.

  1. Det gör man för att det i magen bor den finaste lilla varelsen i världen, som när hon lär sig prata kommer be dig sluta pussa och krama henne bara för att du gör det hela tiden och inte kan låta bli 😉 Jag brukar svara att jag inte har tid att sluta…

  2. åh jäklar vad passande med en pelikan att slakta! här är man lite nedstämd fortfarande för igår tog hockeysäsongen slut för våra örnar, mot just pelikanerna! så hoppas det blir en blodig slakt där nere istället 😉

  3. Jag klappade nog mest på magen för att folk skulle förstå att AHA, de ÄR two in one. För jag blev gööt jämnfet & tyckte de va lite jobbigt om nån inte förstod att jag verkligen va gravid…
    Jag sket i gravojeans och levde i jeansleggings, det funkade 9 månader för mig iaf, inga kläder är ändå bekvämt tillslut, tyckte jag.
    Så va de med de. 🙂

  4. Vilka härliga bilder! Jag satt hur länge som helst en eftermiddag och spanade på hundarna som lekte i parken utanför vårt hus. Det är lätt att vara glad vid såna tillfällen!

  5. Åh förstår precis vad du menar med anledningen till hus! Vi tittade på vårt drömhus igår och Melkan ÄLSKADE att få vara ute i det fria och springa tills orken tog slut!
    😀

  6. Man klappar sig på magen för att det är det finaste som man någonsin kan få och kärleken till ett barn slår det mesta! <3 Det är en fantastisk gåva (inte alla förunnat) att få uppleva en graviditet. Jag hoppas att du får lika "lätt" graviditet som mina båda har varit.
    Njut Emma, njut!

  7. Ser underbart ut 🙂

    Här har jag vart ute och letat efter Noah, kanske har du sett den sidan på FB (Hitta Noah)..en Whippet hanne som försvann för snart 4 veckor sen här i Hagaparken i Stockholm. Han har setts borta vid Danderyds sjukhus och åt Djursholmshållet så han har hunnit långt. Å de blir förvildade efter bara ett par dagar tydligen..Lider ngt så fruktansvärt med hans husse och matte som letar dag och natt, tältar ute och slits mellan hopp och förtvivlan…hoppas hoppas han kommer tillrätta snart för det e kalla nätter… 🙁
    Kram

  8. Hus och hund är en riktigt bra kombo! Tills vidare håller sig min lilla Selma på tomten – lätt när tomtgränsen bara är 7 m lång och resten är meterdjup snö (lätt att hålla koll liksom…) Får väl se om jag lyckas lära henne hela tomtgränsen när snön är borta – annars blir det lätt ett staket även här!

    Man klappar det mest fantastiska som hänt när man klappar på magen – inte konstigt alls 🙂

  9. HÄRLIGT!!! sånt staket kan nog vara toppen när lill-livet börjar försöka sig på ett och annat rymningsförsök också!…
    mina började gå innan de var 9mån! så man har fullt upp…=)
    sen är det bara för härligt att få knåda ”degen” så att säga =)
    men du ska veta att om ett tag kommer du snarare att försöka klösa dig in ….you´ll see!

  10. Ja, klappar på magen det gör man typ hela tiden och jag gjorde det i princip från början -högst omedvetet! Blev faktiskt avslöjad av en tjej på jobbet i v 10 just pga den anledningen, klantigt… 😉

    Ha en fin måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg