Att vara i Stockholm.

Nu har jag landat i Stockholm och sitter i en långsam taxi och försöker skaka av mig diskussionerna jag var tvungen att lyssna på när jag satt på planet och hade otyren att hamna bakom tre kvinnor som tydligen jobbade på någon skånsk kommun och var rejält missnöjda. Det var en timmes oavbrutet gnällande och skitsnackande och rejält med smutskastande på någon stackars Yvonne som tydligen kommit in som nyanställd och visat framfötterna för mycket och nu minsann inte ”skulle tro att hon är något”. Herregud. Vad är det med folk?

Men nu är jag som sagt framme och solen skiner och trafiken börjar lätta, och idag blir det en hektisk dag med mycket taxi och mycket handskakningar och en hel del kramar på det. Hur spenderar ni er onsdag?

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “Att vara i Stockholm.

 1. Min onsdag bjuder på ett tomt hus 🙂 Skönt ibland! Jag skall fortsätta sy och troligtvis gå in i målarstudion en stund. Oljefärgerna vill bli använda nu i ljuset 😉
  Till lunch har jag tänkt åka in och hämta thaimat som är min favvo. Som sagt det gäller att passa på när man är själv 🙂

 2. Ja, det finns tyvärr många såna där hemska människor som inte klarar av att någon annan är duktig. Blä för såna…

  Vi har hantverkare härhemma idag så vi håller nog mest hemma. Ja ut i trädgården får vi förstås gå, tänkte plantera lite mer penseer idag. Kallt är det här, men jag har bestämt att våren är här så det så :-)!

  Ha en fin dag.
  Kram/ Åsa

 3. OMG för att sitta och tvingas lyssna på sånt. Hade du inga hörlurar med fin musik?

  Jag var faktiskt tvungen att ta upp en sådan sak på jobbet med vår avdelningschef. En tjej som har suttit och suckat högt, pratat högt, himlat med ögonen åt andra personer, varit irriterad och låtit andra få veta det hela tiden under januari–nu. Vi har en hektisk period just då. Jag orkar inte med en sådan negativ energi dagligen. Man tror man gör det, men till slut får man nog. Kanske därför jag mår som jag mår nu.

  Så nu försöker jag suga åt mig positiv energi istället. Sjukskriven som jag är så ska jag ut i kylan och promenera. Träffa min doktor och fråga om jag kan träna lite försiktigt ikväll.

 4. Det är så djäkla TRIST med det där snacket, man har hört det tusen gånger om alla de möjliga initiativrika människor; ”Bah bah bah, vem tror HON att hon är”? Skulle så önska att folk kunde vara lite mer öppensinnade mot både människor och förändringar.

 5. Framför datorn lösandes frågor om saker som inte fungerar i systemen. Ikväll ska jag fixa och dona inför festen i morgon. Skoj! 🙂

 6. Det är så när någon kommer in ny med entusiasm. Då blir man kanske synad, det syns att vi slappnat av. Nu får vi jobba mer. Hmm…. dessa kvinnor och skitsnacket….
  Själv är jag ledig idag och imorgon och på fredag är det nytt jobb. Det bästa är att vi är alla nya och ska starta upp en ny verksamhet. Det är kuuuul!
  Ha en mysig tripp, jag önskar att jag var där jag med…..
  Kram

 7. Men vad tråkigt, tycker nästan lite synd om Yvonne. Hoppas du slipper dem på hemvägen! Här är vi sjuka men jag och Junie ska åka till helsestasjon ändå och väga och mäta..sånt är väldigt kul! Sen spyr hon..hela tiden stackarn så måste kolla det med.. Trevlig onsdag! 🙂

 8. Jag ska ta dagen som den kommer så jag har ingen aning. Vi får se vad dagen bjuder på. Ha det så trevligt i Stockholm.

 9. Nu går jag igång igen, på pisstanter som är så små så små människor att de måste visa att de kan trampa på andra. Vad är det för fel på folk? Varför kan folk inte hylla Snällheten, Värmen, Förmågan att höja upp andra och se andra, Generositeten och deras kompisar. Hylla människor som förstår att de själva inte blir mindre av att ge någon annan plats och en smula ära. Hylla människor som klarar balansen av att ge sina jobbarkompisar cred när det är slitigt på jobbet samtidigt som de bibehåller en positiv attityd och inte spyr ut allt negativt man kan komma på. Köp lite silvertejp till hemvägen, så att du kan räcka över den vid behov och säga: ”Vet ni, jag har köpt en present till er. Om man river loss en stor bit, sätter den över den nedre delen av ansiktet och gnuggar lite så den fastnar, så slipper alla vi andra runt omkring lyssna på er hela vägen hem också. Då kanske jag kan sova utan att drömma mardrömmar om skräcködlor i natt.” 😀

  Själv hasar jag runt i morgonrock, tittar på film med en studiedagsledig son (hurra för sällskap!), är feberfri för första gången på 11 dagar och hoppas att det är lunginflammationen jag hostar upp och inte lungorna bit för bit… Nåväl, allt har sitt slut, å jag kan vänta 😉

 10. här ska man just traska iväg till kvällsjobb, men glad är jag för det, för i morse föddes en liten prinsessa <3

 11. Åh känner igen det där så väldigt väl. Oftast är det jag som är ”Yvonne” men omedvetet. Man kan inte rå för att man vill göra det bästa för det företag som man jobbar på. Tyvärr ser dom andra anställda det som ett hot istället som en frisk fläkt. Avskyr sådant!
  Dagen har inte gett så mycket ännu, ätit, surfat, sovit förmiddagslur och nu bär det av till Lund för att agera chaufför åt Far när han är klar med sin ögonoperation i eftermiddag.
  Det står nog shopping på schemat för Ystern…hjälp!

 12. Jag ska försöka göra något vettigt åt den här dagen, nu när biten där jag njuter av mina sista dagar ”i frihet” är avklarad (rejäl sovmorgon). Nya leksaken som fick följa med hem igår ska få sova lite och exjobbet ska filas lite. I övrigt ska vår lägenhet komma ut på Hemnet idag så det är lite spännande saker på G!

 13. Amen säger jag bara… Varför inte bara se det lite positivt..Är så trött på de som klankar ned på andra och talar illa bakom ryggen..Tvi!! Hejja de rakryggade å starka individerna:) Till de som baktalar kan jag bara skriva.. en snigel i ögat är vad de borde få ..fniss..
  (tänk om det vore så lätt:)..

 14. ja fick badrummet klart, silikonen sitter fint ( hjälp har jag fått med projektet)! nu ska maken fixa taket och sedan till Ikea!

 15. Vad trist med folk som måste skitsnacka andra för att framstå som så mycket bättre själva. Främst kvinnor tror jag! Vi måste liksom klampa på varandra. Som om vi inte hade det tillräckligt tufft att slå fram jämnställt med männen. Typiskt.

 16. Hemma i soffan och försöker kurera bort magkatarr på bästa möjliga sätt. Har tänkt mig en promenad i det vackra vädret också! 🙂

  Det är så synd att människor ska behöva vara såna, skitsnackande och nertryckande på grund av att någon är duktig på något! Det ska ju vara tvärtom, cred till tjejen som visar framfötterna.

 17. Kan du inte säga till dem nästa gång att de ska dra nytta av lite förändring om det dyker upp någon med framfötter? Det kanske får dem att öppna sina begränsade ögon.

  Vi har varit på familjecentralen, ätit godadte rödbetssoppan ever och sedan lekt på en stor grå matta och sjungit sånger innan jag promenerade hem i solen med sonen sovandes i vagnen. Så underbart med vårväder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *