Att ha jetlag.

Sommartid och min kropp är inte riktigt sams ännu. I morse kändes det som vansinnigt tidigt när klockan ringde och jag fick ligga kvar ett tag och klippa med ögonfransarna och sträcka på mig tills det slutligen hade sjunkit in att det var sommartid och att det var därför det var så mörkt och att klockan egentligen var okristligt tidigt.

Men jag kom upp tillslut och nu sitter jag på kontoret och ger bönan plats i preggobyxor och skrattar åt Svåra Lena som lät kärleken till ett par skor snudd på invalidisera henne. De nya skorna var nämligen orsaken till att hon i fredags rasade ner för en trappa på en klubb och blev liggande som en liten ojande hög tills ambulansen kom och hämtade henne för att röntga hennes fot. Tack och lov var ingenting brutet men foten är svullen som en melon och har en mycket spännande limegrön nyans och får henne att gå som Quasimodo, men trots det haltar hon omkring på kontoret nu och gastar ”Jag ångrar iiiiingenting! De var de snyggaste skor jag någonsin ägt!” och sörplar kaffe och svär.

Och hörreni; nu är det måndag. Det är bara fem dagar till fredag och de dagarna går rysligt fort. Det klarar vi.  

26 kommentarer till “Att ha jetlag.

  1. Vaknade också lite chockartat, va, nu, redan??

    Men nu så, nu sitter jag på jobbet igen, efter att ha varit hemma nästan hela förra veckan, och väntar på kollegan som ska komma och uppdatera om fredagens personalfest, ja du vet, det viktigaste först *S*…

  2. Jag påverkas inte alls av sommartid men däremot så tycker jag det otroligt larvig att vi ska hålla på och ställa om klockan, förstår inte vitsen.
    Ja, det är vetskapen om att det trots allt är fredag om 5 dagar, sen, fyra, sen tre, sen…ja du fattar 😉 som får oss att orka med just det faktum att det är måndag igen.
    Kram

  3. Hi hi hi…. Begalen hade grym jetlag i morses… 😀 När hon inte hade gjort ett enda livstecken 07.20 fick vi helt sonika försöka skaka liv i hunden, som låg låååångt inkrupen i sin lilla koja, för att hinna med morgonpromenad!

    Kraaam Carin

  4. Jag ligger så i lä jämfört med Svåra Lena. Tror aldrig det hänt att jag haft ett par skor som kunnat invalidisera mig – om man inte räknar de gånger jag slarvat med att knyta skosnören förstås… Då levde jag också on the wild side – hah! 😀

  5. Jag har sovit lätt inatt och legat och dåsat mest, nöjd över att kunna gosa ner mej lite extra i kudden och dra täcket ända upp till kinden. Alltså kändes de jädra snopet när jag just vänt på mej och lagt mej till rätta så skönt när klockan ringer trots att det är mörkt ute! Så jag jan väl säga att I feel your pain! Jag blev döirriterad när jag kom på varför! Jäkla påfund, vrida klockan än hit och än dit!

  6. Förstår preciiis, man kan offra mycket för ett par skor.

    Ha en grym vecka! Du vet väl om att man ska unna sig extra mycket av allt när man är gravid va.

  7. Förresten så är det inte helgen som är det roliga, det är veckan. Speciellt denna veckan för då ska jag gå på gala mitt i veckan…

  8. Nej ingen snabb vecka, låt den ta tid så jag hinner ladda upp batterierna innan det blir ytterligare en intensiv helg.

  9. Åå vilken morgon. Går in i vecka 14 idag. Mardrömmar har gjort sig till känna och dem senaste nätterna (och även inatt) har jag drömt om psyksjuka mäniskor som vill in i mitt hus om nätterna och skada mig. Det är HEMSKT obehagligt. Morgonen var inte kul. Med en spöklik trötthet. Ett monster illamående och en kännsla där jag inte alls hade lust att kravla mig till jobbet. Men nu sitter jag här. Som den trogne arbetare man är och jag tänker; – VARFÖR?! 😉

    Vi klarar det som sagt!
    Om en vecka lite drygt åker jag, maken, den svarta prinsen (katten) och bebisen i magen till vårt älskade västkusten. Då, då ska jag sova, andas havet och tänka på dig som även du längtar efter västkusten.

    Kram sandra

  10. Älskar din optimism! Här kämpas det med samma jetlag + att det har SNÖAT i natt! så fel så fel… Ha en underbar dag du med!

  11. Själv vaknade jag med ett ”fan”, men solen skiner och jag har kommit ikapp mig med sommartiden nu… tror jag. Så det löste sig trots dålig start 😉

  12. Konstigt vad en ynka timme kan göra! Jag ville bara meddela att jag länkat till dig i ett inlägg i min blogg, jag hoppas det är ok! Ha en underbar dag!

  13. Vill man vara fin, ska man lida pin?
    Har mycket förståelse för svåra Lena!
    Jag har haft mina ”fina” stövlar på mig, och halkade på blixtisen, föll…det finns en Quasimodo till här… Du får hälsa!

  14. God måndag! Jag har precis beställt hem ett vitt dubbelpåslakan till en kund och passade på att fråga om grått. Det finns grå med vit kant i dubbel att få idag. Till hösten (aug) kommer enfärgat mörkgrått och mörkgrå/ljusgrå även att finnas i dubbelpåslakan. Jag ger ingen extra rabatt på nybeställningar. Däremot på lakan/örngott/påslakan som finns på lager. Pris på dubbel? 1895.-. Kram!

  15. Jag har kommit över tröskeln fina skor. Måste ha med ålderna att göra. Har inte den där roliga människan ”Svåra Lena” en blogg?

    Ställa om klockan ställer till med korna har jag hört. De påverkas av timmen hit och dit. Det gör ju vissa människor också tydligen. Jag tycker bara det är onödigt. Ha den kvar som det är nu. Sedan kan alla medborgare få sluta en timme tidigare istället vintertid.

    Kramis

  16. Veckan kommer att kännas både alldeles för lång och alldeles för kort för en som börjar jobba(!) på riktigt(!) på fredag och får hem sin karl på lördag.

  17. Ja, fredag kan komma nu. Men det går fort och snart så har man bränt näsan så man inte kan visa sig bland folk.
    Kram Stina

  18. Tur att någon är positiv till måndagar… jag hade också ovanligt svårt att gå upp i morse, när klockan ringde kändes det som ett stort skämt… Men som du säger, snart är det fredag igen =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg