Att vara på besök.

 

Jag är ju borta på annan ort hela dagen och det tar lite på gravidkrafterna; det är nog mer det där med att man ska vara så koncentrerad (och så trevlig) under så många timmar som gör att jag nu sitter och sippar på en stor apelsinjuice och känner att jag nog nästan skulle kunna somna på studs om jag la huvudet på tangentbordet ett litet tag och slöt ögonen. Vad hände med sovstunderna? De där på dagis ni vet, när man drar fram en massa madrasser och dämpar belysningen och någon med sagoberättarröst öppnar en bok och börjar läsa högt. Varför finns inte det på våra arbetsplatser? Vem bestämde att vi efter en viss ålder inte längre skulle må bra av att kura ihop oss under en filt tillsammans med andra på blå madrasser som doftar trolldeg? Reclaim the sovstund, säger jag. Mer micropauser i arbetslivet!

När jag kommer hem ska vi ta flickorna och Sigge till veterinären för vaccinering. Tre stycken! Jag känner mig fortfarande som en riktig crazy dog woman när jag tänker på att jag har tre numera (varav en är stor som en ponny) men samtidigt skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt, så jag struntar i vilket. Dessutom är det väldigt få vinthundsägare som bara har en. De verkar säljas minst i par, jag vet, men det är för att de är så otroligt enkla och fantastiska djur att man inte får nog. Det är som att öppna en påse chips. Är du inte beredd på att äta hela påsen är det ingen idé att öppna den i tron om att du ”bara ska ta ett”. Vi vet ju alla hur det slutar.

Men nu ska jag försöka skaka fram lite energi och kasta mig in i resten av den här eftermiddagen. Några timmar till sen blir det tåget hem, ett besök för vaccinering och sen mass-koma i soffan intrasslad i vinthundar och en skäggig man med varma händer. Och det slår faktiskt allt.

18 kommentarer till “Att vara på besök.

 1. Hej!
  Jag är en ganska ny läsare på din blogg – du skriver så bra!
  Och jag är helt kär i dina hundar nu 🙂
  Googlade raskt på vinthundar och fick upp en hel radda med olika sorter, vilken sort har du?
  Kram Helena

  1. Ha ha vad kul! Tant och Tooka är saluki och Sigge är en greyhound. Nu saknar jag bara en italiensk vinthund också 😉

 2. Jag med! Sitter och funderar hur jag någonsin ska lyckas gå från att vara fri till att arbeta igen. Jag sover ju lunch varje dag nuförtiden (skyller på pollen som nockar ut mig trots mediciner).
  1h lunchpaus där det finns ett vilorum som man kan gå och vila i 15min eller 20min hade varit en superbra idé för företagen. Det är ju bevisat att man arbetar bättre om man kan och får ta micropauser. Hjärnan jobbar bäst i 40min intervaller 🙂

 3. Jag är också sån, har jag en har jag lika gärna flera…
  Ja, mer micropauser åt folket. Hoppas du får lite vila på tåget i alla fall.

 4. Mysigt med vovvarna.
  Fäller de där storingarna en massa hår?
  Det gör våran lilla mini. Man blir ju smått beklädd här hemma.
  Kram Stina

 5. En whippet saknar du också, hallå!! 😉
  Men måste hålla med om att italienare är fascinerande, 5 kg, 40 knyck i timmen, söt framdel, bakdel som en råtta med långa ben…
  Hittills har vi bara en men visst suger det i tarmen… fast två katter kanske räknas också, nästan?
  Tjingeling!

  1. Fast jag tänker storleksmässigt! Och eftersom Tooka är liten som en whippa finns det bara italienaren kvar. Åt det hållet iallafall 🙂

 6. Jag kom på en fråga, hur mycket får du betala för din egen adress? Och hur funkar det att skaffa en egen adress och skriva från wordpress? WordPress kan jag, men det andra fattar jag inte. 🙂
  Ps. Skrev här istället för i det inlägget du uppmanade att vi skulle ställa frågor, hoppas det är okej. 🙂

  1. Jag har faktiskt ingen aning! Det är inte jag som har hand om de bitarna, det är tidningen jag bloggar med som har ordnat adressen.

    1. http://www.nojesnytt.se
     Jag har skrivit då och då för dom i några år – världens trevligaste. Så när de gjorde om hemsidan och undrade om jag inte ville blogga för dom var det ganska självklart att tacka ja 🙂

 7. Det där med sovstund låter bra! Ska fråga av tjejerna på skolan om vi skulle kunna tänkas införa det under lunchpausen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg